Gość Suchy Napisano 1 Czerwca Zgłoszenie Napisano 1 Czerwca No niestety, 5 zł za kg zapomnijcie. Już pewnie rwaczy zamówiliście po 2 zł za kg ? Cytuj
Gość miekka.faja15pln Napisano 1 Czerwca Zgłoszenie Napisano 1 Czerwca Godzinę temu, Gość Suchy napisał: No niestety, 5 zł za kg zapomnijcie. Już pewnie rwaczy zamówiliście po 2 zł za kg ? dorzuc jeszcze do tej swojej piątki 10pln to może zakręcisz sie w okolicach 15 pln/kg w tym sezonie Cytuj
Gość Chłopska fantazja Napisano 1 Czerwca Zgłoszenie Napisano 1 Czerwca 2 godziny temu, Gość Suchy napisał: No niestety, 5 zł za kg zapomnijcie. Już pewnie rwaczy zamówiliście po 2 zł za kg ? Nie o rwaczy chodzi,tylko zamówili luksusowe auta w salonach i drzewka po 25zł na kolejne nasadzenia Cytuj
Gość Znawca12 Napisano 7 Czerwca Zgłoszenie Napisano 7 Czerwca Plonowanie wiśni w Polsce jest bardzo różne w każdym regionie. Są sady niżej położone w których faktycznie owoców jest bardzo mało albo wcale ale jest dużo sadów w których plon będzie zadowalający. Jeżeli skupy wyjdą z za wysoką ceną jak to było rok temu to można będzie się rozczarować po nagłych spadkach 2-4 zł w dół bo okaże się że wiśni wcale tak mało nie jest. Myślę że najlepszy scenariusz byłby gdyby cena stała była na poziomie 7.5 - 8 zł ale stabilne przez sezon zbiorów. Bo tam gdzie wiśni nie ma to i 15 zł za kilo nie zrekompensuje strat. Zapotrzebowanie na wiśnie jest i tu nie ma co ukrywać ale nikt nie kupi owoców po 12 zł żeby dokładać do interesu ;) Cytuj
Gość Strefa Napisano 7 Czerwca Zgłoszenie Napisano 7 Czerwca 8 godzin temu, Gość Znawca12 napisał: Plonowanie wiśni w Polsce jest bardzo różne w każdym regionie. Są sady niżej położone w których faktycznie owoców jest bardzo mało albo wcale ale jest dużo sadów w których plon będzie zadowalający. Jeżeli skupy wyjdą z za wysoką ceną jak to było rok temu to można będzie się rozczarować po nagłych spadkach 2-4 zł w dół bo okaże się że wiśni wcale tak mało nie jest. Myślę że najlepszy scenariusz byłby gdyby cena stała była na poziomie 7.5 - 8 zł ale stabilne przez sezon zbiorów. Bo tam gdzie wiśni nie ma to i 15 zł za kilo nie zrekompensuje strat. Zapotrzebowanie na wiśnie jest i tu nie ma co ukrywać ale nikt nie kupi owoców po 12 zł żeby dokładać do interesu Masz rację. Plan jest taki 3- 4 zł kisten,, 5,5-6,5 zł mrożenie. Wiem , wiem bedziecie mnie wyśmiewać i mówić ze za tyle nikt nie sprzeda ale sobie zapiszcie i pogadamy za 2 miesiące. Cytuj
Gość realista Napisano 8 Czerwca Zgłoszenie Napisano 8 Czerwca 15 godzin temu, Gość Strefa napisał: Masz rację. Plan jest taki 3- 4 zł kisten,, 5,5-6,5 zł mrożenie. Wiem , wiem bedziecie mnie wyśmiewać i mówić ze za tyle nikt nie sprzeda ale sobie zapiszcie i pogadamy za 2 miesiące. raczej w tym sezonie raczej możesz pomarzyc ze na mrozenie kupisz za 6,5 obstawial bym scenariusz 6.5 przemysl a w okolicach 9-10,50 na mrozenie Cytuj
Gość kuń Napisano 8 Czerwca Zgłoszenie Napisano 8 Czerwca 23 godziny temu, Gość Znawca12 napisał: Plonowanie wiśni w Polsce jest bardzo różne w każdym regionie. Są sady niżej położone w których faktycznie owoców jest bardzo mało albo wcale ale jest dużo sadów w których plon będzie zadowalający. Jeżeli skupy wyjdą z za wysoką ceną jak to było rok temu to można będzie się rozczarować po nagłych spadkach 2-4 zł w dół bo okaże się że wiśni wcale tak mało nie jest. Myślę że najlepszy scenariusz byłby gdyby cena stała była na poziomie 7.5 - 8 zł ale stabilne przez sezon zbiorów. Bo tam gdzie wiśni nie ma to i 15 zł za kilo nie zrekompensuje strat. Zapotrzebowanie na wiśnie jest i tu nie ma co ukrywać ale nikt nie kupi owoców po 12 zł żeby dokładać do interesu placili poza sezoniem po 13 pln z mrozni wiec o jakim ty dokladaniu mowisz Cytuj
Gość Suchy Napisano 8 Czerwca Zgłoszenie Napisano 8 Czerwca 16 godzin temu, Gość Strefa napisał: Masz rację. Plan jest taki 3- 4 zł kisten,, 5,5-6,5 zł mrożenie. Wiem , wiem bedziecie mnie wyśmiewać i mówić ze za tyle nikt nie sprzeda ale sobie zapiszcie i pogadamy za 2 miesiące. Polać temu Panu Cytuj
Gość CieLamus Napisano 8 Czerwca Zgłoszenie Napisano 8 Czerwca Daj Boże nam takich cen, ale bez przesady z 8 - 10 zł xd. Co roku to samo a potem kwik bo cena w tydzień spadła o 30%. Dadzą piątaka za mrożenie to się zejsrata że szczynścia. Zobaczymy za kilka tygodni Cytuj
Gość berta Napisano 8 Czerwca Zgłoszenie Napisano 8 Czerwca 24 minuty temu, Gość CieLamus napisał: Daj Boże nam takich cen, ale bez przesady z 8 - 10 zł xd. Co roku to samo a potem kwik bo cena w tydzień spadła o 30%. Dadzą piątaka za mrożenie to się zejsrata że szczynścia. Zobaczymy za kilka tygodni po*** sie jak wogole kupisz w tym roku cokolwiek Cytuj
Gość spec12 Napisano 8 Czerwca Zgłoszenie Napisano 8 Czerwca 17 godzin temu, Gość Strefa napisał: Masz rację. Plan jest taki 3- 4 zł kisten,, 5,5-6,5 zł mrożenie. Wiem , wiem bedziecie mnie wyśmiewać i mówić ze za tyle nikt nie sprzeda ale sobie zapiszcie i pogadamy za 2 miesiące. za dwa miesiace to już bedzie po wiśni łutówka jak wystartuje to uwazam ze max tydzien i bedzie po towarze Cytuj
Gość Strefa Napisano 8 Czerwca Zgłoszenie Napisano 8 Czerwca 4 godziny temu, Gość spec12 napisał: za dwa miesiace to już bedzie po wiśni łutówka jak wystartuje to uwazam ze max tydzien i bedzie po towarze Masz rację, dlatego mówię ze wtedy porozmawiamy o cenie. Juz będzie wszystko jasne Cytuj
Gość termos Napisano 9 Czerwca Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca u nas w gminie sa pierwsze szacunki ilości wisni ...u nas zostało 30% tak podaje gmina Cytuj
Gość Cielmik Napisano 9 Czerwca Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 2 godziny temu, Gość termos napisał: u nas w gminie sa pierwsze szacunki ilości wisni ...u nas zostało 30% tak podaje gmina Jaka gmina? U nas gmina urzędów zostało 10% Cytuj
Gość Skoczek Napisano 9 Czerwca Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca Biała Rawska i okolice. Towaru opór a wydawało się że wszystko zmarzło. Drzewa oblepione owocami, zarówno stare jak i młode nasadzenia. Jak będzie 3 zł na mrożenie to będzie dobrze. Cytuj
Gość Dratewka Napisano 9 Czerwca Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 6 godzin temu, Gość Skoczek napisał: Biała Rawska i okolice. Towaru opór a wydawało się że wszystko zmarzło. Drzewa oblepione owocami, zarówno stare jak i młode nasadzenia. Jak będzie 3 zł na mrożenie to będzie dobrze. To u was w gminie pewnie zanotują 115 % plonu .i to by się zgadzało że Wisnia zakręci się w okolicy 11.5pln za kilo Cytuj
Gość Leszek Talar Napisano 9 Czerwca Zgłoszenie Napisano 9 Czerwca 17 minut temu, Gość Dratewka napisał: To u was w gminie pewnie zanotują 115 % plonu .i to by się zgadzało że Wisnia zakręci się w okolicy 11.5pln za kilo chlopaki z ukrainy mowili ze w bialej rawskiej przekroczyli 300% normy Cytuj
Gość Chochlik Napisano 13 Czerwca Zgłoszenie Napisano 13 Czerwca Chciałbym zobaczyć te 300% normy. Kto chce kupić wiśnie to tankować TiRy i na Serbię Cytuj
Gość Strefa Napisano 16 Czerwca Zgłoszenie Napisano 16 Czerwca W dniu 13.06.2026 o 14:29, Gość Chochlik napisał: Chciałbym zobaczyć te 300% normy. Kto chce kupić wiśnie to tankować TiRy i na Serbię Nie 300 a 30 % takie beda plony Cytuj
Gość Wania Napisano 16 Czerwca Zgłoszenie Napisano 16 Czerwca 9 godzin temu, Gość Strefa napisał: Nie 300 a 30 % takie beda plony Cena też będzie na 30 procent naszych oczekiwań Cytuj
Gość Strefa Napisano 17 Czerwca Zgłoszenie Napisano 17 Czerwca 5 godzin temu, Gość Wania napisał: Cena też będzie na 30 procent naszych oczekiwań Zobaczymy jaka cena bedzie . Tylko wszyscy uczestnicy rynku muszą zdawać sobie sprawę ze to nie jest urodzajny rok i jeśli z drzewa poleci 4-6 czy nawet 7 kg owoców to przy cenie 3 czy 4 zł nikt tego nie bedzie robił bo zaplaci otrzasarke i zostanie mu tyle co z dopłaty, więc szkoda drzew męczyć. Cytuj
Gość serb Napisano 17 Czerwca Zgłoszenie Napisano 17 Czerwca w polsce nie bedzie wisni tyle ile oczekuja przetworcy i handlarze wiec cena realna w okolicach 11 pln jak w w tamtym roku w serbi jest jak najbardziej realna na wegry nie maja co liczyc Cytuj
Gość Wiśniowy krach Napisano 17 Czerwca Zgłoszenie Napisano 17 Czerwca 3 godziny temu, Gość serb napisał: w polsce nie bedzie wisni tyle ile oczekuja przetworcy i handlarze wiec cena realna w okolicach 11 pln jak w w tamtym roku w serbi jest jak najbardziej realna na wegry nie maja co liczyc Oby nie była taka cena u na jak w Serbii,tam na początek sezonu dostaja 2.6-3 zł Cytuj
Gość alibaba Napisano 17 Czerwca Zgłoszenie Napisano 17 Czerwca tak jak kolega napisalwczesniej tankowac tiry i do serbi jeszcze turcje za haczyc i przywozic tam daja za poł darmo w polsce sa troche inne realia Cytuj
Gość sadownik67 Napisano 18 Czerwca Zgłoszenie Napisano 18 Czerwca Byłem ostatnio na spotkaniu z kupcem co dostarczam kilkanaście lat. Nie mają żadnych zapasów ale powiedzieli, że nie ma co liczyć na ceny jak w tamtym roku. U mnie gdzieś 70% plonu, a słyszałem że w innych rejonach gorzej to nie wiem jak to jest. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi