Gość pawel Napisano 12 Lipca Zgłoszenie Napisano 12 Lipca W dniu 10.07.2026 o 22:04, Gość Wiśnia łódzkie napisał: Niech ściągają tylko później będą mielinproblem z pozotalościami. Nasz muszą pomieszać z importem żeby normalnie to sprzedać. Aktualnie znalazłem oferte 4.7zł netto te 4,7 to do 12pln musza jeszcze sporo podciagnąć nie wiadomo czy im czasu wystarczy:)bo już łutówka jest rwana Cytuj
Gość ania Napisano 12 Lipca Zgłoszenie Napisano 12 Lipca 4 godziny temu, Gość pawel napisał: te 4,7 to do 12pln musza jeszcze sporo podciagnąć nie wiadomo czy im czasu wystarczy:)bo już łutówka jest rwana kolega ma racje ja już wczesną sprzedałam a teraz przerywam łutówkę Cytuj
Gość rynkowy-dżon Napisano 12 Lipca Zgłoszenie Napisano 12 Lipca Apel do producentów.Zrywajcie łutówke i zawozcie na rynki schodzi jak świeże bułeczki 10-14 pln Cytuj
Gość Utufka Napisano 12 Lipca Zgłoszenie Napisano 12 Lipca 9 godzin temu, Gość pawel napisał: te 4,7 to do 12pln musza jeszcze sporo podciagnąć nie wiadomo czy im czasu wystarczy:)bo już łutówka jest rwana Za 7-10 dni 3,7 zł będzie git majonez, a tu będzie cisza zupełna. Każdy zajęty cubrzeniem w platon Cytuj
Gość Rynkowy ben Napisano 12 Lipca Zgłoszenie Napisano 12 Lipca 2 godziny temu, Gość rynkowy-dżon napisał: Apel do producentów.Zrywajcie łutówke i zawozcie na rynki schodzi jak świeże bułeczki 10-14 pln Zróbcie to wszyscy na raz i będzie po 4 jak na skupie Cytuj
Gość ekonomista Napisano 12 Lipca Zgłoszenie Napisano 12 Lipca Ceny zagęszczonego soku (koncentratu) z wiśni na rynku europejskim utrzymują się na bardzo wysokim poziomie i oscylują w granicach 2,90–3,50 EUR/kg (w zależności od kwasowości i partii towaru). Średnia cena rynkowa dla transakcji typu B2B w hubach przetwórczych kształtuje się na poziomie 3,00 EUR/kg w workach aseptycznych. [1] Sytuacja ta jest bezpośrednią konsekwencją drastycznego spadku podaży surowca na Węgrzech i nakłada ogromną presję na startujący sezon przetwórczy w Polsce. Węgierski impuls cenowy: Przetwórcy na Węgrzech produkowali tegoroczny koncentrat z bardzo drogiego surowca (skup wiśni na tłoczenie osiągał tam ceny rzędu 230 HUF/kg, a ceny wyjściowe na konserwy sięgały nawet 650–800 HUF/kg). To powoduje, że węgierskie zakłady nie mogą zaoferować taniego produktu gotowego i sztywno trzymają wysokie stawki eksportowe. [1] Presja na polskie zakłady: Ponieważ Węgry zamknęły produkcję z wynikiem zaledwie ok. 30 tys. ton, zachodnioeuropejscy producenci napojów i soków masowo kierują zapytania ofertowe do Polski. Polskie zakłady przetwórcze, widząc rekordowe wyceny koncentratu (ponad 13 zł/kg w przeliczeniu), posiadają bardzo wysoką marżę przetwórczą. [1] WIEC ZOSTAŁA IM TYLKO POLSKA!!! A TE CENY 4 ,5, 6 ,7 PLN TO NIECH SOBIE WŁOŻĄ W DUPE..NA MROZENIE MUSI ZACZYNAĆ SIE OD DWUCYFROWEJ . Cytuj
Gość Hop Napisano 12 Lipca Zgłoszenie Napisano 12 Lipca 7 godzin temu, Gość Rynkowy ben napisał: Zróbcie to wszyscy na raz i będzie po 4 jak na skupie Powiem ci tak handlarzyku jak każdy sprzeda chociaż po 30 kilo dziennie to w skali kraju schodzi kilkaset ton które mroźnie nie dostaną a ludzie chociaż sobie wina napędzą:) Cytuj
Gość Prawda rynku Napisano 13 Lipca Zgłoszenie Napisano 13 Lipca 10 godzin temu, Gość Hop napisał: Powiem ci tak handlarzyku jak każdy sprzeda chociaż po 30 kilo dziennie to w skali kraju schodzi kilkaset ton które mroźnie nie dostaną a ludzie chociaż sobie wina napędzą:) Powiem Ci tak mitomanie Istnieje coś takiego jak rachunek ekonomiczny, coś czego gumofilce nie znają Drogi surowiec, drogi prąd, drogi pracownik to przepis na katastrofę Tylko chłop sądzi, kryska, kosi i ma mu się opłacać... Cała reszta płaci podatki, zusy i musi liczyć Nikt nie będzie się licytować i płacić po 15 zł bo chłopy tak sobie wymyśliły. . Zapłać podatki, ZUS i zobaczysz ile ci zostanie Cytuj
Gość Keto Napisano 13 Lipca Zgłoszenie Napisano 13 Lipca 29 minut temu, Gość Prawda rynku napisał: Powiem Ci tak mitomanie Istnieje coś takiego jak rachunek ekonomiczny, coś czego gumofilce nie znają Drogi surowiec, drogi prąd, drogi pracownik to przepis na katastrofę Tylko chłop sądzi, kryska, kosi i ma mu się opłacać... Cała reszta płaci podatki, zusy i musi liczyć Nikt nie będzie się licytować i płacić po 15 zł bo chłopy tak sobie wymyśliły. . Zapłać podatki, ZUS i zobaczysz ile ci zostanie Płacz i płać a jak nie cieniasie to czekaj do kolejnego sezonu może ci się uda .. Cytuj
Gość Iii Napisano 13 Lipca Zgłoszenie Napisano 13 Lipca Godzinę temu, Gość Prawda rynku napisał: Powiem Ci tak mitomanie Istnieje coś takiego jak rachunek ekonomiczny, coś czego gumofilce nie znają Drogi surowiec, drogi prąd, drogi pracownik to przepis na katastrofę Tylko chłop sądzi, kryska, kosi i ma mu się opłacać... Cała reszta płaci podatki, zusy i musi liczyć Nikt nie będzie się licytować i płacić po 15 zł bo chłopy tak sobie wymyśliły. . Zapłać podatki, ZUS i zobaczysz ile ci zostanie Chłop nic sobie nie wymyślił..rynek cię sprawdzi Cytuj
Gość Wiśnia łódzkie Napisano 13 Lipca Zgłoszenie Napisano 13 Lipca 22 godziny temu, Gość Utufka napisał: Za 7-10 dni 3,7 zł będzie git majonez, a tu będzie cisza zupełna. Każdy zajęty cubrzeniem w platon Za 7-10dni to u większości może być już koniec rwania. Tyle.jest towaru na drzewach Cytuj
Gość Prawda rynku Napisano 13 Lipca Zgłoszenie Napisano 13 Lipca 8 godzin temu, Gość Iii napisał: Chłop nic sobie nie wymyślił..rynek cię sprawdzi Nas sprawdzi pełny urodzaj Bo od 3 lat mróz nas ratuje Ale spokojnie... Rok podobny do 2018 nadchodzi Cytuj
Gość Prawda rynku Napisano 13 Lipca Zgłoszenie Napisano 13 Lipca 9 godzin temu, Gość Keto napisał: Płacz i płać a jak nie cieniasie to czekaj do kolejnego sezonu może ci się uda .. Cieniasie Jestem sadownikiem nie pośrednikiem Tylko rozbraja mnie wasza myśl ekonomiczna Cytuj
Gość APEL Napisano 13 Lipca Zgłoszenie Napisano 13 Lipca W dniu 12.07.2026 o 13:08, Gość rynkowy-dżon napisał: Apel do producentów.Zrywajcie łutówke i zawozcie na rynki schodzi jak świeże bułeczki 10-14 pln Producenci jeżeli oczekujecie wyższych cen to zadbajcie o jakośc,bo jak widzę to co przywozicie na skupy to ja bym nie dał niektórym nawet 1zł Cytuj
Gość Słoń Napisano 13 Lipca Zgłoszenie Napisano 13 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, Gość Prawda rynku napisał: Cieniasie Jestem sadownikiem nie pośrednikiem Tylko rozbraja mnie wasza myśl ekonomiczna Z ciebie taki sadownik jak z ... Edytowane 13 Lipca przez Sebastian Pawłowski może coś w temacie Wiśni zamiast obrażania innych? Cytuj
Gość Lux14 Napisano 13 Lipca Zgłoszenie Napisano 13 Lipca Litwa co nie brała nigdy Lutowki jakoś się w tym roku przełamała i zawija wszystko jak leci Cytuj
Gość Pecha Napisano 13 Lipca Zgłoszenie Napisano 13 Lipca 2 godziny temu, Gość Prawda rynku napisał: To pestki kupisz po 3 PLN Cytuj
