Gość Pyrus Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Napisano 25 Czerwca 1 godzinę temu, Okolice Wrocka napisał: Widać że granatem od pługa oderwany .Jeszcze może z gruntu te 45ton A w netto 4.99 za kg.... Chlop to stan umysłu. Nie dawać na skupy. Zrobić 2 hektary i detalowac za dobre pieniądze. A markety niech ciągną paszę ...klient coraz częściej wybiera smak i jakość a nie cene Cytuj
Gość Rolnik Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Napisano 25 Czerwca Kolejny rok pracy za darmo.... brak slow Cytuj
Gość Rolnik Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Napisano 25 Czerwca Co trzeba mieć w głowie żeby pracować za darmo ? Oddajcie i po 40 gorszy te ziemniaki i dokładajcie do tego. Psujecie rynek normalnym ludziom, rolnik nie bez podstaw ma opinie głupiego, jednak nie bez powodu wzięły się te wszystkie stereotypy. Jeśli się nie ogarniecie i nie zaczniecie liczyć swojej pracy to zawsze będziecie biedni i urobieni od świtu do zmierzchu byle tylko pracować. Jak można cieszyć się z tego że oddaje się swój towar za darmo byle tylko ktoś go wziął? Po co to robicie? Nie szkoda wam życia? Cytuj
Gość Qwerty Napisano 25 Czerwca Zgłoszenie Napisano 25 Czerwca Na fb gosc wystawil po 30zl za 15kg to w komentarzach lincz i jakby się dało zostałby skamieniowany.Za najgorszy etat jest spora kasa ,a rolnicy mając właściwie wszystkich w garsci daja sobą pomiatać jak w średniowieczu.Chlop że swojego wyboru stał się niewolnikiem kredytów i dopłat,z taka tylko różnica, że batów po plecach nie dostaje a co niektórym bardzo by się przydały. Cytuj
Gość Jacek Napisano Czwartek o 20:38 Zgłoszenie Napisano Czwartek o 20:38 Dla mnie taki który odwozi za 50 gr o tym czasie powinien być ukamienowany. Cytuj
Gość Marek kli Napisano Czwartek o 21:23 Zgłoszenie Napisano Czwartek o 21:23 15 godzin temu, Gość Wroblewianin napisał: Jakie 70gr gdzie tyle płacą ? aveks 50groszy dziś, a bgUgaj to samo 50groszy podobno, dziś kolega odwozi, ale powoli trwają przymiarki na 40, skąd macie te ceny? podzwoń po firmach zobaczysz realia robi się ziemniaczana klęska 2026 powtórka z zeszłego sezonu murowana do tego całkowity brak exportu bariery fito sanitarne, klęska zaczyna się jeszcze wcześniej niż rok temu, tydzień już stoje z kopaniem, w agrosadzie jakie ceny? Wczoraj na stronie Szkotowa był post że po 1zł do hurtu młode? Chłopie kto mądry kopie o tej porze ziemniaki po 50 g przy plonach gruntu 20 -25 ton na giełdach takiej ceny nie było a pakowalnie robią sobie co chcą obniżają cenę i testują chłopków obniżymy im na 50 może ukopia dramat pan hardia.... Już kopie do agrosadu ? Cytuj
Gość Ksiorkis Napisano Czwartek o 21:26 Zgłoszenie Napisano Czwartek o 21:26 Dlatego dalej podpisujcie śmieszne umowy co można sobie d*p.. nimi podetrzeć i niech was dalej robią w ciula i testują po ile ukopiecie ziemniaka na tą porę jest bieda a ci płacą jak za owies brawo panowie Cytuj
Sieradzak Napisano Piątek o 05:12 Zgłoszenie Napisano Piątek o 05:12 7 godzin temu, Gość Marek kli napisał: Chłopie kto mądry kopie o tej porze ziemniaki po 50 g przy plonach gruntu 20 -25 ton na giełdach takiej ceny nie było a pakowalnie robią sobie co chcą obniżają cenę i testują chłopków obniżymy im na 50 może ukopia dramat pan hardia.... Już kopie do agrosadu ? Chyba jeszcze nie kopie, przynajmniej nie widziałem.Przechowalnie wyj.... gigantyczną więc pewnie sam planuje jakiś biznes z marketami Cytuj
Gość Kościerzyński chłop Napisano Piątek o 06:54 Zgłoszenie Napisano Piątek o 06:54 Godzinę temu, Sieradzak napisał: Chyba jeszcze nie kopie, przynajmniej nie widziałem.Przechowalnie wyj.... gigantyczną więc pewnie sam planuje jakiś biznes z marketami Hadrjano ruszył w tym tygodniu ale ziemniak drobny był i stop. Przechowalnie przerobił ze starej stodoły i rozbudowa ogólnie słabo, podejrzewam że za 5lat Canciak go wydzierzawi całego. W tym roku podpisali umowę z Djino dlatego decyzja o rozbudowie przechowalni, zakup wagi i taboru chłodniczego, ale u Marjana nie ma kto pracować, po co im to Djino, płacą krocie i dużo wymagają kolega z Łubnej mówił mi że to chytre lisy. Ktoś dużo większy ma ochotę na majątek po Marjanie może ten który podpisał z nimi właśnie umowę? Chyba jesteśmy świadkami ciekawego przejęcia majątku, byłby to czarny scenariusz dla Mario który od lat liczy na pochówek w grobowcu Dziedzica Radońskiego we Wroblewie tym samym zapisałby się na kartach historii jako dziedzic na nie chłop pańszczyźniany. Panowie z Ruwnej też poszli tym tymtiktokiem rozumowania nawet są w książce która sami napisali. Te nasze pyrczano cebulowe dziedzice. Cytuj
Sieradzak Napisano Piątek o 08:14 Zgłoszenie Napisano Piątek o 08:14 Godzinę temu, Gość Kościerzyński chłop napisał: Hadrjano ruszył w tym tygodniu ale ziemniak drobny był i stop. Przechowalnie przerobił ze starej stodoły i rozbudowa ogólnie słabo, podejrzewam że za 5lat Canciak go wydzierzawi całego. W tym roku podpisali umowę z Djino dlatego decyzja o rozbudowie przechowalni, zakup wagi i taboru chłodniczego, ale u Marjana nie ma kto pracować, po co im to Djino, płacą krocie i dużo wymagają kolega z Łubnej mówił mi że to chytre lisy. Ktoś dużo większy ma ochotę na majątek po Marjanie może ten który podpisał z nimi właśnie umowę? Chyba jesteśmy świadkami ciekawego przejęcia majątku, byłby to czarny scenariusz dla Mario który od lat liczy na pochówek w grobowcu Dziedzica Radońskiego we Wroblewie tym samym zapisałby się na kartach historii jako dziedzic na nie chłop pańszczyźniany. Panowie z Ruwnej też poszli tym tymtiktokiem rozumowania nawet są w książce która sami napisali. Te nasze pyrczano cebulowe dziedzice. Z drogi wygląda na ogromny obiekt.Myslalem że całkiem nową postawił.Troche szkoda by było.Marian w porządku gość przynajmniej według mnie młody jest skomplikowany w obsłudze.Tak myślałem że z jakimś marketem się musiał zadać. Cytuj
Gość gość Napisano Piątek o 14:20 Zgłoszenie Napisano Piątek o 14:20 Ja u Was wygląda sytuacja z queene anne. Południe świętokrzyskiego dziwna sytuacja, jeden krzak dopiero wiąże a pod drugim 3-4 ziemniaki do 7 cm a reszta zalążki. Odmiana przekwita, wschody były równe. Cytuj
Gość Gość Napisano Piątek o 14:58 Zgłoszenie Napisano Piątek o 14:58 24 minuty temu, Gość gość napisał: Ja u Was wygląda sytuacja z queene anne. Południe świętokrzyskiego dziwna sytuacja, jeden krzak dopiero wiąże a pod drugim 3-4 ziemniaki do 7 cm a reszta zalążki. Odmiana przekwita, wschody były równe. U mnie ta quinn anna ładnie wygląda i ma sporo zawiązane.Soraya też ładna były sadzone poczatkiem maja. odmiany sadzone połowa kwietnia są słabe..Jestem z północy lubelskiego. Cytuj
Gość Michu Napisano Piątek o 16:48 Zgłoszenie Napisano Piątek o 16:48 Mam pyry na takiej ,5 klasie wielkopolska ,teraz sobie pomyślcie jeszcze nie było tego wielkiego upału choć już jest a wczoraj pojechałem na wieczór to jest tyle miejsc że się powywalaly a pilnowałem wapnowanie fosfor potas ,magnez no normalnie wszystko a jak mi przyjdzie w niedzielę 41 stopni to całe się wypierd ....ą .Normalnie masakra Cytuj
Gość Gość Napisano Piątek o 19:15 Zgłoszenie Napisano Piątek o 19:15 2 godziny temu, Gość Michu napisał: Mam pyry na takiej ,5 klasie wielkopolska ,teraz sobie pomyślcie jeszcze nie było tego wielkiego upału choć już jest a wczoraj pojechałem na wieczór to jest tyle miejsc że się powywalaly a pilnowałem wapnowanie fosfor potas ,magnez no normalnie wszystko a jak mi przyjdzie w niedzielę 41 stopni to całe się wypierd ....ą .Normalnie masakra Kolego ja mam na 2 klasie i ogólnie jest tam w miarę wilgotno a w tym roku też już padają deszczu od sadzenia znikome ilosci i zrobiła się skala. Cytuj
Gość Janek Napisano Piątek o 21:53 Zgłoszenie Napisano Piątek o 21:53 Wedlug danych ARIMR mamy w Polsce o 26tys ha mniej niz rok temu.Podobno jest 185tys ha ziemniaka plonów rekordowych też nie będzie to jest szansa ,że w pole nie wróci. Cytuj
Gość Tracer Napisano Sobota o 05:33 Zgłoszenie Napisano Sobota o 05:33 (edytowane) O kurka co mi się wyświetlił za artykuł za na Broniszach już 10zł worek Edytowane Sobota o 06:51 przez Sebastian Pawłowski wstawianie linków do innych mediów rolniczych jest zabronione regulaminem Cytuj
ahten Napisano Sobota o 09:07 Zgłoszenie Napisano Sobota o 09:07 11 godzin temu, Gość Janek napisał: Wedlug danych ARIMR mamy w Polsce o 26tys ha mniej niz rok temu.Podobno jest 185tys ha ziemniaka plonów rekordowych też nie będzie to jest szansa ,że w pole nie wróci. przy tych upalach to malo co z pola wyjedzie troche padalo ponad 2 tyg temu a 2 tyg lampa codziennie 25-33, jedynie noce chlodne ratuja Cytuj
Gość Pkk Napisano Sobota o 10:51 Zgłoszenie Napisano Sobota o 10:51 Za to Niemcy i Francja odpowiednio spadku po 7 i 5 procent. No postarali się nie powiem xD. A mówią że to Polak niereformowalny jest. Ktoś powie że to na kontrakt. Taaa do Lidla w Polsce. Ogólnie cała UE ma spadek rzędu 4-5 % Cytuj
Gość Marcin Napisano Sobota o 13:18 Zgłoszenie Napisano Sobota o 13:18 Nie szacuj bo zaraz może nie być co kopać po tych upalach Cytuj
Gość Swietokrzyskie Napisano Sobota o 19:02 Zgłoszenie Napisano Sobota o 19:02 5 godzin temu, Gość Marcin napisał: Nie szacuj bo zaraz może nie być co kopać po tych upalach Ja mam jedno pole z górka pod poludnie to już ich trafiło. Cytuj
Gość Wojtas Napisano Niedziela o 09:49 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 09:49 Gotowane ziemniaki prosto z pola sprzedam! Cytuj
Gość Pytajnik Napisano Niedziela o 10:17 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 10:17 Uprawy marnieją w oczach. Skąd ta cena? Cytuj
Gość Raskin Napisano Niedziela o 10:21 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 10:21 2 minuty temu, Gość Pytajnik napisał: Uprawy marnieją w oczach. Skąd ta cena? Zapytaj panów z Kalisza skąd ta cena jak kopia do aw..... po 70 g a plonu rzędu 20 to no ręce opadają jaki chłop jest głupi Cytuj
Gość Producent Napisano Niedziela o 11:14 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 11:14 Wasz towar to dyktujecie cenę, możecie wołać po 5 zł/kg. Tylko kto wam to kupi jak po 0.6 przy większych ilościach nie idzie wziąć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi