Gość Tracer Napisano Środa o 09:37 Zgłoszenie Napisano Środa o 09:37 4 godziny temu, Gość Gra napisał: To by było na tyle jeśli chodzi o dobre ceny teraz tyłku w dół kapusta do kiszenia 0,10 gr Chłopy sa poje……!!! Aktualnie to kapusta zaczyna się podnosić z miny , natomiast dużo plantacji poszło pod talerzówkę bo spekało na polach , ziemniaki chociaż mają to do siebie że mogą postać w polu i można rozłożyć kopanie w czasie Cytuj
Gość Danny Napisano Środa o 12:27 Zgłoszenie Napisano Środa o 12:27 15 godzin temu, Gość Kr Rybitwy napisał: Rybitwy żółty 15 zł Mówiłem przecież, że dopiero od czwartku cena 15zl i niżej, a mamy dopiero środę... Chłopy wstrzymajta się z tymi obniżkami jeszcze trochę! Cytuj
Gość Rolnik Napisano Czwartek o 13:05 Zgłoszenie Napisano Czwartek o 13:05 W dniu 17.06.2026 o 14:27, Gość Danny napisał: Mówiłem przecież, że dopiero od czwartku cena 15zl i niżej, a mamy dopiero środę... Chłopy wstrzymajta się z tymi obniżkami jeszcze trochę! Jak tam ceny na innych giełdach, Kalisz wczoraj podobno 10zl za 15kg Cytuj
Gość Rolnik Napisano Czwartek o 15:02 Zgłoszenie Napisano Czwartek o 15:02 10 zł 15 kg ale przynajmniej jest komu sprzedać a potem 4 zł 15 kg ciężko wynegocjować. Pozdrawiam pracowituch rolników. Cytuj
Gość Mechu Napisano Czwartek o 17:05 Zgłoszenie Napisano Czwartek o 17:05 3 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Jak tam ceny na innych giełdach, Kalisz wczoraj podobno 10zl za 15kg Co wy za glupoty piszecie. Skąd wam sie to bierze. Pyrka jest po 20 zyli Cytuj
Gość Rolnik Napisano Czwartek o 17:13 Zgłoszenie Napisano Czwartek o 17:13 To tylko pozostaje dac gospodarke po 4000 za hektar w dzierzawe takim kaliszakom i lezec do gory jajcami... po co to robic. Cytuj
Sieradzak Napisano Czwartek o 17:13 Zgłoszenie Napisano Czwartek o 17:13 4 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Jak tam ceny na innych giełdach, Kalisz wczoraj podobno 10zl za 15kg Chyba już na dobre rozum ludzie stracili Cytuj
Gość Gość Napisano Czwartek o 18:16 Zgłoszenie Napisano Czwartek o 18:16 Godzinę temu, Sieradzak napisał: Chyba już na dobre rozum ludzie stracili Coś mi się wydaje,że tacy sprzedający to nigdy go nie mieli. Cytuj
Gość RolToma Napisano Czwartek o 18:59 Zgłoszenie Napisano Czwartek o 18:59 Kalisz giełda 15-17 dzisiaj brakło towaru. Kto przywozi śrut z gruntu to poniżej 15 zł, nie pieprzyć głupot. Cytuj
Gość Tedy Napisano Piątek o 02:32 Zgłoszenie Napisano Piątek o 02:32 Wrocław bez problemu kupi po 1 zł . Ambitni to i oo 75 gr oddadzą Cytuj
Gość Tracer Napisano Piątek o 07:54 Zgłoszenie Napisano Piątek o 07:54 Na Zjazdowej skacze aktualnie 15-20zł worek Cytuj
Gość Rolnik Napisano Piątek o 10:27 Zgłoszenie Napisano Piątek o 10:27 Ten tydzień zwalił cenę, po deszczach było do przewidzenia, ale idą upały, na zachodzie już jest żywy ogień z nieba więc nie dajmy się zbijać na cenę w dół, handlarze chcą wykorzystać sytuację i straszą nas rolników że będzie tylko gorzej a my się dajemy. Gruntów jeszcze nie ma, będzie dobrze, deszczownią nie nadrobimy tych temperatur i braków wody. Trzymajcie się Rolnicy. Cytuj
Gość Rolnik Napisano Piątek o 11:15 Zgłoszenie Napisano Piątek o 11:15 44 minuty temu, Gość Rolnik napisał: Ten tydzień zwalił cenę, po deszczach było do przewidzenia, ale idą upały, na zachodzie już jest żywy ogień z nieba więc nie dajmy się zbijać na cenę w dół, handlarze chcą wykorzystać sytuację i straszą nas rolników że będzie tylko gorzej a my się dajemy. Gruntów jeszcze nie ma, będzie dobrze, deszczownią nie nadrobimy tych temperatur i braków wody. Trzymajcie się Rolnicy. 44 minuty temu, Gość Rolnik napisał: Ten tydzień zwalił cenę, po deszczach było do przewidzenia, ale idą upały, na zachodzie już jest żywy ogień z nieba więc nie dajmy się zbijać na cenę w dół, handlarze chcą wykorzystać sytuację i straszą nas rolników że będzie tylko gorzej a my się dajemy. Gruntów jeszcze nie ma, będzie dobrze, deszczownią nie nadrobimy tych temperatur i braków wody. Trzymajcie się Rolnicy. Nie wiem jak gdzie indziej ale w okolicy Kalisza wszyscy co kopia to kopia już grunty i ponad 30t z ha wychodzi Cytuj
Gość Ralf Napisano Piątek o 12:00 Zgłoszenie Napisano Piątek o 12:00 44 minuty temu, Gość Rolnik napisał: Nie wiem jak gdzie indziej ale w okolicy Kalisza wszyscy co kopia to kopia już grunty i ponad 30t z ha wychodzi Napodkarpaciu też. Nie wiem kogo tu sluchac. Bez sensu. Cytuj
Gość Marcin Napisano Piątek o 12:16 Zgłoszenie Napisano Piątek o 12:16 Jestem z Mazowsza, kupię jeszcze przykrycie bo był u nas w maju spory mróz.wydajnosc kolo 30 t ale bez szału. W zeszłym roku było mocniej o tej porze. Grunt dopiero za około 2x tygodnie Cytuj
Gość Rolnik Napisano Piątek o 12:26 Zgłoszenie Napisano Piątek o 12:26 25 minut temu, Gość Ralf napisał: Napodkarpaciu też. Nie wiem kogo tu sluchac. Bez sensu. Najlepiej to nikogo tylko kopac i się nie oglądać bo jak zaczną wszyscy kopac grunty to może być powtórka z tamtego roku Cytuj
Sieradzak Napisano Piątek o 13:20 Zgłoszenie Napisano Piątek o 13:20 Mocno wątpię w te grunty.Wluknin jest jeszcze całą masa do kopania.Grunt może za dwa tygodnie Cytuj
ahten Napisano Piątek o 14:19 Zgłoszenie Napisano Piątek o 14:19 Te sadzone w maju sporo nawiazuja, ale te z kwietnia tragedia i za 2 tyg jeszcze nie bada sie nadawac Kilka dni temu nac cala zielona a teraz zaraza wchodzi jak szalona Cytuj
Gość Swietokrzyskie Napisano Piątek o 16:13 Zgłoszenie Napisano Piątek o 16:13 1 godzinę temu, ahten napisał: Te sadzone w maju sporo nawiazuja, ale te z kwietnia tragedia i za 2 tyg jeszcze nie bada sie nadawac Kilka dni temu nac cala zielona a teraz zaraza wchodzi jak szalona U mnie takie z kwietnia to pod talerzowke się nadaja a nie do kopania nic to nie rośnie a sądzone około 10 mają idą jak szalone. Cytuj
Gość Cypis Napisano Piątek o 17:47 Zgłoszenie Napisano Piątek o 17:47 1 godzinę temu, Gość Swietokrzyskie napisał: U mnie takie z kwietnia to pod talerzowke się nadaja a nie do kopania nic to nie rośnie a sądzone około 10 mają idą jak szalone. A czemu tak Cytuj
Gość Swietokrzyskie Napisano Piątek o 19:43 Zgłoszenie Napisano Piątek o 19:43 1 godzinę temu, Gość Cypis napisał: A czemu tak To jest zagadka dla mnie.Bylo zimno, sucho i bardzo długo wschodziły. Cytuj
Gość Zbych Napisano Sobota o 07:04 Zgłoszenie Napisano Sobota o 07:04 Powiedzcie panowie czy u was tez gnije po deszczach riviera? I mnie 2 dni po kopaniu w worach pokazują sie nadgnite ziemniaki. Wcześniej bylo dobrze Cytuj
Gość Gość Napisano Sobota o 08:34 Zgłoszenie Napisano Sobota o 08:34 Godzinę temu, Gość Zbych napisał: Powiedzcie panowie czy u was tez gnije po deszczach riviera? I mnie 2 dni po kopaniu w worach pokazują sie nadgnite ziemniaki. Wcześniej bylo dobrze U mnie w tamtym roku tak było podczas kopania piękne a jak postała to prawie w każdym worku coś się trafiło.teraz kopie tylko na zamówienia to nawet niewiem co dalej się dzieje Cytuj
Gość elzbieta Napisano Sobota o 08:55 Zgłoszenie Napisano Sobota o 08:55 Tak, to prawda, od czwartku do dzisiaj dużo choroby się pojawiło i określenie rodzaju choroby nie jest jednoznaczne. Jedni optują za zarazą, inni alternariozą, pojawił się również wirus i zwija liście. Cytuj
Gość Janek Napisano Sobota o 09:54 Zgłoszenie Napisano Sobota o 09:54 55 minut temu, Gość elzbieta napisał: Tak, to prawda, od czwartku do dzisiaj dużo choroby się pojawiło i określenie rodzaju choroby nie jest jednoznaczne. Jedni optują za zarazą, inni alternariozą, pojawił się również wirus i zwija liście. U mnie belarosa niby ładna a tak się trochę zwija myślałem.ze coś jej brakuje ale poszły odżywki szkodnika żadnego nie ma.Czyzby jakiś wirus? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi