Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rolnik
Napisano

Wlasnie jestesmy w ogromnym dolku i pomimo popytu na nasze produkty i powiedzialbym umiarkowanej podazy ceny leza i kwicza to nie jest normalne. To jest duszenie inflacji kosztem chlopa.

Napisano
2 godziny temu, Gość Rolnik napisał:

Wlasnie jestesmy w ogromnym dolku i pomimo popytu na nasze produkty i powiedzialbym umiarkowanej podazy ceny leza i kwicza to nie jest normalne. To jest duszenie inflacji kosztem chlopa.

Ale o to chodzi politykom, kazdym, niezaleznie od frakcji.

Zywnosc ma byc tania, zeby ludzie sie nie buntowali. A ze rolnikom sie gorzej zyje? to kogo to obchodzi? ilu jest sprawdziwych rolnikow? 50 tys?

Tylko ze na chwile obecna duze sieci handlowe glownie zarabiaja plus troche posrednikow.

Gość Tracer
Napisano
Godzinę temu, Gość Rolnik napisał:

Jak u Was zasiewy pietruszki ?

Jak co roku , gorszym problemem jest fakt bardzo słabych wschodów w tym roku u każdego 

Gość Marian
Napisano
7 godzin temu, Gość Kazik napisał:

Jak panowie ceny na gieldach?

Widać braki. We wrześniu już będzie git. Powodzenia 

Gość Rolnik
Napisano
Godzinę temu, Gość Marian napisał:

Widać braki. We wrześniu już będzie git. Powodzenia 

Widać braki ale kupców chyba nawet 20 worków nieraz nie idzie sprzedac

Gość Kroki
Napisano

Widać braki ale kupców chyba nawet 20 worków nieraz nie idzie sprzedac

Poczekajmy do zimy. Ziemniaka nie ma. Jeszcze bedą prosic aby im sprzedać.

Gość Michał
Napisano
39 minut temu, Gość Kroki napisał:

Chyba to zależy od regionu. Owszem są miejsca gdzie ziemniaki będą przeciętne ale prawda jest taka że większość plantacji przyrasta wzorowo. Plus ostatnie opady, niestety.

Gość Marian
Napisano
54 minuty temu, Gość Kroki napisał:

💯 

Gość Gość
Napisano
Godzinę temu, Gość Michał napisał:

Chyba to zależy od regionu. Owszem są miejsca gdzie ziemniaki będą przeciętne ale prawda jest taka że większość plantacji przyrasta wzorowo. Plus ostatnie opady, niestety.

Ziemniaki będą słabe w większości regionów. U mnie deszczu istotnie tydzień nic.

Gość Marian
Napisano
4 godziny temu, Gość Gość napisał:

Nawet tam gdzie krzak jest porządny to zawiązanie jest 50%

Gość Gość Arrow
Napisano
5 godzin temu, Gość Marian napisał:
9 godzin temu, Gość Gość napisał:

Nawet tam gdzie krzak jest porządny to zawiązanie jest 50%

U mnie centralne mazowsze Katania ok 20sztuk pod kszem

Gość Romek
Napisano
11 godzin temu, Gość Gość Arrow napisał:

Tez jestem z okolic Warszawy i u mnie 10-12 max a zdarzają się i po 4 szt 

Gość Gosc.
Napisano
14 godzin temu, Gość Gość Arrow napisał:

Glupota chłopków nie ma skali, sami prowadzą do samozagłady. Komu przekazałeś tą informacje? Handlarzom, skupom czy tym co rolnictwo mają tam  gdzie słońce nie dochodzi?

Gość Rolnik
Napisano
43 minuty temu, Gość Gosc. napisał:

Glupota chłopków nie ma skali, sami prowadzą do samozagłady. Komu przekazałeś tą informacje? Handlarzom, skupom czy tym co rolnictwo mają tam  gdzie słońce nie dochodzi?

A co miał napisać że ma 5 ziemniaków pod krzem i zaklinać rzeczywistość że ziemniaków nie ma i będą drogie

Napisano
1 godzinę temu, Gość Gosc. napisał:

Jeżeli jest to prawdziwa wiadomość to dobrze że przekazał na tym polega forum na całym świecie aby przekazywać prawdziwe wiadomości i wiedzę którą można wykorzystać 

Gość Gosc.
Napisano
7 minut temu, Krzysztof.kkkk napisał:

Jeżeli jest to prawdziwa wiadomość to dobrze że przekazał na tym polega forum na całym świecie aby przekazywać prawdziwe wiadomości i wiedzę którą można wykorzystać 

Do czego można wykorzystać te wiadomości? Narodzie, codziennie z Tobą to gorzej.

Gość Swietokrzyskie
Napisano

A co miał napisać że ma 5 ziemniaków pod krzem i zaklinać rzeczywistość że ziemniaków nie ma i będą drogie

A będą dobre plony?Może miejscami tak ale średnia kraju będzie marna.Mysle,że za miesiąc sytuacja się wyjasni.Jakby się pojawił jakiś eksport sytuacja bardzo szybko może się zmienić.

Napisano
9 minut temu, Gość Gosc. napisał:

Do czego można wykorzystać te wiadomości? Narodzie, codziennie z Tobą to gorzej.

Aby wiedzieć czy ktoś popełnił błąd przy uprawie np? Albo czy w danym rejonie więcej padało lepiej jakby ta osoba napisała oprócz tej wiadomości również klasę gleby jakość sadzeniaków , ilość odpadów od stycznia, nawożenie, zastosowane opryski, na tym w każdym cywilizowanym kraju polega forum dyskusyjne 

Gość Gość
Napisano

Wczoraj mlocilem rzepak u gościa na moje oko plon rzędu 2-2,5tony natomiast od znajomego wiem ,że właściciel pola chwalił się,że było 4

Gość Rolnik
Napisano
16 minut temu, Gość Swietokrzyskie napisał:

A będą dobre plony?Może miejscami tak ale średnia kraju będzie marna.Mysle,że za miesiąc sytuacja się wyjasni.Jakby się pojawił jakiś eksport sytuacja bardzo szybko może się zmienić.

Nie wiem czy będą dobre plony ale u nas w okolicach Kalisza i tak jak pisałem już wcześniej pyra ładna jak żadnego roku u mnie Soraya takich lecin  chyba jeszcze nie miala na dodatek w tym tygodniu spadło ponad 50litrow także już im starczy wody do końca wegetacji. Pod krzakiem niby 10-14 sztuk ale wyrównane i wolę takie niż 20 czy 30 sztuk ale za to dużo drobnicy

Gość Handlujacy
Napisano
42 minuty temu, Krzysztof.kkkk napisał:

Aby wiedzieć czy ktoś popełnił błąd przy uprawie np? Albo czy w danym rejonie więcej padało lepiej jakby ta osoba napisała oprócz tej wiadomości również klasę gleby jakość sadzeniaków , ilość odpadów od stycznia, nawożenie, zastosowane opryski, na tym w każdym cywilizowanym kraju polega forum dyskusyjne 

Serio uważasz, że na forum są eksperci od uprawy?90%bajkopisarzy z plonami po 100ton a na podworku Ursus c330 i anna do kopania z lat 70.Handluje to widzę skąd biore