Skocz do zawartości

Cena wiśni 2026

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Suchy
Napisano

No niestety, 5 zł za kg zapomnijcie. Już pewnie rwaczy zamówiliście po 2 zł za kg ?

Gość miekka.faja15pln
Napisano
Godzinę temu, Gość Suchy napisał:

No niestety, 5 zł za kg zapomnijcie. Już pewnie rwaczy zamówiliście po 2 zł za kg ?

dorzuc jeszcze do tej swojej piątki 10pln to może zakręcisz sie w okolicach 15 pln/kg  w tym sezonie

Gość Chłopska fantazja
Napisano
2 godziny temu, Gość Suchy napisał:

Nie o rwaczy chodzi,tylko zamówili luksusowe auta w salonach i drzewka po 25zł na kolejne nasadzenia 

Gość Znawca12
Napisano

Plonowanie wiśni w Polsce jest bardzo różne w każdym regionie. Są sady niżej położone w których faktycznie owoców jest bardzo mało albo wcale ale jest dużo sadów w których plon będzie zadowalający. Jeżeli skupy wyjdą z za wysoką ceną jak to było rok temu to można będzie się rozczarować po nagłych spadkach 2-4 zł w dół bo okaże się że wiśni wcale tak mało nie jest. Myślę że najlepszy scenariusz byłby gdyby cena stała była na poziomie 7.5 - 8 zł ale stabilne przez sezon zbiorów. Bo tam gdzie wiśni nie ma to i 15 zł za kilo nie zrekompensuje strat. Zapotrzebowanie na wiśnie jest i tu nie ma co ukrywać ale nikt nie kupi owoców po 12 zł żeby dokładać do interesu ;)

Napisano
8 godzin temu, Gość Znawca12 napisał:

Plonowanie wiśni w Polsce jest bardzo różne w każdym regionie. Są sady niżej położone w których faktycznie owoców jest bardzo mało albo wcale ale jest dużo sadów w których plon będzie zadowalający. Jeżeli skupy wyjdą z za wysoką ceną jak to było rok temu to można będzie się rozczarować po nagłych spadkach 2-4 zł w dół bo okaże się że wiśni wcale tak mało nie jest. Myślę że najlepszy scenariusz byłby gdyby cena stała była na poziomie 7.5 - 8 zł ale stabilne przez sezon zbiorów. Bo tam gdzie wiśni nie ma to i 15 zł za kilo nie zrekompensuje strat. Zapotrzebowanie na wiśnie jest i tu nie ma co ukrywać ale nikt nie kupi owoców po 12 zł żeby dokładać do interesu ;)

Masz rację. 

Plan jest taki 3- 4 zł  kisten,,   5,5-6,5 zł mrożenie.

Wiem , wiem bedziecie mnie wyśmiewać i mówić ze za tyle nikt nie sprzeda   ale  sobie zapiszcie i pogadamy za 2 miesiące. 

Napisano
15 godzin temu, Gość Strefa napisał:

Masz rację. 

Wiem , wiem bedziecie mnie wyśmiewać i mówić ze za tyle nikt nie sprzeda   ale  sobie zapiszcie i pogadamy za 2 miesiące. 

raczej w  tym sezonie raczej możesz pomarzyc ze na mrozenie kupisz za 6,5 obstawial bym scenariusz 6.5 przemysl a w okolicach 9-10,50 na mrozenie

Napisano
23 godziny temu, Gość Znawca12 napisał:

placili  poza sezoniem po 13 pln z mrozni wiec o jakim ty dokladaniu mowisz

Napisano
16 godzin temu, Gość Strefa napisał:

Masz rację. 

Polać temu Panu

Napisano

Daj Boże nam takich cen, ale bez przesady z 8 - 10 zł xd. Co roku to samo a potem kwik bo cena w tydzień spadła o 30%. Dadzą piątaka za mrożenie to się zejsrata że szczynścia. Zobaczymy za kilka tygodni 

Napisano
24 minuty temu, Gość CieLamus napisał:

Daj Boże nam takich cen, ale bez przesady z 8 - 10 zł xd. Co roku to samo a potem kwik bo cena w tydzień spadła o 30%. Dadzą piątaka za mrożenie to się zejsrata że szczynścia. Zobaczymy za kilka tygodni 

po*** sie jak wogole kupisz w tym roku cokolwiek

Napisano
17 godzin temu, Gość Strefa napisał:

Masz rację. 

za dwa miesiace to już bedzie po wiśni łutówka jak wystartuje to uwazam ze max tydzien i bedzie po towarze

Napisano
4 godziny temu, Gość spec12 napisał:

za dwa miesiace to już bedzie po wiśni łutówka jak wystartuje to uwazam ze max tydzien i bedzie po towarze

Masz rację,  dlatego mówię ze wtedy porozmawiamy o cenie. Juz będzie wszystko jasne 😁

Gość Cielmik
Napisano
2 godziny temu, Gość termos napisał:

u nas w gminie sa pierwsze szacunki ilości wisni ...u nas zostało 30% tak podaje gmina 

Jaka gmina? U nas gmina urzędów zostało 10%

Gość Skoczek
Napisano

Biała Rawska i okolice. Towaru opór a wydawało się że wszystko zmarzło. Drzewa oblepione owocami, zarówno stare jak i młode nasadzenia. Jak będzie 3 zł na mrożenie to będzie dobrze. 

Gość Dratewka
Napisano
6 godzin temu, Gość Skoczek napisał:

Biała Rawska i okolice. Towaru opór a wydawało się że wszystko zmarzło. Drzewa oblepione owocami, zarówno stare jak i młode nasadzenia. Jak będzie 3 zł na mrożenie to będzie dobrze. 

To u was w gminie pewnie zanotują 115 % plonu .i to by się zgadzało że Wisnia zakręci się w okolicy 11.5pln za kilo

Gość Leszek Talar
Napisano
17 minut temu, Gość Dratewka napisał:

To u was w gminie pewnie zanotują 115 % plonu .i to by się zgadzało że Wisnia zakręci się w okolicy 11.5pln za kilo

chlopaki z ukrainy mowili ze w bialej rawskiej przekroczyli 300% normy

Gość Chochlik
Napisano

Chciałbym zobaczyć te 300% normy. Kto chce kupić wiśnie to tankować TiRy i na Serbię