Gość Realista Napisano 9 Lipca Zgłoszenie Napisano 9 Lipca 41 minut temu, Gość Rolnik napisał: Rolnicy, opamiętajmy się z tymi cenami. Zrobić małą przerwę z wykopkami aż się sytuacja ustabilizuje. Cena 0,8 zł -1zł jest do osiągnięcia tylko nie spieprzmy ceny w jeden dzień Dokładnie, nie sztuką jest uwalić cenę, tym bardziej że import na Białoruś ponownie ruszył. Sami sobie krzywdę robimy, sami nawzajem się wykończymy a markety i paczkarnie się śmieją z nas i robią na nas kasę. Czym niżej kupią tym wiekszą marże mają a to my przecież ponosimy koszty produkcji. Cytuj
Gość Gość rolnik mazowsze Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Napisano 10 Lipca Ziemniak sądzony po 20 tym kwietnia, czyli taki standard i Mnie. Zawsze koło 10 tego lipca max 15 a czasami i początkiem lipca zaczynałem kopanie na detal. Na ten moment nie bardzo jest co kopać. A plantacja nigdy nie wyglądała tak kiepsko jak w tym roku po tych upałach. Cytuj
Gość Rolnik Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Napisano 10 Lipca To czemu na kaliszu ziemniak jest po 5 zl za worek ?!?!?! Opamietajcie sie. Cytuj
Gość Gość Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Napisano 10 Lipca 51 minut temu, Gość Gość rolnik mazowsze napisał: Ziemniak sądzony po 20 tym kwietnia, czyli taki standard i Mnie. Zawsze koło 10 tego lipca max 15 a czasami i początkiem lipca zaczynałem kopanie na detal. Na ten moment nie bardzo jest co kopać. A plantacja nigdy nie wyglądała tak kiepsko jak w tym roku po tych upałach. U mnie to samo swietokrzyskie przy lubelskim. Cytuj
PHU[19158] Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Napisano 10 Lipca 14 minut temu, Gość Rolnik napisał: To czemu na kaliszu ziemniak jest po 5 zl za worek ?!?!?! Opamietajcie sie. Na zjazdowej to samo nie ma z kim gadać kupca zero Cytuj
Gość Gość rolnik mazowsze Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Napisano 10 Lipca 25 minut temu, Gość Rolnik napisał: To czemu na kaliszu ziemniak jest po 5 zl za worek ?!?!?! Opamietajcie sie. A czy na ten moment rynek wchłonie więcej niż ludzie kupują na bieżąco ? Dodatkowo zaczoł się okres urlopowy/ wakacyjny. Jeżeli towaru jest więcej niż potrzeba to ceny lecą na dno a i tak więcej nie sprzeda się niż to co ma zejść. Jedno nie mają co kopać a inni na siłę chcą sprzedać to co ukopali Cytuj
Gość Janek Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Napisano 10 Lipca 30 minut temu, Gość Rolnik napisał: To czemu na kaliszu ziemniak jest po 5 zl za worek ?!?!?! Opamietajcie sie. Bo sprzedający nie mają rozumu. Cytuj
Gość Gość Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Napisano 10 Lipca Godzinę temu, Gość Gość rolnik mazowsze napisał: A czy na ten moment rynek wchłonie więcej niż ludzie kupują na bieżąco ? Dodatkowo zaczoł się okres urlopowy/ wakacyjny. Jeżeli towaru jest więcej niż potrzeba to ceny lecą na dno a i tak więcej nie sprzeda się niż to co ma zejść. Jedno nie mają co kopać a inni na siłę chcą sprzedać to co ukopali To jest za trudne dla chłopa od pluga oderwanego i nigdy nie zrozumie,że więcej towaru nawet za darmo nie pójdzie.Liczyc też co niektórzy nie potrafią. Cytuj
Gość gosc Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Napisano 10 Lipca 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: To czemu na kaliszu ziemniak jest po 5 zl za worek ?!?!?! Opamietajcie sie. bo tam jeszcze nie bola ich kręgosłupy i z matematyki mielie zawsze 2 Cytuj
Gość Tedy Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Napisano 10 Lipca 4 godziny temu, Gość Rolnik napisał: To czemu na kaliszu ziemniak jest po 5 zl za worek ?!?!?! Opamietajcie sie. Obniżanie ceny nic nie da nie ma popytu . Sprzedając na detalu widzę ci kupują ludzie. Jest presja na ogórka i produkty do niego. Ziemniak nie ma zainteresowania Cytuj
Gość Kuba Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Napisano 10 Lipca Jaki trzeba mieć rozum żeby sprzedawać po 5zl? Cytuj
Okolice Wrocka Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Napisano 10 Lipca 18 minut temu, Gość Kuba napisał: Jaki trzeba mieć rozum żeby sprzedawać po 5zl? Bardzo mały Cytuj
Gość Gość Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Napisano 10 Lipca Zjechali juz na 3zl czy nadal kase trzepia po 5zl? Cytuj
Gość kartofelek Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Napisano 10 Lipca Taki rolnik nie powinien w ogóle uprawiać ziemniaków , pała i gonić dziada z placu . Cytuj
Gość Gość Napisano 10 Lipca Zgłoszenie Napisano 10 Lipca 42 minuty temu, Gość kartofelek napisał: Taki rolnik nie powinien w ogóle uprawiać ziemniaków , pała i gonić dziada z placu . Szkoda paly na takich. Cytuj
Gość Producent Napisano 11 Lipca Zgłoszenie Napisano 11 Lipca Mam pytanie do producentów, jak wygląda u Was odmiana Qeen Anna? U mnie słabo, nawet te świrze, sadzone po Majówce w ciepłą ziemie. Rozmawiam ze znajomymi to u nie których super a u i innych dramat. Cytuj
Gość Gość Napisano 11 Lipca Zgłoszenie Napisano 11 Lipca 2 godziny temu, Gość Producent napisał: Mam pytanie do producentów, jak wygląda u Was odmiana Qeen Anna? U mnie słabo, nawet te świrze, sadzone po Majówce w ciepłą ziemie. Rozmawiam ze znajomymi to u nie których super a u i innych dramat. U mnie słabo to anna i też nie znam powodów podejrzewam,że trzymal u mnie oprysk doglebowy przez suszę i zimno. Cytuj
Sieradzak Napisano 11 Lipca Zgłoszenie Napisano 11 Lipca 2 godziny temu, Gość Producent napisał: Mam pytanie do producentów, jak wygląda u Was odmiana Qeen Anna? U mnie słabo, nawet te świrze, sadzone po Majówce w ciepłą ziemie. Rozmawiam ze znajomymi to u nie których super a u i innych dramat. Bardzo ładne.Sadzone przed połową kwietnia. Cytuj
Gość Gosc. Napisano 11 Lipca Zgłoszenie Napisano 11 Lipca 3 godziny temu, Gość Producent napisał: Mam pytanie do producentów, jak wygląda u Was odmiana Qeen Anna? U mnie słabo, nawet te świrze, sadzone po Majówce w ciepłą ziemie. Rozmawiam ze znajomymi to u nie których super a u i innych dramat. Zabrakło nam riviery i kilka grębów dosadzone queen anne 25.03.2026 słabe, na innym polu sadzone 11.04.2026 też słabe, to znaczy nać piękna ale w ziemi słabiutko. Wygląda jakby wiązały na dwa razy. Świętokrzyskie. Cytuj
Gość Paweł Napisano 11 Lipca Zgłoszenie Napisano 11 Lipca Witam jak cenowo zakończył się tydzień na Sandomierzu?Za ziemniaki oczywiście. Pozdrawiam Cytuj
Gość Master Napisano 11 Lipca Zgłoszenie Napisano 11 Lipca Na Krakowie ktoś wie jak ostatnio były cenowo ? Cytuj
Gość Orny Napisano 11 Lipca Zgłoszenie Napisano 11 Lipca 15 minut temu, Gość Master napisał: Na Krakowie ktoś wie jak ostatnio były cenowo ? 15 zeta Cytuj
Gość Tracer Napisano 13 Lipca Zgłoszenie Napisano 13 Lipca Proszę o korektę mojego postu pomyliło mi się 1 z 2 , 10zl wołane miało być Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi