Gość Rolnik Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Napisano 15 Lipca Wlasnie jestesmy w ogromnym dolku i pomimo popytu na nasze produkty i powiedzialbym umiarkowanej podazy ceny leza i kwicza to nie jest normalne. To jest duszenie inflacji kosztem chlopa. Cytuj
ahten Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Napisano 15 Lipca 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Wlasnie jestesmy w ogromnym dolku i pomimo popytu na nasze produkty i powiedzialbym umiarkowanej podazy ceny leza i kwicza to nie jest normalne. To jest duszenie inflacji kosztem chlopa. Ale o to chodzi politykom, kazdym, niezaleznie od frakcji. Zywnosc ma byc tania, zeby ludzie sie nie buntowali. A ze rolnikom sie gorzej zyje? to kogo to obchodzi? ilu jest sprawdziwych rolnikow? 50 tys? Tylko ze na chwile obecna duze sieci handlowe glownie zarabiaja plus troche posrednikow. Cytuj
Gość Tracer Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Napisano 15 Lipca Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: Jak u Was zasiewy pietruszki ? Jak co roku , gorszym problemem jest fakt bardzo słabych wschodów w tym roku u każdego Cytuj
Gość Marian Napisano 17 Lipca Zgłoszenie Napisano 17 Lipca 7 godzin temu, Gość Kazik napisał: Jak panowie ceny na gieldach? Widać braki. We wrześniu już będzie git. Powodzenia Cytuj
Gość Rolnik Napisano 17 Lipca Zgłoszenie Napisano 17 Lipca Godzinę temu, Gość Marian napisał: Widać braki. We wrześniu już będzie git. Powodzenia Widać braki ale kupców chyba nawet 20 worków nieraz nie idzie sprzedac Cytuj
Gość Kroki Napisano 17 Lipca Zgłoszenie Napisano 17 Lipca Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: Widać braki ale kupców chyba nawet 20 worków nieraz nie idzie sprzedac Poczekajmy do zimy. Ziemniaka nie ma. Jeszcze bedą prosic aby im sprzedać. Cytuj
Gość Michał Napisano 17 Lipca Zgłoszenie Napisano 17 Lipca 39 minut temu, Gość Kroki napisał: Poczekajmy do zimy. Ziemniaka nie ma. Jeszcze bedą prosic aby im sprzedać. Chyba to zależy od regionu. Owszem są miejsca gdzie ziemniaki będą przeciętne ale prawda jest taka że większość plantacji przyrasta wzorowo. Plus ostatnie opady, niestety. Cytuj
Mati[30905] Napisano 17 Lipca Zgłoszenie Napisano 17 Lipca Bardzo mało nawiązanych jest nie wiem czy tylko u mnie . Cytuj
Gość Marian Napisano 17 Lipca Zgłoszenie Napisano 17 Lipca 54 minuty temu, Gość Kroki napisał: Poczekajmy do zimy. Ziemniaka nie ma. Jeszcze bedą prosic aby im sprzedać. Cytuj
Gość Gość Napisano 17 Lipca Zgłoszenie Napisano 17 Lipca Godzinę temu, Gość Michał napisał: Chyba to zależy od regionu. Owszem są miejsca gdzie ziemniaki będą przeciętne ale prawda jest taka że większość plantacji przyrasta wzorowo. Plus ostatnie opady, niestety. Ziemniaki będą słabe w większości regionów. U mnie deszczu istotnie tydzień nic. Cytuj
Gość Marian Napisano 17 Lipca Zgłoszenie Napisano 17 Lipca 4 godziny temu, Gość Gość napisał: Nawet tam gdzie krzak jest porządny to zawiązanie jest 50% Cytuj
Gość Gość Arrow Napisano 17 Lipca Zgłoszenie Napisano 17 Lipca 5 godzin temu, Gość Marian napisał: 9 godzin temu, Gość Gość napisał: Nawet tam gdzie krzak jest porządny to zawiązanie jest 50% U mnie centralne mazowsze Katania ok 20sztuk pod kszem Cytuj
Gość Romek Napisano 18 Lipca Zgłoszenie Napisano 18 Lipca 11 godzin temu, Gość Gość Arrow napisał: U mnie centralne mazowsze Katania ok 20sztuk pod kszem Tez jestem z okolic Warszawy i u mnie 10-12 max a zdarzają się i po 4 szt Cytuj
Mateusz91 Napisano 18 Lipca Zgłoszenie Napisano 18 Lipca Kraków jak wczoraj ziemniak był cenowo ? Cytuj
Gość Gosc. Napisano 18 Lipca Zgłoszenie Napisano 18 Lipca 14 godzin temu, Gość Gość Arrow napisał: U mnie centralne mazowsze Katania ok 20sztuk pod kszem Glupota chłopków nie ma skali, sami prowadzą do samozagłady. Komu przekazałeś tą informacje? Handlarzom, skupom czy tym co rolnictwo mają tam gdzie słońce nie dochodzi? Cytuj
Gość Rolnik Napisano 18 Lipca Zgłoszenie Napisano 18 Lipca 43 minuty temu, Gość Gosc. napisał: Glupota chłopków nie ma skali, sami prowadzą do samozagłady. Komu przekazałeś tą informacje? Handlarzom, skupom czy tym co rolnictwo mają tam gdzie słońce nie dochodzi? A co miał napisać że ma 5 ziemniaków pod krzem i zaklinać rzeczywistość że ziemniaków nie ma i będą drogie Cytuj
Krzysztof.kkkk Napisano 18 Lipca Zgłoszenie Napisano 18 Lipca 1 godzinę temu, Gość Gosc. napisał: Glupota chłopków nie ma skali, sami prowadzą do samozagłady. Komu przekazałeś tą informacje? Handlarzom, skupom czy tym co rolnictwo mają tam gdzie słońce nie dochodzi? Jeżeli jest to prawdziwa wiadomość to dobrze że przekazał na tym polega forum na całym świecie aby przekazywać prawdziwe wiadomości i wiedzę którą można wykorzystać Cytuj
Gość Gosc. Napisano 18 Lipca Zgłoszenie Napisano 18 Lipca 7 minut temu, Krzysztof.kkkk napisał: Jeżeli jest to prawdziwa wiadomość to dobrze że przekazał na tym polega forum na całym świecie aby przekazywać prawdziwe wiadomości i wiedzę którą można wykorzystać Do czego można wykorzystać te wiadomości? Narodzie, codziennie z Tobą to gorzej. Cytuj
Gość Swietokrzyskie Napisano 18 Lipca Zgłoszenie Napisano 18 Lipca Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: A co miał napisać że ma 5 ziemniaków pod krzem i zaklinać rzeczywistość że ziemniaków nie ma i będą drogie A będą dobre plony?Może miejscami tak ale średnia kraju będzie marna.Mysle,że za miesiąc sytuacja się wyjasni.Jakby się pojawił jakiś eksport sytuacja bardzo szybko może się zmienić. Cytuj
Krzysztof.kkkk Napisano 18 Lipca Zgłoszenie Napisano 18 Lipca 9 minut temu, Gość Gosc. napisał: Do czego można wykorzystać te wiadomości? Narodzie, codziennie z Tobą to gorzej. Aby wiedzieć czy ktoś popełnił błąd przy uprawie np? Albo czy w danym rejonie więcej padało lepiej jakby ta osoba napisała oprócz tej wiadomości również klasę gleby jakość sadzeniaków , ilość odpadów od stycznia, nawożenie, zastosowane opryski, na tym w każdym cywilizowanym kraju polega forum dyskusyjne Cytuj
Gość Gość Napisano 18 Lipca Zgłoszenie Napisano 18 Lipca Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: A co miał napisać że ma 5 ziemniaków pod krzem i zaklinać rzeczywistość że ziemniaków nie ma i będą drogie Wczoraj mlocilem rzepak u gościa na moje oko plon rzędu 2-2,5tony natomiast od znajomego wiem ,że właściciel pola chwalił się,że było 4 Cytuj
Gość Rolnik Napisano 18 Lipca Zgłoszenie Napisano 18 Lipca 16 minut temu, Gość Swietokrzyskie napisał: A będą dobre plony?Może miejscami tak ale średnia kraju będzie marna.Mysle,że za miesiąc sytuacja się wyjasni.Jakby się pojawił jakiś eksport sytuacja bardzo szybko może się zmienić. Nie wiem czy będą dobre plony ale u nas w okolicach Kalisza i tak jak pisałem już wcześniej pyra ładna jak żadnego roku u mnie Soraya takich lecin chyba jeszcze nie miala na dodatek w tym tygodniu spadło ponad 50litrow także już im starczy wody do końca wegetacji. Pod krzakiem niby 10-14 sztuk ale wyrównane i wolę takie niż 20 czy 30 sztuk ale za to dużo drobnicy Cytuj
Gość Handlujacy Napisano 18 Lipca Zgłoszenie Napisano 18 Lipca 42 minuty temu, Krzysztof.kkkk napisał: Aby wiedzieć czy ktoś popełnił błąd przy uprawie np? Albo czy w danym rejonie więcej padało lepiej jakby ta osoba napisała oprócz tej wiadomości również klasę gleby jakość sadzeniaków , ilość odpadów od stycznia, nawożenie, zastosowane opryski, na tym w każdym cywilizowanym kraju polega forum dyskusyjne Serio uważasz, że na forum są eksperci od uprawy?90%bajkopisarzy z plonami po 100ton a na podworku Ursus c330 i anna do kopania z lat 70.Handluje to widzę skąd biore Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi