Gość Kkr Napisano 27 Lipca Zgłoszenie Napisano 27 Lipca 17 godzin temu, Gość Rolnik hanys śląsk napisał: Misiu kolorowy wierz lub nie ale tyle sprzedaje - dobra lokalizacja i koło mnie nikt już nie sadzi bo twierdzą że się nie opłaci W okolicach przygranicznych 500 kg średnio na dzień to żaden problem w tej cenie podać Cytuj
Gość Hans Napisano 27 Lipca Zgłoszenie Napisano 27 Lipca 8 godzin temu, Gość Kkr napisał: W okolicach przygranicznych 500 kg średnio na dzień to żaden problem w tej cenie podać To wy jeszcze narzekata jak po 500 kg na dzień w takich pieniądzach sprzedajeta. Cytuj
Gość Gość Napisano 28 Lipca Zgłoszenie Napisano 28 Lipca 2 godziny temu, Gość Xyz napisał: Co taka cisza kopiecie do bólu? Lepiej milczeć niż farmazony opowiadać. Cytuj
Sieradzak Napisano 29 Lipca Zgłoszenie Napisano 29 Lipca 17 godzin temu, Gość Xyz napisał: Co taka cisza kopiecie do bólu? Jak to się mówi.MAMY SPIETRZENIE PRAC POLOWYCH.Zbieramy bezcenne zboże a w międzyczasie kopiemy równie drogocenne ziemniaki więc nie ma czasu na piep...w głupot.Jak tam zjazdowa? Cytuj
Gość Xyz Napisano 29 Lipca Zgłoszenie Napisano 29 Lipca 44 minuty temu, Sieradzak napisał: Jak to się mówi.MAMY SPIETRZENIE PRAC POLOWYCH.Zbieramy bezcenne zboże a w międzyczasie kopiemy równie drogocenne ziemniaki więc nie ma czasu na piep...w głupot.Jak tam zjazdowa? Uśmiechamy się byle do jesieni Cytuj
Gość Marek Napisano 29 Lipca Zgłoszenie Napisano 29 Lipca 5 godzin temu, Gość Xyz napisał: Uśmiechamy się byle do jesieni Panowie jak u was z wydajnścią, bo u mnie tak srednio 44 t z ha mówie o rivierze Cytuj
Gość Kkr Napisano 29 Lipca Zgłoszenie Napisano 29 Lipca 2 godziny temu, Gość Marek napisał: Panowie jak u was z wydajnścią, bo u mnie tak srednio 44 t z ha mówie o rivierze U mnie 60 t bez podlewania Cytuj
Gość Tracer Napisano 30 Lipca Zgłoszenie Napisano 30 Lipca 22 godziny temu, Sieradzak napisał: Jak to się mówi.MAMY SPIETRZENIE PRAC POLOWYCH.Zbieramy bezcenne zboże a w międzyczasie kopiemy równie drogocenne ziemniaki więc nie ma czasu na piep...w głupot.Jak tam zjazdowa? Nie wiem co prawda jak ziemniak natomiast sąsiad jeździ z włoszczyzną to mówi nędza , trochę aby szykuje bo za dużo nie sprzeda się wciągu biletu , mało kupca a dużo towaru mimo że żniwa w pełni , nieraz to były braki towaru bo część rolników jak w polu robiła a teraz niema różnicy Cytuj
Gość Gość rolnik mazowsze Napisano 30 Lipca Zgłoszenie Napisano 30 Lipca Nie umiem na tą chwilę ocenić wydajności ale ogólnie szału nie ma widzę że jest mała plenność kopie Irysa i Denara sądzonego po 20 kwietnia. Ziemniaki bez podlewania Cytuj
Sieradzak Napisano 30 Lipca Zgłoszenie Napisano 30 Lipca 3 godziny temu, Gość Tracer napisał: Nie wiem co prawda jak ziemniak natomiast sąsiad jeździ z włoszczyzną to mówi nędza , trochę aby szykuje bo za dużo nie sprzeda się wciągu biletu , mało kupca a dużo towaru mimo że żniwa w pełni , nieraz to były braki towaru bo część rolników jak w polu robiła a teraz niema różnicy Jednym zdaniem.Nie dość że jest ujowo to do tego tanio i gorąco. Cytuj
Gość Michał Napisano 30 Lipca Zgłoszenie Napisano 30 Lipca 6 godzin temu, Sieradzak napisał: Jednym zdaniem.Nie dość że jest ujowo to do tego tanio i gorąco. To jak jest tak ujowo, tanio i gorąco to jedz nad morze lub jezioro tak jak wszyscy kupcy pośrednicy itp. a nie na siłę kopać i na Zjazdową. Cytuj
Sieradzak Napisano 31 Lipca Zgłoszenie Napisano 31 Lipca 8 godzin temu, Gość Michał napisał: To jak jest tak ujowo, tanio i gorąco to jedz nad morze lub jezioro tak jak wszyscy kupcy pośrednicy itp. a nie na siłę kopać i na Zjazdową. Ciesze się urokami natury z pokładu kombajnu zbożowego. Sebastian Pawłowski dodał reakcję 1 Cytuj
Gość Rolnik Napisano 31 Lipca Zgłoszenie Napisano 31 Lipca Soraya nie dość ze plonu nie ma to już od upału lęty suche Cytuj
A_2 Napisano 31 Lipca Zgłoszenie Napisano 31 Lipca Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: Soraya nie dość ze plonu nie ma to już od upału lęty suche jaki region Kolego? Cytuj
Gość Cukier Napisano 31 Lipca Zgłoszenie Napisano 31 Lipca 36 minut temu, A_2 napisał: jaki region Kolego? U mnie kuj-pom też soraya nie będzie za szałowa. Jednak te upały zrobiły swoje. Zapowiadało się dużo lepiej Cytuj
Gość Swietokrzyskie Napisano 31 Lipca Zgłoszenie Napisano 31 Lipca Godzinę temu, Gość Cukier napisał: U mnie kuj-pom też soraya nie będzie za szałowa. Jednak te upały zrobiły swoje. Zapowiadało się dużo lepiej U mnie soraya ładna za to quinn anna marna i belarosa po 2-3 giganty pod krzakiem. Cytuj
Gość Henio Napisano 2 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 2 Sierpnia W dniu 31.07.2026 o 23:08, Gość Swietokrzyskie napisał: U mnie soraya ładna za to quinn anna marna i belarosa po 2-3 giganty pod krzakiem. Masą nadrobisz Cytuj
Gość Swietokrzyskie Napisano 2 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 2 Sierpnia 3 godziny temu, Gość Henio napisał: Masą nadrobisz Kto mi to kupi ja detaluje. Cytuj
Sieradzak Napisano 3 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 3 Sierpnia Jak tam sytuacji ziemniaczana na Zjazdowej?Czy nastąpiło już odbicie cenowe Cytuj
Gość Klołi Napisano 3 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 3 Sierpnia 4 godziny temu, Sieradzak napisał: Jak tam sytuacji ziemniaczana na Zjazdowej?Czy nastąpiło już odbicie cenowe Jest gorzej jak bylo. Ziemnik jest ale kupca brakuje Cytuj
Gość Gosc Napisano 3 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 3 Sierpnia A ja w tym roku zostawiam na przechowanie, nie ma dwóch takich samych sezonów Europa susz i klęski. Myśle ze nie będzie tak zle… Cytuj
KMK Agro D. Kaźmierczak C. Mądry M. Kaźmierczak Sp. J. Napisano 3 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 3 Sierpnia Godzinę temu, Gość Gosc napisał: A ja w tym roku zostawiam na przechowanie, nie ma dwóch takich samych sezonów Europa susz i klęski. Myśle ze nie będzie tak zle… Potwierdzam. Zgadnie ktoś po ile są dzisiaj na wolnym rynku w Holandii zeszłoroczne ziemniaki frytkowe? Te, które miesiąc temu były za darmo albo chwilami osiągały ceny ujemne? Pomogę Wam. Po 30 centów za kilogram (prawie 1,3zł/kg). A po ile są tegoroczne ziemniaki frytkowe na wolnym rynku? Po 37 centów za kilogram (1,59zł/kg). Więc zastanówcie się zanim wyjedziecie kombajnem w pole, żeby nakopać i sprzedać po 30 groszy... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi