Gość Cielmik Napisano 17 Maja Zgłoszenie Napisano 17 Maja 11 godzin temu, Gość Romek napisał: Wcale nie. Jabłko drożeje, powoli ale jednak. Nie mówię o cwaniakach z tych niby grup ale o firmach kupujących na gotowo. Prince i inne czerwone 1,9-2 w karton nakładane. Jak ominiesz jednego pośrednika masz juz 2,2. Kim to nałożyć w karton jak ludzi nie ma. Waga w skrzyni 1.7-1,8 i do widzenia Cytuj
Gość Andrzej Napisano 18 Maja Zgłoszenie Napisano 18 Maja Opublikowano dane eksportowe za marzec 88 tysięcy ton. Polacy podali do WAPA że ubyło 115 tysięcy ton jabłek z komór. Nadal wierzycie w te statystki? Różnica 27 tysięcy ton. Gdzie rynek wewnętrzny, sklepy, markety i rynki hurtowe? Ile jabłek dla tych 88 tysięcy ton towaru na eksport trzeba było przesortować i odrzucić do przetwórstwa. Chyba wszyscy widzą jak po tym ciężkim sezonie wegetacyjnym 2025, przechowują się jabłka. A do ludzi, którzy próbują kreować rynek: nie zapominajcie o swoich korzeniach wywodzicie się z chłopstwa i szanujcie ciężką pracę rolników. Cytuj
Gość Suchy Napisano 21 Maja Zgłoszenie Napisano 21 Maja Jak cenowo Prince i Idared ? Piszcie czy sort czy waga. Cytuj
Gość Smart Napisano 21 Maja Zgłoszenie Napisano 21 Maja 4 godziny temu, Gość Suchy napisał: Jak cenowo Prince i Idared ? Piszcie czy sort czy waga. Słabo, jabłek się teraz nabrało jest więcej niż w kwietniu. Ceny bez zmian. Cytuj
Gość Cielmik Napisano 23 Maja Zgłoszenie Napisano 23 Maja W dniu 21.05.2026 o 23:01, Gość Smart napisał: Słabo, jabłek się teraz nabrało jest więcej niż w kwietniu. Ceny bez zmian. Czyli ile Cytuj
Gość Daniel Napisano 24 Maja Zgłoszenie Napisano 24 Maja 22 godziny temu, Gość Cielmik napisał: Czyli ile Idared 1,2-1,3 Prince 1,5 Ceny do sortu. Cytuj
Gość Cielmik Napisano 24 Maja Zgłoszenie Napisano 24 Maja Godzinę temu, Gość Daniel napisał: Idared 1,2-1,3 Prince 1,5 Ceny do sortu. To ja drożej sprzedałem we Wrześniu jak wy teraz Cytuj
Gość wgr/sad Napisano 24 Maja Zgłoszenie Napisano 24 Maja 3 godziny temu, Gość Cielmik napisał: To ja drożej sprzedałem we Wrześniu jak wy teraz No to powiem ja rok temu sprzedałem od maja juz jabłka po 3-4zł /kg Cytuj
Gość Cielmik Napisano 24 Maja Zgłoszenie Napisano 24 Maja 5 godzin temu, Gość wgr/sad napisał: No to powiem ja rok temu sprzedałem od maja juz jabłka po 3-4zł /kg Ja wtwdy nie miałem jabłka. I w tym roku też nie będe mieć Cytuj
Gość Marian Napisano 25 Maja Zgłoszenie Napisano 25 Maja Wszyscy handlarze zgodnie twierdzą że towaru opór ale jak komora z ładnym towarem się otwiera to w momencie jest rozbierana. Wszędzie czeko i... Cytuj
Darek Napisano 25 Maja Zgłoszenie Napisano 25 Maja 1 godzinę temu, Gość Marian napisał: Wszyscy handlarze zgodnie twierdzą że towaru opór ale jak komora z ładnym towarem się otwiera to w momencie jest rozbierana. Wszędzie czeko i... Spokojnie,cierpliwi jeszcze zostaną wynagrodzeni.. Cytuj
Gość Gościu ziomek Napisano 25 Maja Zgłoszenie Napisano 25 Maja Jakie ceny są teraz idaret prins golden teraz jest ??? Cytuj
Gość Suchy Napisano 26 Maja Zgłoszenie Napisano 26 Maja 17 godzin temu, Gość Gościu ziomek napisał: Jakie ceny są teraz idaret prins golden teraz jest ??? Prince 1,7 7+ do sortu, idared pewnie trochę taniej, ale nie mam więc nie powiem. Cytuj
Sebastian Pawłowski Napisano 26 Maja Zgłoszenie Napisano 26 Maja Co najbardziej wymaga poprawy na igrit.pl? Co Wam przeszkadza lub denerwuje podczas korzystania z serwisu? Piszcie do nas na e-mail: kontakt@igrit.pl lub wypowiedzcie się w wątku: Cytuj
Gość Idared Napisano 29 Maja Zgłoszenie Napisano 29 Maja W dniu 27.05.2026 o 19:20, Gość Gościu x2 napisał: Jakie ceny są za idareta teraz 1,5 do sortu, chyba że miarowy i kolor to może waga Cytuj
Gość Suchy Napisano 29 Maja Zgłoszenie Napisano 29 Maja Godzinę temu, Gość Gardner napisał: Od poniedziałku ceny w dół Ja słyszałem , że już w niedzielę po " sumie " mają w ogóle nie kupować Cytuj
Gość Marcin Napisano 1 Czerwca Zgłoszenie Napisano 1 Czerwca 1 kg truskawki kosztuje tyle co karton 13 kg jabłek. Nisko upadliscie panowie sadownicy Cytuj
Gość Danny Napisano 2 Czerwca Zgłoszenie Napisano 2 Czerwca W dniu 1.06.2026 o 10:53, Gość Marcin napisał: 1 kg truskawki kosztuje tyle co karton 13 kg jabłek. Nisko upadliscie panowie sadownicy Za to w tamtym roku wysoko lecieliśmy i w przyszłym też będziemy wysoko lecieć A ty jak zwykle się oszukałeś, z resztą jak co roku Cytuj
Gość Marcin Napisano 3 Czerwca Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 12 godzin temu, Gość Danny napisał: Za to w tamtym roku wysoko lecieliśmy i w przyszłym też będziemy wysoko lecieć A ty jak zwykle się oszukałeś, z resztą jak co roku Truskaweczka płaci i w zeszłym tez płaciła. Bez sensu zarabiać co 2 rok Cytuj
Gość Handlarz Napisano 3 Czerwca Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca W dniu 8.05.2026 o 11:24, Gość Rozsądny sadownik napisał: Widzę, że ... puszczają. Zawsze możesz zostać sadownikiem. Póki co szykuj się na 3 zł za wagę za kilka dni. Jak tam z tą ceną? Cytuj
Gość sadownik Napisano 3 Czerwca Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 3 godziny temu, Gość Handlarz napisał: Jak tam z tą ceną? Stabilnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi