Gość Gość gosc gosc kujawy Napisano 4 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 4 Sierpnia Te 50gr to na pakowanie tak? Obrana to ile teraz zlotowke? Cytuj
Gość Gosc Napisano 4 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 4 Sierpnia Są ładne plantacje ale też są i w stanie tragicznym. Także może na jesieni już być ciekawie, choć zobaczymy jak zachód Europy wygląda w tym temacie. Cytuj
Gość Realista Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 5 Sierpnia Jak może wyglądać zachód skoro od miesiąca upał nie odpuszcza..? Cytuj
Gość Producent Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 5 Sierpnia U mnie cebula lipa, od czasu kiedy uprawiam nie miałem takiego problemu z wciornastkiem. Upał niestamowity bez wody i wygląda to tak, że nie zdąży szczypioru załamać, zaschnie tak jak stoi Cytuj
Gość Chickonion Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 5 Sierpnia 3 godziny temu, Gość Producent napisał: U mnie cebula lipa, od czasu kiedy uprawiam nie miałem takiego problemu z wciornastkiem. Upał niestamowity bez wody i wygląda to tak, że nie zdąży szczypioru załamać, zaschnie tak jak stoi A jaki przedział wielkości masz główek? U mnie wciornastek zredukował bardzo mocno plon. Nie pamiętam żeby było tak trudno walczyć z nim a uprawiam cebule od 11 lat. Cytuj
Gość Gość Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 5 Sierpnia W lubelskim susza zrobiła swoje od wiosny praktycznie nie pada teraz ten upał i praktycznie zakończyła swoją wegetację, większość cebul 5 cm więc będzie bardzo słabo Cytuj
Gość ggg Napisano 7 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 7 Sierpnia W tym roku z wciornastkiem było całkiem nieźle, tragedia to była 2-3 sezony temu. Plon zapowiada się ładny. Wczoraj poszedł fazor. Cytuj
Gość Tracer Napisano 7 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 7 Sierpnia Ja właśnie jestem po kopaniu cebuli z dymki i bardzo lichutko to wygląda Dodam że plantacja była nawadniana Cytuj
Gość Farmer Napisano 7 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 7 Sierpnia U mnie 80%dymkaa w kalibrze +9 będzie ładny plon ale co jak ceny liche Cytuj
Gość ESI CENTRUM Napisano 8 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 8 Sierpnia Jak kolega wyżej pisał jedzie jeszcze z zachodu starą cebula także o jakieś wielkiej podwyżce nie ma szans póki co, choć zainteresowanie młoda jest bardzo duże. 70-80gr swoją dymkę podaje na pakowanie, towar z ładna łuska. Pozdrawiam Cytuj
Gość Gość cebulka Napisano 11 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 11 Sierpnia Panowie jaka cena jest białej cebuli ? Cytuj
Gość Farmer Napisano 12 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 12 Sierpnia Cena jest niska ale szykuje się zmiana cenników tak samo jak NL . Cytuj
Gość Tomasz Napisano 12 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 12 Sierpnia Póki nie zobaczę wyższej ceny na obraną cebulę, to nie uwierzę w wyższą cenę łuski. Ceny w Polsce rzadko doganiają Europe. Cytuj
Gość Xxx Napisano 12 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 12 Sierpnia A co z cebula zimowa w tym roku? Macie jeszcze coś na polach? Przy ilosci 10% jaka przezimowala to rynek powinien ja wciągnąć nosem. Wiosenna jaką wydajność średnia 30t/ha? Najlepsze jest to że pośrednicy co roku mają ta sama śpiewkę... cebuli jest pod dostatkiem worek chyba 14 zl/15 kg a tydzien wczesniej do 16 zl/15 kg placil.. wygląda na to że łuska droższa niż obierana. Interesujące podejście płatników. Ciekawe czy popyt na łuskę zachowa taka energię na najbliższe tygodnie hmm? Cytuj
Gość Gość gosc gosc kujawy Napisano 12 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 12 Sierpnia Worek ma troche lepsza cene bo wlasnie zimowek bylo malo to podaz mala i jakos to troche idzie a przemysl twardo cene niska trzyma. Niedlugo zaczna kopac wiosenne to pewnie i worek spadnie. Slabo to wyglada i raczej na lepiej sie niezanosi. Cytuj
Gość Gość 25 Napisano 12 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 12 Sierpnia Godzinę temu, Gość Gość gosc gosc kujawy napisał: Worek ma troche lepsza cene bo wlasnie zimowek bylo malo to podaz mala i jakos to troche idzie a przemysl twardo cene niska trzyma. Niedlugo zaczna kopac wiosenne to pewnie i worek spadnie. Slabo to wyglada i raczej na lepiej sie niezanosi. A jak chłodnie są limity czy można wozić bez limitu Cytuj
Gość Rolnik Kaziu Napisano 12 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 12 Sierpnia 7 godzin temu, Gość Tomasz napisał: Póki nie zobaczę wyższej ceny na obraną cebulę, to nie uwierzę w wyższą cenę łuski. Ceny w Polsce rzadko doganiają Europe. A jak Frost płaci może ktoś wie ? Cytuj
Gość Rolnik Zbyszek Napisano 12 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 12 Sierpnia 8 godzin temu, Gość Farmer napisał: Cena jest niska ale szykuje się zmiana cenników tak samo jak NL . Tak się szykuje że wszędzie limity i cały czas jest problem z jakością Cytuj
Gość Chickonion Napisano 15 Sierpnia Zgłoszenie Napisano 15 Sierpnia Wiele czynników daje do myślenia o dobrym sezonie dla producentów cebuli ale narazie nic sie nie dzieje. Może boją sie zrobić ruch. Cytuj
Gość Farmer Napisano Poniedziałek o 05:13 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 05:13 Tak jasne wszędzie limity ale jednak wszyscy robią . Chiny też pewnie przywożą mrożonkę . Cytuj
Gość Rolnikoski Napisano wczoraj o 10:00 Zgłoszenie Napisano wczoraj o 10:00 Firma Stanek szukać cebuli w Polsce ( ogłoszenie na igrit ), wiedz, że coś się za granicą dzieje. Chyba w Holandii za drogo. Koledzy trzymajcie ceny!!! Cytuj
Gość Barbaro Napisano 20 godzin temu Zgłoszenie Napisano 20 godzin temu To samo uważam, stanka na igricie nie widziałem 3 lata czyli w Holandii cebula drożeje, ceny w górę i niech wszyscy płacą, nie będziemy kolejny sezon robic za grosze Cytuj
Gość Michał Napisano 11 godzin temu Zgłoszenie Napisano 11 godzin temu 9 godzin temu, Gość Barbaro napisał: To samo uważam, stanka na igricie nie widziałem 3 lata czyli w Holandii cebula drożeje, ceny w górę i niech wszyscy płacą, nie będziemy kolejny sezon robic za grosze Myślicie koledzy ze coś zdrożeje ta cebula w najbliższych tygodniach?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi