Gość Sieradzak Napisano 22 Kwietnia Zgłoszenie Napisano 22 Kwietnia To jest wszystko racja.Ograniczyc produkcję.No tak.Tylko co na tych polach sadzic żeby żyć do czasu aż te pier....e ziemniaki zdrożeją? Zboże za bezcen.Kukurydza jeszcze gorzej.Warzywa dno.Sadu zakladał nie będę.Trzeba na szparagi jechać.Ps Admin znów nie mogę się zalogować a na wiadomości nie odpowiadasz.Popie.....e coś a było dobrze. Cytuj
Gość Gość Napisano 23 Kwietnia Zgłoszenie Napisano 23 Kwietnia 10 godzin temu, Gość Sieradzak napisał: To jest wszystko racja.Ograniczyc produkcję.No tak.Tylko co na tych polach sadzic żeby żyć do czasu aż te pier....e ziemniaki zdrożeją? Zboże za bezcen.Kukurydza jeszcze gorzej.Warzywa dno.Sadu zakladał nie będę.Trzeba na szparagi jechać.Ps Admin znów nie mogę się zalogować a na wiadomości nie odpowiadasz.Popie.....e coś a było dobrze. Z sadem to owszem opłacalny bo nie da się założyć z roku na rok wiec skoczkow nie ma,koszty ogromne a zysk dopiero po 3 roku i to też nie wiadomo.Mieszkam w terenie sądowniczym i kto już ma sady to cały czas powiększa a w tym roku skala nasadzeń jest ogromna jak nie przyjdzie mroz to będzie jak ziemniakami Cytuj
Gość Rolnik Napisano 23 Kwietnia Zgłoszenie Napisano 23 Kwietnia No to sadzmy ziemniaka oporowo moze akurat za 10 razem sie uda masz super myslenie takie sieradzkie. U Was pewnie jak co roku pelno ziemniaka nikt nie zmniejszy bo moze sie uda nie ? Cytuj
Gość Marek Napisano 23 Kwietnia Zgłoszenie Napisano 23 Kwietnia 1 godzinę temu, Gość Rolnik napisał: No to sadzmy ziemniaka oporowo moze akurat za 10 razem sie uda masz super myslenie takie sieradzkie. U Was pewnie jak co roku pelno ziemniaka nikt nie zmniejszy bo moze sie uda nie ? Nikt nikomu nie zabroni zwiekszac nasadxeń. Każdy na swoim gruncie robi co chce. Więc w czym problem. Ja co roku sadze okolo 50 ha ziemnaka. Różnie na tym wychodxę, ale przyjdzie dobry rok na ktorym zarobie. Nie zazdrośćcie nikomu pracy. Wam też nikt nie broni sadzić. Mam w wiekszości stałych odbiorców. Co mam ograniczyc nasadzenia i ich stracić. Liczycie aby przeszli do was czy co bo nie rozumiem takiego skamlania. Cytuj
Gość Sieradzak Napisano 23 Kwietnia Zgłoszenie Napisano 23 Kwietnia 3 godziny temu, Gość Rolnik napisał: No to sadzmy ziemniaka oporowo moze akurat za 10 razem sie uda masz super myslenie takie sieradzkie. U Was pewnie jak co roku pelno ziemniaka nikt nie zmniejszy bo moze sie uda nie ? Zadałem pytanie.CO W ZAMIAN? Oczywiście że jest nasadzone i za rok, dwa czy pięć też będzie nasadzone.No więc słucham CO W ZAMIAN ZIEMNIAKÓW KAPUSTA CZY INNYCH TEGO TYPU RZECZY SADZIC BY DOCZEKAĆ ZWYŻKI CENOWEJ? Cytuj
Gość Rolnik Napisano 24 Kwietnia Zgłoszenie Napisano 24 Kwietnia czy ograniczenie coś da ? jak wygląda sytuacja na innych rynkach rolnych np trzoda chlewna jaka była cena np 20 lat temu jaka jest dziś ? ile liczyło pogłowie 20 lat temu ile dziś ? jaka była siła nabywcza za jednego tucznika 20 lat temu a jaka jest obecnie? na innych rynkach rolnych jest podobnie . Cytuj
Gość Gość Napisano 24 Kwietnia Zgłoszenie Napisano 24 Kwietnia 3 godziny temu, Gość Rolnik napisał: czy ograniczenie coś da ? jak wygląda sytuacja na innych rynkach rolnych np trzoda chlewna jaka była cena np 20 lat temu jaka jest dziś ? ile liczyło pogłowie 20 lat temu ile dziś ? jaka była siła nabywcza za jednego tucznika 20 lat temu a jaka jest obecnie? na innych rynkach rolnych jest podobnie . Rolnik to taka grupa ludzi która będzie pracować za kromkę chleba byle tylko się narobić.sprzataczka na etacie wyciągnie więcej na czysto rocznie niż z 30ha zboza kiedy to do was dotrze? Cytuj
Gość Rolnik Napisano 24 Kwietnia Zgłoszenie Napisano 24 Kwietnia No nie dotrze bo wiekszosc ludzi tu nadal mysli ze na tych swoich 30 hektarkach swiat zwojuje.... nie bronie Wam sadzic ziemniaka bo sam go sadze i lubie ta robote ale pomyslcie co to dalo ze w zeszlym roku byly 20 30 procent wieksze nasadzenia ? Na kukurydzy lepiej wyszedlem 13 ton mokrejx 450 dalo mi 2500 z hektara na czysto a ziemniak przyniosl mi straty. Gosc ma racje ludzie na dobrych etatach wiecej zarabiaja niz my. Cytuj
Gość Władek Napisano 24 Kwietnia Zgłoszenie Napisano 24 Kwietnia 5 godzin temu, Gość Rolnik napisał: No nie dotrze bo wiekszosc ludzi tu nadal mysli ze na tych swoich 30 hektarkach swiat zwojuje.... nie bronie Wam sadzic ziemniaka bo sam go sadze i lubie ta robote ale pomyslcie co to dalo ze w zeszlym roku byly 20 30 procent wieksze nasadzenia ? Na kukurydzy lepiej wyszedlem 13 ton mokrejx 450 dalo mi 2500 z hektara na czysto a ziemniak przyniosl mi straty. Gosc ma racje ludzie na dobrych etatach wiecej zarabiaja niz my. To siej kukurydze alji idz na etat. Teraz tak ak mówisz bo byl slaby rok. Zobaczymy co ten prxyniesie. Ja nasadzeń nie ograniczylem. Liczę na sukces w tym roku. Na lepszym roku sie odloży, na gorszym sie straci ale na chleb zawsze zostanie. Cytuj
Gość Pan Napisano 24 Kwietnia Zgłoszenie Napisano 24 Kwietnia Godzinę temu, Gość Władek napisał: To siej kukurydze alji idz na etat. Teraz tak ak mówisz bo byl slaby rok. Zobaczymy co ten prxyniesie. Ja nasadzeń nie ograniczylem. Liczę na sukces w tym roku. Na lepszym roku sie odloży, na gorszym sie straci ale na chleb zawsze zostanie. Ludzi którzy twierdzą z roku na rok że się,,odbiją" to bym wystrzelał jeden za drugim co roku produkuje się z myślą zarobku ci by chcieli 3 domy za sezon postawic Cytuj
Gość Janek Napisano Piątek o 18:03 Zgłoszenie Napisano Piątek o 18:03 Na uprawie ziemniaka pieniedzy sie nie zrobi owszem da sie cos czasem zarobic ,ale od razu do glowy przychodza rozne inwestycje a to lepszy kombajn a to sadzarka i tym podobne i tak wkolko sie kreci Cytuj
Gość Marek Napisano Sobota o 07:30 Zgłoszenie Napisano Sobota o 07:30 13 godzin temu, Gość Janek napisał: Na uprawie ziemniaka pieniedzy sie nie zrobi owszem da sie cos czasem zarobic ,ale od razu do glowy przychodza rozne inwestycje a to lepszy kombajn a to sadzarka i tym podobne i tak wkolko sie kreci Jak sie sadzi 2 ha to sie nie zarobi, ale już przy 50 to nie jest źle. Cytuj
Gość Lukasz Napisano Sobota o 08:30 Zgłoszenie Napisano Sobota o 08:30 57 minut temu, Gość Marek napisał: Jak sie sadzi 2 ha to sie nie zarobi, ale już przy 50 to nie jest źle. Mam takiego sasiada co miał 120 ha I taka kase zrobił.ze ma komornika. Cytuj
Gość Kamil Napisano Sobota o 11:10 Zgłoszenie Napisano Sobota o 11:10 2 godziny temu, Gość Lukasz napisał: Mam takiego sasiada co miał 120 ha I taka kase zrobił.ze ma komornika. Może mu nie porosły Cytuj
Okolice Wrocka Napisano Sobota o 11:36 Zgłoszenie Napisano Sobota o 11:36 4 godziny temu, Gość Marek napisał: Jak sie sadzi 2 ha to sie nie zarobi, ale już przy 50 to nie jest źle. Jak dbasz tak masz ,niektórym to i 100ha braknie zeby coś zarobić .Jak to mówią ani z przodu ani z tyłu nie mają Cytuj
Gość Arti Napisano Sobota o 15:54 Zgłoszenie Napisano Sobota o 15:54 7 godzin temu, Gość Lukasz napisał: Mam takiego sasiada co miał 120 ha I taka kase zrobił.ze ma komornika. Bo nie sztuka wyprodukować tylko sprzedać … Cytuj
Gość Rybitwy Napisano Niedziela o 09:41 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 09:41 17 godzin temu, Gość Arti napisał: Bo nie sztuka wyprodukować tylko sprzedać … Jak tam chłopy wysprzedani? Po 10 tym maj wczesny Rumun zaleje rynek Cytuj
Okolice Wrocka Napisano Niedziela o 12:02 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 12:02 2 godziny temu, Gość Rybitwy napisał: Jak tam chłopy wysprzedani? Po 10 tym maj wczesny Rumun zaleje rynek Po 10.maja już nasze młode będą .Także spokojnie,jedz niedzielny obiad Cytuj
Gość Marek Napisano Niedziela o 13:54 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 13:54 1 godzinę temu, Okolice Wrocka napisał: Po 10.maja już nasze młode będą .Także spokojnie,jedz niedzielny obiad Jak ich mrozy nie wezmą to będą już nasze polskie. Patrzylem dzisisj to są wielkości gołębich jaj. Cytuj
Okolice Wrocka Napisano Niedziela o 15:00 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 15:00 Godzinę temu, Gość Marek napisał: Jak ich mrozy nie wezmą to będą już nasze polskie. Patrzylem dzisisj to są wielkości gołębich jaj. Jakby były wielkości gołębich jaj to już byś kopałBajki to dzieciom na dobranoc opowiadaj ,może one to chociaż łykna Cytuj
Gość Esi Napisano Niedziela o 15:06 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 15:06 4 minuty temu, Okolice Wrocka napisał: Jakby były wielkości gołębich jaj to już byś kopałBajki to dzieciom na dobranoc opowiadaj ,może one to chociaż łykna Nasze mają być co roku po 10 maja dobrze że po to pojęcie względne przy tym zimnie to będą ale po 10 czerwca Cytuj
Gość Pan Napisano Niedziela o 16:06 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 16:06 6 godzin temu, Gość Rybitwy napisał: Jak tam chłopy wysprzedani? Po 10 tym maj wczesny Rumun zaleje rynek A co ty myślisz że stołówki z rumuna młodego będą zupę robić stary Ziemniaki idzie do lipca więc daj se spokój z tymi głupimi wpisami Cytuj
Gość Lolo Napisano Niedziela o 16:11 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 16:11 Jak tam? Ziemniaki podwójnie poprzykrywane ? Do -6 najwięcej prognozują Cytuj
Gość Gość Arrow Napisano Niedziela o 17:27 Zgłoszenie Napisano Niedziela o 17:27 Żeby były po 10 czerwca mazowsze w porównaniu z tamtym rokiem podwójne przykrycie 3tygodnie później na tę chwilę Cytuj
Gość Młody ziemniak Oleśnica Napisano Poniedziałek o 05:28 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 05:28 Witam jak u was nocka Oleśnica-4 przy gruncie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi