Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, Gość Rolnik napisał:

Ten się śmieje kto się śmieje ostatni😁. Ale za to będzie i plon i cena też powinna się utrzymać także John Deere mogę zamawiać😂😂😂

Banki dalej dają ?😂😂

Gość Jasnowidz
Napisano
2 godziny temu, Gość Rolnik napisał:

Ten się śmieje kto się śmieje ostatni😁. Ale za to będzie i plon i cena też powinna się utrzymać także John Deere mogę zamawiać😂😂😂

A za rok płakac,że na paliwo nie masz,taka chłopska mentalność 

Gość Roki
Napisano
13 godzin temu, Gość Rolnik napisał:

Dzisiaj może będzie nawet więcej jak 30zl bo nikt nie nakopie ale po niedzieli pewno ostry zjazd cenowy po tych deszczach nie wiem jak gdzie indziej bo w okolicach Kalisza do 7 rano prawie 20 l spadlo 

Sąsiad na 2 traktory jedzie. Marze sie ale pomalù idzie

Gość Krasch
Napisano
2 godziny temu, Gość Jasnowidz napisał:

A za rok płakac,że na paliwo nie masz,taka chłopska mentalność 

W tym roku cena jest niezła jak na tą chwilę. Plon też jest bardzo dobry, wiec nie wiem w czym problem.

Gość Polska  centrum
Napisano

A dziś w Kauflandzie  młody  polski 1,  89 już czuje kombinują jak chłopa uj***ć to po jle jm dowożą??

Gość Gość
Napisano
5 godzin temu, Gość Rolnik napisał:

Pospiesz się bo jelenie wykupią... niech każdy po swojemu zinterpretuje pierwsze zdanie.

Gość Kokon
Napisano
36 minut temu, Gość Tracer napisał:

Zjazdowa spadek na 25zł worek

Elizówka 20 zł

Gość Tracer
Napisano
4 godziny temu, Gość Kokon napisał:

Elizówka 20 zł

Jednak Zjazdowa też już 20zł worek😀

Gość Kupiec
Napisano

Witam  co do Elizówki to cały czas mało towaru i nie mniej jak 30zl momentami nawet więcej i wszystko przeżut . Zapraszamy sprzedających.

Gość Kokon
Napisano
22 minuty temu, Gość Kupiec napisał:

Witam  co do Elizówki to cały czas mało towaru i nie mniej jak 30zl momentami nawet więcej i wszystko przeżut . Zapraszamy sprzedających.

Nie rób zamieszania i nie siej farmazonów.

Gość Romek
Napisano

30 za worek cały czas mazowieckie. Anka się grzebie w błocie ale do przodu a i juz ponad 35t z ha

Gość Swietokrzyskie
Napisano
20 minut temu, Gość Romek napisał:

30 za worek cały czas mazowieckie. Anka się grzebie w błocie ale do przodu a i juz ponad 35t z ha

A u mnie jeden kawalek 2ha tak grad wczoraj scia ,że niewiem czy coś bedzie

Gość Master
Napisano
1 godzinę temu, Gość Swietokrzyskie napisał:

Wczoraj ? Gdzie taki grad był ? 

Gość Tracer
Napisano
16 godzin temu, Okolice Wrocka napisał:

Po uj to jechać na tą Zjazdowa jak na luz te same pieniądze płaca 😂😂Czy ty jesteś od siania fermentu ?

Nie mam pojęcia ile płacą na luz , bo u nas w okolicy tylko jeden skupuje z tym że termin płatności u niego jest pod wielkim znakiem zapytania ile tych miesięcy wynosi 😄 Odnośnie cen na rynku szczególnie w sezonie letnim to widzę że mało widziałeś skoro w ciągu paru godzin cena może danego warzywa/owoca zmienić nawet o 100% , co innego od jesieni do wiosny , wtedy jest dużo większa stabilizacja cen i skoki są bardzo małe ale co ja będę tłumaczył jak sieje przecież ferment..

Gość elzbieta
Napisano
4 godziny temu, Gość Swietokrzyskie napisał:

Zależy od odmiany i jak duże są bulwy, odżywka i intensywna ochrona na grzyba i wirusy. Nam w ubiegłym roku  mocno poczęstowało 3 ha, riviera jakoś sobie poradziła a dwie odmiany skasował grzyb i wirus. W sumie to ochrona chemiczna nie pokryła kosztów, niski plon, katastrofalna cena. Miejmy nadzieje że ten rok będzie lepszy.

Napisano

Podpowiedzcie. 

odmiana Catania - bardzo wczesna

sadzona normalnie 10-11.04, Upalilo ja troche kolo 9 maja przymrozkiem. Teraz ma leciny 50-70 cm ale bardzo malo i pestki pod krzakiem. Vzym to moze byc spowodowane? Zazwyczaj o tej porze roku jmialem juz sporo wieksze

Gość Janek
Napisano
37 minut temu, ahten napisał:

Podpowiedzcie. 

sadzona normalnie 10-11.04, Upalilo ja troche kolo 9 maja przymrozkiem. Teraz ma leciny 50-70 cm ale bardzo malo i pestki pod krzakiem. Vzym to moze byc spowodowane? Zazwyczaj o tej porze roku jmialem juz sporo 

Jaki herbicyd był dany?

Gość Qwerty
Napisano
1 godzinę temu, ahten napisał:

Podpowiedzcie. 

sadzona normalnie 10-11.04, Upalilo ja troche kolo 9 maja przymrozkiem. Teraz ma leciny 50-70 cm ale bardzo malo i pestki pod krzakiem. Vzym to moze byc spowodowane? Zazwyczaj o tej porze roku jmialem juz sporo wieksze

U mnie też marne zawsze były ładniejsze o tej porze.U mnie było sucho i zimno to pewnie dlatego.