Gość Strefa Napisano 14 Lipca Zgłoszenie Napisano 14 Lipca Nie rozumiem waszych nerwów. - skoro towar jest nie wart , bo nie na jakości nie brać. - 2018 coraz bliżej ? Według mnie coraz dalej bo pogoda niestabilna. A dostępność pracowników coraz mniejsza i takiego ogromu towaru nikt nie zbierze. - rynek jak każdy inny jeśli popyt przewyższa podaż ( a tak bedzie w tym roku to cena wysoka) jeśli sie urodzi i podaż przewyższa popyt to cena niska . - ja chciał bym żeby ustalić jedną cenę na cały sezon czy to 4 czy 5 czy 7 wtedy wszyscy uczestnicy rynku wiedzieli by co robić . Cytuj
Gość Porzeczko Napisano 14 Lipca Zgłoszenie Napisano 14 Lipca 1 godzinę temu, Gość Strefa napisał: Nie rozumiem waszych nerwów. - skoro towar jest nie wart , bo nie na jakości nie brać. - 2018 coraz bliżej ? Według mnie coraz dalej bo pogoda niestabilna. A dostępność pracowników coraz mniejsza i takiego ogromu towaru nikt nie zbierze. - rynek jak każdy inny jeśli popyt przewyższa podaż ( a tak bedzie w tym roku to cena wysoka) jeśli sie urodzi i podaż przewyższa popyt to cena niska . - ja chciał bym żeby ustalić jedną cenę na cały sezon czy to 4 czy 5 czy 7 wtedy wszyscy uczestnicy rynku wiedzieli by co robić . Czarna porzeczka już 11 PLN i właśnie tak rynek reguluje cenę Cytuj
Gość Pamiętasz Napisano 14 Lipca Zgłoszenie Napisano 14 Lipca 52 minuty temu, Gość Porzeczko napisał: Czarna porzeczka już 11 PLN i właśnie tak rynek reguluje cenę Jak była w cenie zbioru kombajnem czy już zapomniałeś?? Polska + rossja to 80% porzeczki Nie ma skąd sprowadzić Cała resztę przywiozą Cytuj
Gość Pamiętam Napisano 14 Lipca Zgłoszenie Napisano 14 Lipca 2 godziny temu, Gość Strefa napisał: Nie rozumiem waszych nerwów. - skoro towar jest nie wart , bo nie na jakości nie brać. - 2018 coraz bliżej ? Według mnie coraz dalej bo pogoda niestabilna. A dostępność pracowników coraz mniejsza i takiego ogromu towaru nikt nie zbierze. - rynek jak każdy inny jeśli popyt przewyższa podaż ( a tak bedzie w tym roku to cena wysoka) jeśli sie urodzi i podaż przewyższa popyt to cena niska . - ja chciał bym żeby ustalić jedną cenę na cały sezon czy to 4 czy 5 czy 7 wtedy wszyscy uczestnicy rynku wiedzieli by co robić . Tak bylo A po 8gr nikt nie zbierał I pracowników też nie bylo:) Jako czereśnie nId o rodziły z import zbił cenę To samo będzie z całą resztą jeśli tylko cena będzie wysoka Cytuj
Gość serb Napisano 14 Lipca Zgłoszenie Napisano 14 Lipca 3 godziny temu, Gość Pamiętam napisał: Tak bylo A po 8gr nikt nie zbierał I pracowników też nie bylo:) Jako czereśnie nId o rodziły z import zbił cenę To samo będzie z całą resztą jeśli tylko cena będzie wysoka wieśta wieśta..tiry tankowac i po oblacińską na serbie kaliber 13+bo na wegrzech nie macie czego szukac sami dokupują Cytuj
Gość Lux15 Napisano 14 Lipca Zgłoszenie Napisano 14 Lipca 16 godzin temu, Gość Lux14 napisał: Litwa co nie brała nigdy Lutowki jakoś się w tym roku przełamała i zawija wszystko jak leci Tak bierze A bronki zawalone czereśnia i wiśnia Szału nie ma, ceny do dołu Będzie taniej Cytuj
Gość Wiśnia łódzkie Napisano 14 Lipca Zgłoszenie Napisano 14 Lipca 7 godzin temu, Gość Strefa napisał: Nie rozumiem waszych nerwów. - skoro towar jest nie wart , bo nie na jakości nie brać. - 2018 coraz bliżej ? Według mnie coraz dalej bo pogoda niestabilna. A dostępność pracowników coraz mniejsza i takiego ogromu towaru nikt nie zbierze. - rynek jak każdy inny jeśli popyt przewyższa podaż ( a tak bedzie w tym roku to cena wysoka) jeśli sie urodzi i podaż przewyższa popyt to cena niska . - ja chciał bym żeby ustalić jedną cenę na cały sezon czy to 4 czy 5 czy 7 wtedy wszyscy uczestnicy rynku wiedzieli by co robić . W tym roku sytuacja jest lepsza niż w 2018. Litwa i Węgry dają u nas 6.5zł z gotówką na miejscu ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi