Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Producent
Napisano

Ceny niestety nie będzie, zjazd cenowy jest nieunikniony. Zimno i sucho też nie pomoże, bo to nie jest problem już niestety jak kiedyś, że ma to duży wpływ na ceny. Rolnikami niestety łatwo sterować i manipulować, bo sami jesteśmy dla siebie przysłowiowymi wilkami. Nie wspominając już o braku jakiegokolwiek silnego tworu, wokół którego moglibyśmy być skupieni i który miałby wpływ na rynek ( przykładowo duńska produkcja wieprza, niemcy z ziemniakami ). Ja się jeszcze zastanawiam tylko, czy jest na świecie taki drugi naród jak my, gdzie kumoterstwo i kombinatorstwo nakrywa zdrowy rozsądek.

Gość sztukmistrz z lublina
Napisano
9 godzin temu, Gość Producent napisał:

Ja się jeszcze zastanawiam tylko, czy jest na świecie taki drugi naród jak my, gdzie kumoterstwo i kombinatorstwo nakrywa zdrowy rozsądek.

Jest i to nie jeden, zakraina, sowiecja to jeszcze durniejsze nacje.

Napisano
12 godzin temu, Gość Tracer napisał:

Zjazdowa dziś powrót ceny na 20zł worek , a już Was pochwaliłem że jak chcecie to umiecie drogi sprzedawać i liczyłem że chociaż te 30zł wyjście się utrzyma ale jednak nadzieja matką głupich…🙂

Nie narzekaj bo były już sezony, że na Boże Ciało było już 5 zł za worek

Napisano
10 godzin temu, Gość Producent napisał:

Ceny niestety nie będzie, zjazd cenowy jest nieunikniony. Zimno i sucho też nie pomoże, bo to nie jest problem już niestety jak kiedyś, że ma to duży wpływ na ceny. Rolnikami niestety łatwo sterować i manipulować, bo sami jesteśmy dla siebie przysłowiowymi wilkami. Nie wspominając już o braku jakiegokolwiek silnego tworu, wokół którego moglibyśmy być skupieni i który miałby wpływ na rynek ( przykładowo duńska produkcja wieprza, niemcy z ziemniakami ). Ja się jeszcze zastanawiam tylko, czy jest na świecie taki drugi naród jak my, gdzie kumoterstwo i kombinatorstwo nakrywa zdrowy rozsądek.

Chyba coś było przy niedzieli bo piszesz bez sensu.Ceny nikt nie przewidzi,lata są różne było tak,że mlody w czerwcu był 10zl/15kg a we wrześniu w czasie wykopek 20 zł.za 15kg....był taki rok ,że w październiku wozilem na chłodnie po 27zl.a na wiosnę Gość to wywiózł w pole bo nie bylo klijenta jeszcze inny rok październik sprzedawałem 8-9zl na wiosnę złapał cenę 40-50zl.i taki pamietny dla mnie rok wywiozlem 800 ton po 30gr /kg w październiku ,bylo to dla mnie jakbym pana Boga za nogi zlapal bo nikt nie chciał a w listopadzie cena skoczyła na 70gr i się okazało, że przez miesiąc bylismy w plecy 300tys.Wiec nie pisz, że ceny nie będzie bo tego nie wiesz!Sadzimy z bratem po 150ha co rok od ponad 30lat i cały czas jesteśmy głupi żeby cenę przewidzieć.

Napisano

Niestety nic nie było przy niedzieli, jeśli myślę o tym co miałeś na myśli. Też pamiętam co było i jak rynek się zachowywał. To nie ma znaczenia dla mnie czy masz 1 ha czy 300 ha ziemniaka.

Napisano

Dzisiaj zawożę do Agrosadu 1.40 netto w skrzyni, a wy dalej dorabiajcie Grędasów, Gieprzów🐖Gajdów i inne stwory... 

Napisano
3 godziny temu, Gość Ula napisał:

Dzisiaj zawożę do Agrosadu 1.40 netto w skrzyni, a wy dalej dorabiajcie Grędasów, Gieprzów🐖Gajdów i inne stwory... 

Dalej kopiesz 2 hektary na patelke?

Napisano
3 godziny temu, Gość Ula napisał:

Albo tego złodzieja z Łubnej 

Gość Gość Arrow
Napisano

Dla mnie może być i po 50 zł a i tak to nie ma przyszłości,ale dobrze bierzcie kredyty i inwestujcie w upadłą sprzedaną gospodarkę,markety jak grzyby po deszczu już nie a wsiach ale przy byle jakiej drodze robią robotę 

Napisano
47 minut temu, A_2 napisał:

A co Ty taki "gość"? ;) Zgubiłeś konto? 

Nie jestem w stanie się zalogować od czasu tego ULEPSZENIA.Zglaszałem ale nie dociera.

Napisano
10 minut temu, Sebastian Pawłowski napisał:

Pisałem, z prośbą o wyjaśnienie problemu.

W jakich godzinach jutro możemy się zdzwonić?

W piątek pogadamy bo czasu nie mam a już nie chce mi się z tym walczyć za każdym razem.Bylo dobrze to znów namieszaliscie.Lepsze wrogiemu dobrego.

Napisano
8 godzin temu, Gość Sieradzak napisał:

Nie jestem w stanie się zalogować od czasu tego ULEPSZENIA.Zglaszałem ale nie dociera.

Jak to na wsi mówią, nic na siłę - wszystko młotkiem! :D 

Napisano

Drodzy rolnicy OGŁOSZENIE PARAFIALNE w czwartek święto wiec do kościółka a nie giełdy zawalać jak co roku a potem lament i płacz ze pyra pierdo.... . Kopmy ziemniaki równo stajnie prostoliniowo a nie na siłę pozdrowienia dla narwańców 🙂

Napisano
20 godzin temu, Gość Ula napisał:

Gebelsi niskiej ceny, propagandowe handlarzyki jak to na Kaliszu i Zjazdowej było tanio blebleble... swoją drogą ładnych mercedesików się na tej propagandzie dorobili 

Napisano
12 godzin temu, Gość gos napisał:

Drodzy rolnicy OGŁOSZENIE PARAFIALNE w czwartek święto wiec do kościółka a nie giełdy zawalać jak co roku a potem lament i płacz ze pyra pierdo.... . Kopmy ziemniaki równo stajnie prostoliniowo a nie na siłę pozdrowienia dla narwańców 🙂

Płonna nadzieja, to ludzie niereformowalni a rozumy przynajmiej profesorskie. Wiem,że wszyscy z pod włóknin jutro kopią na czwartek, myślą że przechytrzą innych.

Gość Sieradzak
Napisano
9 godzin temu, Gość Gosc. napisał:

Płonna nadzieja, to ludzie niereformowalni a rozumy przynajmiej profesorskie. Wiem,że wszyscy z pod włóknin jutro kopią na czwartek, myślą że przechytrzą innych.

Niestety jest taka zasada że jak w Boże ciało cena polegnie to już się nie podnosi.

Napisano
W dniu 2.06.2026 o 08:11, Gość gos napisał:

Kto kopie na jutro. Bo ja ruszyłem. Mam zamiar busika zrobić.