Okolice Wrocka Napisano Piątek o 20:40 Zgłoszenie Napisano Piątek o 20:40 59 minut temu, Gość Janek napisał: I właśnie w tym będzie problem,bo każdy będzie chciał się wyzbyć przed zimą I cyk w zimę cena będzie .A w następnym sezonie każdy będzie w kopce pchał Cytuj
Gość Gość Napisano Piątek o 22:09 Zgłoszenie Napisano Piątek o 22:09 Godzinę temu, Okolice Wrocka napisał: I cyk w zimę cena będzie .A w następnym sezonie każdy będzie w kopce pchał Tak może być,a wiosna z tych kopcow cyk do rowu. Cytuj
Gość Anonimowi Napisano Sobota o 11:03 Zgłoszenie Napisano Sobota o 11:03 I co z tego plonu nie ma ziemniaki późne w połowie ususzone a na Kaliszu na luz już płacą 35 groszy firma z Gniazdowa. Z późnych nie nawadnianych handlowy to może z 5 ton będzie. Cytuj
Gość Gość rolnik mazowsze Napisano Sobota o 13:12 Zgłoszenie Napisano Sobota o 13:12 2 godziny temu, Gość Anonimowi napisał: I co z tego plonu nie ma ziemniaki późne w połowie ususzone a na Kaliszu na luz już płacą 35 groszy firma z Gniazdowa. Z późnych nie nawadnianych handlowy to może z 5 ton będzie. No to niech tak płacą, ceny dyktuje popyt i podaż, ewentualnie zagrywki takich firm. Skoro jest towaru pod dostatkiem to mogą cenę obniżać. Ale co będzie np w październiku to tylko czas pokaże Cytuj
Gość Młody rolnik Napisano Sobota o 13:19 Zgłoszenie Napisano Sobota o 13:19 Witam potrzebuje kontakt do fachowca który robi złączki do deszczowni przewód 75najlepiej aby była skręcana na środku Cytuj
Gość Rolnik Napisano Sobota o 15:09 Zgłoszenie Napisano Sobota o 15:09 3 godziny temu, Gość Anonimowi napisał: I co z tego plonu nie ma ziemniaki późne w połowie ususzone a na Kaliszu na luz już płacą 35 groszy firma z Gniazdowa. Z późnych nie nawadnianych handlowy to może z 5 ton będzie. A jeszcze z tydzień temu pisałem na przekór wszystkim którzy twierdzili że ziemniaka nie ma i nie będzie że cena może spaść do 20gr i ta cena jest juz chyba bliżej niż dalej Cytuj
Gość Gość Napisano Sobota o 15:33 Zgłoszenie Napisano Sobota o 15:33 4 godziny temu, Gość Anonimowi napisał: I co z tego plonu nie ma ziemniaki późne w połowie ususzone a na Kaliszu na luz już płacą 35 groszy firma z Gniazdowa. Z późnych nie nawadnianych handlowy to może z 5 ton będzie. A jest ktoś kto wozi za te pieniądze o tej porze? Cytuj
Gość Realista Napisano Sobota o 17:48 Zgłoszenie Napisano Sobota o 17:48 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: A jeszcze z tydzień temu pisałem na przekór wszystkim którzy twierdzili że ziemniaka nie ma i nie będzie że cena może spaść do 20gr i ta cena jest juz chyba bliżej niż dalej Panie rolnik, pan to chyba w mieście w bloku mieszka i pisze z nudów, byłeś na polach, widziałeś uprawy? Cena jest jaka jest bo ludzie z paniki chcą jak najwięcej sprzedać póki cena nie spada, co więcej jest jeszcze sporo kapuściarzy, którzy nawet za 10 groszy by puścili bo rozsada już w domu a ziemniak w polu. Wrócimy do rozmowy za kilka miesięcy i wtedy przypomnę twoje 20 groszy. Cytuj
Gość Rolnik Napisano Sobota o 21:16 Zgłoszenie Napisano Sobota o 21:16 3 godziny temu, Gość Realista napisał: Panie rolnik, pan to chyba w mieście w bloku mieszka i pisze z nudów, byłeś na polach, widziałeś uprawy? Cena jest jaka jest bo ludzie z paniki chcą jak najwięcej sprzedać póki cena nie spada, co więcej jest jeszcze sporo kapuściarzy, którzy nawet za 10 groszy by puścili bo rozsada już w domu a ziemniak w polu. Wrócimy do rozmowy za kilka miesięcy i wtedy przypomnę twoje 20 groszy. I tu się Pan myli bo właśnie jestem rolnikiem, nie wiem jak sytuacja w innych rejonach ale u nas tj okolice Kalisza ziemniak nadzwyczajnie ładny jak żadnego roku. Zastanawia mnie też tylko jedna rzecz bo nieraz ziemniaki były tanie ale to szło naprawdę w tirowych ilosciach a w tym roku bardzo kiepsko to idzie przez cały tydzień ukopalem tylko jedna przyczepę na pakowalnie i teraz nie wiem czy tyle sprowadzają czy markety celowo nie zamawiają żeby zbić cene. Cytuj
Sieradzak Napisano Sobota o 21:20 Zgłoszenie Napisano Sobota o 21:20 8 godzin temu, Gość Młody rolnik napisał: Witam potrzebuje kontakt do fachowca który robi złączki do deszczowni przewód 75najlepiej aby była skręcana na środku Skąd jesteś? Cytuj
Gość Gość lkr Napisano Sobota o 22:51 Zgłoszenie Napisano Sobota o 22:51 55 minut temu, Gość Rolnik napisał: I tu się Pan myli bo właśnie jestem rolnikiem, nie wiem jak sytuacja w innych rejonach ale u nas tj okolice Kalisza ziemniak nadzwyczajnie ładny jak żadnego roku. Zastanawia mnie też tylko jedna rzecz bo nieraz ziemniaki były tanie ale to szło naprawdę w tirowych ilosciach a w tym roku bardzo kiepsko to idzie przez cały tydzień ukopalem tylko jedna przyczepę na pakowalnie i teraz nie wiem czy tyle sprowadzają czy markety celowo nie zamawiają żeby zbić cene. Po co zamówią dużo?żeby im gniły na magazynach?kazdy kupuje tyle ile jest w stanie sprzedać to jeszcze nie jest trwały towar.Druga sprawa jezdze busem po Polsce i czasem w barach sa jeszcze stare ziemniaki podawane,w szpitalach pewnie też.Nie wszędzie jest urodzaj u mnie raczej słabo się zapowiada.do tego według danych ARiMR jest o 25tys ha mniej nasadzone w Polsce ,a w całej UE o 10%.Problemem jest to,że dużo osob poszło we wczesne i teraz spuszcza gacie żeby się pozbyć szybko towaru,albo juz na przyslowiowy chlebek kasy nie ma.Wedlug mnie za miesiąc wyklaruje się cena i plony. Cytuj
Gość Czesiu Napisano Niedziela o 02:43 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 02:43 8 godzin temu, Gość Realista napisał: Panie rolnik, pan to chyba w mieście w bloku mieszka i pisze z nudów, byłeś na polach, widziałeś uprawy? Cena jest jaka jest bo ludzie z paniki chcą jak najwięcej sprzedać póki cena nie spada, co więcej jest jeszcze sporo kapuściarzy, którzy nawet za 10 groszy by puścili bo rozsada już w domu a ziemniak w polu. Wrócimy do rozmowy za kilka miesięcy i wtedy przypomnę twoje 20 groszy. Wystarczy przewinąć forum rok do tyłu i poczytać takich znawców rok temu. W sumie ta sama śpiewka że sucho ziemniaków nie będzie, mało pod krzakiem , w sierpniu to już wszystkie plantacje choroba skończyła a jak się skończyło kazdy chyba doświadczył, ale każdy swoje marzenia może mieć . Cytuj
rolnik rolnik100 Napisano Niedziela o 05:56 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 05:56 Błaszki sklep z częściami rolniczymi Cytuj
Gość elzbieta Napisano Niedziela o 06:49 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 06:49 Polityka na zaówienie partyjne. Cytuj
Gość Handlujacy Napisano Niedziela o 10:31 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 10:31 7 godzin temu, Gość Czesiu napisał: Wystarczy przewinąć forum rok do tyłu i poczytać takich znawców rok temu. W sumie ta sama śpiewka że sucho ziemniaków nie będzie, mało pod krzakiem , w sierpniu to już wszystkie plantacje choroba skończyła a jak się skończyło kazdy chyba doświadczył, ale każdy swoje marzenia może mieć . Nie każdy ja z tamtego roku jestem bardzo zadowolony takiej przebitki na worku chyba już nigdy nie będzie.stalo się tak między innymi dzięki Waszemu pisaniu o ogromnych zbiorach i niskich cenach. Cytuj
Gość Pan Napisano Niedziela o 10:40 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 10:40 7 godzin temu, Gość Czesiu napisał: Wystarczy przewinąć forum rok do tyłu i poczytać takich znawców rok temu. W sumie ta sama śpiewka że sucho ziemniaków nie będzie, mało pod krzakiem , w sierpniu to już wszystkie plantacje choroba skończyła a jak się skończyło kazdy chyba doświadczył, ale każdy swoje marzenia może mieć . Jaka choroba co ty pieprzysz w tamtym roku to ziemniak był nie zniszczalny nie pryskane do sierpnia stały cwaniaczek jesteś i tyle Cytuj
Sieradzak Napisano Niedziela o 14:12 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 14:12 Jaka cena na Zjazdowej? Cytuj
SławekIno Napisano Niedziela o 15:15 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 15:15 4 godziny temu, Gość Handlujacy napisał: Nie każdy ja z tamtego roku jestem bardzo zadowolony takiej przebitki na worku chyba już nigdy nie będzie.stalo się tak między innymi dzięki Waszemu pisaniu o ogromnych zbiorach i niskich cenach. Bardzo dobrze ujęte. Po 8 zł idzie kupić a jak dobrze pogadasz to po 35 się sprzeda tylko kilka km trzeba zrobić. Piszę to jako rolnik oj chłopy.... nie szkoda Wam kręgosłupów? Cytuj
Gość Rolnik Napisano Poniedziałek o 06:00 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 06:00 Chlopy maja tytanowe kregoslupy ale kiepskie rozumy. Cytuj
Gość Błaszki Napisano Poniedziałek o 06:35 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 06:35 Jeżeli ktoś twierdzi, że poprzedni sezon był kiepski to zobaczycie co się wydarzy w aktualnym sezonie bo ceny nie ma i nie będzie, a plonu również nie ma i nie będzie. Rok temu chociaż ilością się nadrabiało, a teraz nie ma czego kopać, a sucho jak pierun Cytuj
Gość Gość Napisano Poniedziałek o 08:53 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 08:53 2 godziny temu, Gość Błaszki napisał: Jeżeli ktoś twierdzi, że poprzedni sezon był kiepski to zobaczycie co się wydarzy w aktualnym sezonie bo ceny nie ma i nie będzie, a plonu również nie ma i nie będzie. Rok temu chociaż ilością się nadrabiało, a teraz nie ma czego kopać, a sucho jak pierun Wydarzyć to wszystko się może Cytuj
Gość Tracer Napisano Poniedziałek o 10:07 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 10:07 19 godzin temu, Sieradzak napisał: Jaka cena na Zjazdowej? w piątek rano 15zł wołali 12-13zł dawali , będę jutro od samego rana to dam swieże info Cytuj
Sieradzak Napisano Poniedziałek o 11:13 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 11:13 Godzinę temu, Gość Tracer napisał: w piątek rano 15zł wołali 12-13zł dawali , będę jutro od samego rana to dam swieże info 12 mi na polu dzisiaj rano dał dlatego wczoraj pytałem. Cytuj
Kuba Napisano Poniedziałek o 16:56 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 16:56 5 godzin temu, Sieradzak napisał: 12 mi na polu dzisiaj rano dał dlatego wczoraj pytałem. Dziś 12-15 Cytuj
Gość rolnik Napisano Poniedziałek o 19:52 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 19:52 Zjazdowa 15 - 17 dzisiaj na wyjściu było Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi