Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Janek
Napisano
3 godziny temu, Gość Marian napisał:

Późnych już nie nakopia jak nie zacznie padać 

Cały świat ma zapasy frytki i chipsow o skrobi nie wspomnę.Musiala by być susza 100lecia żeby coś się ruszyło,zwłaszcza,że powierzchnia uprawy jest prawie bez zmian.

Gość Gosc
Napisano
3 godziny temu, Gość Janek napisał:

Cały świat ma zapasy frytki i chipsow o skrobi nie wspomnę.Musiala by być susza 100lecia żeby coś się ruszyło,zwłaszcza,że powierzchnia uprawy jest prawie bez zmian.

Po  tanim roku jest drogo tylko niewiem czy w tym roku czy nastepnym ale napewno tak bedzie niemoze byc inaczej.

3 godziny temu, Gość Janek napisał:

Gość Rolnik
Napisano

Straszna susza, plony mizerne... Jest jakaś nadzieja, że cena nie sięgnie dna. Przynajmniej nie w najbliższym czasie 

Gość Cena
Napisano
1 godzinę temu, Gość Rolnik napisał:

Straszna susza, plony mizerne... Jest jakaś nadzieja, że cena nie sięgnie dna. Przynajmniej nie w najbliższym czasie 

Ona już sięgnęła dna dzięki tym co lubią robić za beduinów S potem jeździć ma protesty że im źle bo ceny nimoooo.

Gość Romek
Napisano
2 godziny temu, Gość Rolnik napisał:

I oby tego deszczu do sierpnia nie było.

Gość Marek
Napisano
Godzinę temu, Gość Romek napisał:

I oby tego deszczu do sierpnia nie było.

W europie pada. W polsce deficyt deszczu. Doeiozą nam niemcy. Xobacxycie

Gość Tracer
Napisano

Zjazdowa dziś zjazd cenowy , 18-20zł worek 15kg więc ta złotówka może się pojawić lada moment a potem już droga do dyszki worek bliska

Gość Rolnik
Napisano

Widze to oburzenie i niepokój na forum oraz  wśród rolników o ceny ziemniaka... Znacząco niskie dobiegające dna o tak wczesnym okresie dopiero zaczynającym się. 

Jednak proszę zwrócić uwagę że nie tylko ziemniak ma słaba cenę ale również inne warzywa takie jak np. kalafior  kapusta ogórek itd. 

Inne dziedziny rolnictwa również dostają mocno w kość chociażby tuczniki wołowina lub mleko. 

Nic nie da obwinianie  i próżne gadanie że to przez Sieradz bo musi kopać by kapustę wsadzić (tylko mało rozumiejącą osoba będzie tak gadać ) 

Najwyższa pora zorganizować się i stanąć razem by przestać być pomiatanym i wykorzystywanym!!!

Gość Marian
Napisano
3 godziny temu, Gość Rolnik napisał:

Widze to oburzenie i niepokój na forum oraz  wśród rolników o ceny ziemniaka... Znacząco niskie dobiegające dna o tak wczesnym okresie dopiero zaczynającym się. 

Jednak proszę zwrócić uwagę że nie tylko ziemniak ma słaba cenę ale również inne warzywa takie jak np. kalafior  kapusta ogórek itd. 

Inne dziedziny rolnictwa również dostają mocno w kość chociażby tuczniki wołowina lub mleko. 

Nic nie da obwinianie  i próżne gadanie że to przez Sieradz bo musi kopać by kapustę wsadzić (tylko mało rozumiejącą osoba będzie tak gadać ) 

Najwyższa pora zorganizować się i stanąć razem by przestać być pomiatanym i wykorzystywanym!!!

Walka z importem. Jesteśmy śmietnikiem

Gość Rolnik
Napisano

No niestety ja nie znam zadnego bogatego rolnika co by sie na gospodrace nowych mercedesow czy jachtow dorobil.

Gość Tracer
Napisano

Zjazdowa dziś 45zł wołane , 40 dają najniżej , także od wczoraj cena wywoławcza skoczyła o 25zł na worku , także Panowie jak chcecie to umiecie 😄

Napisano
10 godzin temu, Gość Tracer napisał:

Zjazdowa dziś 45zł wołane , 40 dają najniżej , także od wczoraj cena wywoławcza skoczyła o 25zł na worku , także Panowie jak chcecie to umiecie 😄

Ta na pewno 😁

Gość Krk
Napisano

Co z tego że skoczyło jak handlarze dają po 18 zł za worek na Sieradzu i Sieradz kopie ludzie opamiętajcie się 

Gość Tracer
Napisano
48 minut temu, Grz napisał:

Ta na pewno 😁

A w jakim celu miałbym wprowadzać ludzi w błąd ? Wieczorem jeszcze podnieśli cenę i 50zł wołali

Napisano
2 godziny temu, Gość Tracer napisał:

A w jakim celu miałbym wprowadzać ludzi w błąd ? Wieczorem jeszcze podnieśli cenę i 50zł wołali

To super , tak trzymac

Gość Swietokrzyskie
Napisano
5 godzin temu, Gość Tracer napisał:

Ciągnąć chłopaki cenę ile się da.

Gość Łuki
Napisano
5 godzin temu, Gość Tracer napisał:

Co to jest 50 zł za 15kg jak 1kg byle lepszej szynki kosztuje 50zl 

Gość polomaksi
Napisano
1 godzinę temu, Gość Łuki napisał:

Co to jest 50 zł za 15kg jak 1kg byle lepszej szynki kosztuje 50zl 

Ty tak serio ? Wszyscy w domu zdrowi ?

ie 

Napisano
38 minut temu, Gość polomaksi napisał:

Ty tak serio ? Wszyscy w domu zdrowi ?

ie 

A u ciebie wszyscy zdrowi ? Wszystko do góry idzie bo paliwo drogie etc a my mamy za darmo robić ? 

Gość Swietokrzyskie
Napisano
9 godzin temu, Gość Krk napisał:

Co z tego że skoczyło jak handlarze dają po 18 zł za worek na Sieradzu i Sieradz kopie ludzie opamiętajcie się 

Handlarz musi zarobic.Niech kopia jak najwięcej żeby hektary szybko ubywały.Ja mam co rok 5ha w tym roku straszna lipa nic to nie rośnie zimno i sucho już widać  że plonu nie będzie.

Napisano
4 minuty temu, Gość Swietokrzyskie napisał:

Handlarz musi zarobic.Niech kopia jak najwięcej żeby hektary szybko ubywały.Ja mam co rok 5ha w tym roku straszna lipa nic to nie rośnie zimno i sucho już widać  że plonu nie będzie.

Faktycznie, tegoroczne plantacje ziemniaków zgoła odmienne od ubiegłorocznych. Mam lorda, w kwitnieniu obecnie więc fajnie się patrzy, ale to nie jest ten impet co rok temu - zobaczymy co pod krzakiem. Co do odmian późniejszych też mają gorszy start, no nic się nie zrobi -warsztat pod chmurką, tu mądrych nie ma, a sama woda to czasami za mało.

Gość Rolnik
Napisano
Godzinę temu, A_2 napisał:

Faktycznie, tegoroczne plantacje ziemniaków zgoła odmienne od ubiegłorocznych. Mam lorda, w kwitnieniu obecnie więc fajnie się patrzy, ale to nie jest ten impet co rok temu - zobaczymy co pod krzakiem. Co do odmian późniejszych też mają gorszy start, no nic się nie zrobi -warsztat pod chmurką, tu mądrych nie ma, a sama woda to czasami za mało.

Nie chcę nic mówić ale co roku jest ta sama śpiewka że sucho że zimno że nie będzie towaru.w tamtym roku jak napisałem że trzeba kopac bo ziemniaki za chwilę będą po 40gr to myślałem że mnie tu zlinczują co niektórzy że jestem handlarzem i chce tanio kupić itp. a prawda jest taka że w tym roku też nie braknie ziemniaka a tym bardziej wczesnego bo wszyscy myśleli że jeszcze na nim się zarobi

Gość LLU
Napisano
3 godziny temu, Gość Rolnik napisał:

Nie chcę nic mówić ale co roku jest ta sama śpiewka że sucho że zimno że nie będzie towaru.w tamtym roku jak napisałem że trzeba kopac bo ziemniaki za chwilę będą po 40gr to myślałem że mnie tu zlinczują co niektórzy że jestem handlarzem i chce tanio kupić itp. a prawda jest taka że w tym roku też nie braknie ziemniaka a tym bardziej wczesnego bo wszyscy myśleli że jeszcze na nim się zarobi

Nigdy nikomu nie brakło pyrek na obiad to w tym roku też nie braknie,ale faktem jest,że późne slabo wyglądają w mojej okolicy.

Napisano

Zjazdowa dziś powrót ceny na 20zł worek , a już Was pochwaliłem że jak chcecie to umiecie drogi sprzedawać i liczyłem że chociaż te 30zł wyjście się utrzyma ale jednak nadzieja matką głupich…🙂