Gość Suchy Napisano 1 Czerwca Zgłoszenie Napisano 1 Czerwca No niestety, 5 zł za kg zapomnijcie. Już pewnie rwaczy zamówiliście po 2 zł za kg ? Cytuj
Gość miekka.faja15pln Napisano 1 Czerwca Zgłoszenie Napisano 1 Czerwca Godzinę temu, Gość Suchy napisał: No niestety, 5 zł za kg zapomnijcie. Już pewnie rwaczy zamówiliście po 2 zł za kg ? dorzuc jeszcze do tej swojej piątki 10pln to może zakręcisz sie w okolicach 15 pln/kg w tym sezonie Cytuj
Gość Chłopska fantazja Napisano 1 Czerwca Zgłoszenie Napisano 1 Czerwca 2 godziny temu, Gość Suchy napisał: No niestety, 5 zł za kg zapomnijcie. Już pewnie rwaczy zamówiliście po 2 zł za kg ? Nie o rwaczy chodzi,tylko zamówili luksusowe auta w salonach i drzewka po 25zł na kolejne nasadzenia Cytuj
Gość Znawca12 Napisano 7 Czerwca Zgłoszenie Napisano 7 Czerwca Plonowanie wiśni w Polsce jest bardzo różne w każdym regionie. Są sady niżej położone w których faktycznie owoców jest bardzo mało albo wcale ale jest dużo sadów w których plon będzie zadowalający. Jeżeli skupy wyjdą z za wysoką ceną jak to było rok temu to można będzie się rozczarować po nagłych spadkach 2-4 zł w dół bo okaże się że wiśni wcale tak mało nie jest. Myślę że najlepszy scenariusz byłby gdyby cena stała była na poziomie 7.5 - 8 zł ale stabilne przez sezon zbiorów. Bo tam gdzie wiśni nie ma to i 15 zł za kilo nie zrekompensuje strat. Zapotrzebowanie na wiśnie jest i tu nie ma co ukrywać ale nikt nie kupi owoców po 12 zł żeby dokładać do interesu ;) Cytuj
Gość Strefa Napisano Niedziela o 18:31 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 18:31 8 godzin temu, Gość Znawca12 napisał: Plonowanie wiśni w Polsce jest bardzo różne w każdym regionie. Są sady niżej położone w których faktycznie owoców jest bardzo mało albo wcale ale jest dużo sadów w których plon będzie zadowalający. Jeżeli skupy wyjdą z za wysoką ceną jak to było rok temu to można będzie się rozczarować po nagłych spadkach 2-4 zł w dół bo okaże się że wiśni wcale tak mało nie jest. Myślę że najlepszy scenariusz byłby gdyby cena stała była na poziomie 7.5 - 8 zł ale stabilne przez sezon zbiorów. Bo tam gdzie wiśni nie ma to i 15 zł za kilo nie zrekompensuje strat. Zapotrzebowanie na wiśnie jest i tu nie ma co ukrywać ale nikt nie kupi owoców po 12 zł żeby dokładać do interesu Masz rację. Plan jest taki 3- 4 zł kisten,, 5,5-6,5 zł mrożenie. Wiem , wiem bedziecie mnie wyśmiewać i mówić ze za tyle nikt nie sprzeda ale sobie zapiszcie i pogadamy za 2 miesiące. Cytuj
Gość realista Napisano Poniedziałek o 09:42 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 09:42 15 godzin temu, Gość Strefa napisał: Masz rację. Plan jest taki 3- 4 zł kisten,, 5,5-6,5 zł mrożenie. Wiem , wiem bedziecie mnie wyśmiewać i mówić ze za tyle nikt nie sprzeda ale sobie zapiszcie i pogadamy za 2 miesiące. raczej w tym sezonie raczej możesz pomarzyc ze na mrozenie kupisz za 6,5 obstawial bym scenariusz 6.5 przemysl a w okolicach 9-10,50 na mrozenie Cytuj
Gość kuń Napisano Poniedziałek o 09:44 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 09:44 23 godziny temu, Gość Znawca12 napisał: Plonowanie wiśni w Polsce jest bardzo różne w każdym regionie. Są sady niżej położone w których faktycznie owoców jest bardzo mało albo wcale ale jest dużo sadów w których plon będzie zadowalający. Jeżeli skupy wyjdą z za wysoką ceną jak to było rok temu to można będzie się rozczarować po nagłych spadkach 2-4 zł w dół bo okaże się że wiśni wcale tak mało nie jest. Myślę że najlepszy scenariusz byłby gdyby cena stała była na poziomie 7.5 - 8 zł ale stabilne przez sezon zbiorów. Bo tam gdzie wiśni nie ma to i 15 zł za kilo nie zrekompensuje strat. Zapotrzebowanie na wiśnie jest i tu nie ma co ukrywać ale nikt nie kupi owoców po 12 zł żeby dokładać do interesu placili poza sezoniem po 13 pln z mrozni wiec o jakim ty dokladaniu mowisz Cytuj
Gość Suchy Napisano Poniedziałek o 10:57 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 10:57 16 godzin temu, Gość Strefa napisał: Masz rację. Plan jest taki 3- 4 zł kisten,, 5,5-6,5 zł mrożenie. Wiem , wiem bedziecie mnie wyśmiewać i mówić ze za tyle nikt nie sprzeda ale sobie zapiszcie i pogadamy za 2 miesiące. Polać temu Panu Cytuj
Gość CieLamus Napisano Poniedziałek o 11:13 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 11:13 Daj Boże nam takich cen, ale bez przesady z 8 - 10 zł xd. Co roku to samo a potem kwik bo cena w tydzień spadła o 30%. Dadzą piątaka za mrożenie to się zejsrata że szczynścia. Zobaczymy za kilka tygodni Cytuj
Gość berta Napisano Poniedziałek o 11:33 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 11:33 24 minuty temu, Gość CieLamus napisał: Daj Boże nam takich cen, ale bez przesady z 8 - 10 zł xd. Co roku to samo a potem kwik bo cena w tydzień spadła o 30%. Dadzą piątaka za mrożenie to się zejsrata że szczynścia. Zobaczymy za kilka tygodni po*** sie jak wogole kupisz w tym roku cokolwiek Cytuj
Gość spec12 Napisano Poniedziałek o 11:36 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 11:36 17 godzin temu, Gość Strefa napisał: Masz rację. Plan jest taki 3- 4 zł kisten,, 5,5-6,5 zł mrożenie. Wiem , wiem bedziecie mnie wyśmiewać i mówić ze za tyle nikt nie sprzeda ale sobie zapiszcie i pogadamy za 2 miesiące. za dwa miesiace to już bedzie po wiśni łutówka jak wystartuje to uwazam ze max tydzien i bedzie po towarze Cytuj
Gość Strefa Napisano Poniedziałek o 16:03 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 16:03 4 godziny temu, Gość spec12 napisał: za dwa miesiace to już bedzie po wiśni łutówka jak wystartuje to uwazam ze max tydzien i bedzie po towarze Masz rację, dlatego mówię ze wtedy porozmawiamy o cenie. Juz będzie wszystko jasne Cytuj
Gość termos Napisano Wtorek o 07:05 Zgłoszenie Napisano Wtorek o 07:05 u nas w gminie sa pierwsze szacunki ilości wisni ...u nas zostało 30% tak podaje gmina Cytuj
Gość Cielmik Napisano Wtorek o 09:06 Zgłoszenie Napisano Wtorek o 09:06 2 godziny temu, Gość termos napisał: u nas w gminie sa pierwsze szacunki ilości wisni ...u nas zostało 30% tak podaje gmina Jaka gmina? U nas gmina urzędów zostało 10% Cytuj
Gość Skoczek Napisano Wtorek o 10:57 Zgłoszenie Napisano Wtorek o 10:57 Biała Rawska i okolice. Towaru opór a wydawało się że wszystko zmarzło. Drzewa oblepione owocami, zarówno stare jak i młode nasadzenia. Jak będzie 3 zł na mrożenie to będzie dobrze. Cytuj
Gość Dratewka Napisano Wtorek o 17:32 Zgłoszenie Napisano Wtorek o 17:32 6 godzin temu, Gość Skoczek napisał: Biała Rawska i okolice. Towaru opór a wydawało się że wszystko zmarzło. Drzewa oblepione owocami, zarówno stare jak i młode nasadzenia. Jak będzie 3 zł na mrożenie to będzie dobrze. To u was w gminie pewnie zanotują 115 % plonu .i to by się zgadzało że Wisnia zakręci się w okolicy 11.5pln za kilo Cytuj
Gość Leszek Talar Napisano Wtorek o 17:52 Zgłoszenie Napisano Wtorek o 17:52 17 minut temu, Gość Dratewka napisał: To u was w gminie pewnie zanotują 115 % plonu .i to by się zgadzało że Wisnia zakręci się w okolicy 11.5pln za kilo chlopaki z ukrainy mowili ze w bialej rawskiej przekroczyli 300% normy Cytuj
Gość Chochlik Napisano 1 godzinę temu Zgłoszenie Napisano 1 godzinę temu Chciałbym zobaczyć te 300% normy. Kto chce kupić wiśnie to tankować TiRy i na Serbię Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi