Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
36 minut temu, Gość Błaszki napisał:

Podwójne przykrycia dopiero idą, a jest tego bardzo mało. Jak ruszy sama włóknina za tydzień to już będzie złotówka, a później to już z górki żeby dogonić cenę ziemniaka z poprzedniego sezonu.

Masakra. Ja myślalem że za tydxień rusze z kopaniem. Mialem nadzieje że sprzedsm po 2 xlote. Z tego co widzę to chyba nie realne. Zastanawism sie czy jest sens kopsnia za tydxień czy lepiej ich na jesieni sprobować sprzedać.

Napisano
44 minuty temu, Gość Marek napisał:

Masakra. Ja myślalem że za tydxień rusze z kopaniem. Mialem nadzieje że sprzedsm po 2 xlote. Z tego co widzę to chyba nie realne. Zastanawism sie czy jest sens kopsnia za tydxień czy lepiej ich na jesieni sprobować sprzedać.

Nie chcę doradzać , ale na jesień może być powtórka z tamtego roku...

Napisano
3 godziny temu, Gość Marek napisał:

Nikt sytuacji nie przewidzi co będzie osobiście wolałbym sprzedać teraz niż jesienią kręgosłup marnować.

Napisano
57 minut temu, Okolice Wrocka napisał:

Selekcja naturalna ruszyła 😂😂😂😂

Myślisz że to przejściowe? Niestety nie, mało tego.Bedzie co raz gorzej.

Napisano
Godzinę temu, Okolice Wrocka napisał:

Selekcja naturalna ruszyła 😂😂😂😂

Chłopy już nas przyzwyczaiły, że robią za „co łaską”

Napisano
39 minut temu, Gość Sieradzak napisał:

Myślisz że to przejściowe? Niestety nie, mało tego.Bedzie co raz gorzej.

W czerwcu zeszłego roku mówiłem że trzeba jeszcze jednego takiego roku .Durniów musi przesiać trochę 

Gość Rolnik
Napisano

Ale na co liczyli rolnicy ? Jest starego ziemniaka od wyboru do koloru i to bylo wiadome juz zima, ze wejdziemy w nowy sezon z duuuuzym zapasem ziemniaka i nie ma co szalec z nasadzeniami... 

Napisano
49 minut temu, Gość Rolnik napisał:

Ale na co liczyli rolnicy ? Jest starego ziemniaka od wyboru do koloru i to bylo wiadome juz zima, ze wejdziemy w nowy sezon z duuuuzym zapasem ziemniaka i nie ma co szalec z nasadzeniami... 

starego moze i jeszcze jest trochę ale to w większości paszowka

Gość Gość
Napisano
43 minuty temu, Gość Rolnik napisał:

Stary ziemniak nie ma tu nic do rzeczy.Nawet jeśli stary byłby za darmo duża część osób kupi nowego.Zona pracuje w domu weselnym i już od dawna mieli importowany a teraz przeszli na nasze.Nawet jakby był 20zl za kilo szef i tak kupi mlode bo tego klijent wymaga.

Gość Rolnik
Napisano

Bzdura! Woze pyry na sklep starego sprzeda 30 workow mlodego 2-3 worki taka sytuacja panie kolego.

Napisano
2 minuty temu, Gość Rolnik napisał:

Bzdura! Woze pyry na sklep starego sprzeda 30 workow mlodego 2-3 worki taka sytuacja panie kolego.

U nas też stary jest za bezcen i ludxie wolą starego. Pomimo że młody jest tani to ludxie narzekają że jeszcze za drogo.

Gość Sieradzak
Napisano
Godzinę temu, Gość Krakow gielda napisał:

Byłem dzis w Krakowie 18zl.za worek oddawali masakra

Ooo, to złotówkę w tym tygodniu zobaczymy.

Gość Tracer
Napisano
7 godzin temu, Gość Gość napisał:

Stary ziemniak nie ma tu nic do rzeczy. Nawet jeśli stary byłby za darmo duża część osób kupi nowego.Zona pracuje w domu weselnym i już od dawna mieli importowany a teraz przeszli na nasze.Nawet jakby był 20zl za kilo szef i tak kupi mlode bo tego klijent wymaga.

Tylko ile przerobi taki dom weselny ziemniaków a ile ludzie do domu , z reguły chyba większość na wesele idzie się nażreć mięcha o ile nie jest jakimś tam wegetarianinem czy weganem czy inne cuda na kijach a jednak zdecydowana większość patrzy na cenę 

Napisano
52 minuty temu, Gość Tbu napisał:

Za 15 szło kupic

I super Jak nie macie rozumu to będziecie robić za miskę suchego ryżu.

Gość Sieradzak
Napisano
Godzinę temu, Okolice Wrocka napisał:

Sieradzaki też na Krakowie zj***li cenę ? Na Wrocławiu 2 i w dół 

Nawet jeszcze kombajnu nie wyciągnąłem.Wiec nie do mnie pretensje.Wini są ci co pola na kapuste sobie nie zostawili i teraz ryją na sile.Swoja drogą sądzę że kapuste czeka ten sam los co w mijającym sezonie 

Napisano

Jakie wydajności osiągacie i jak u was wygląda ziemniak świętokrzyskie włókniny brzydsze niz w roku ubiegłym grunt zalezy od odmiany 

Gość Sieradzak
Napisano
48 minut temu, Gość Pan napisał:

Jakie wydajności osiągacie i jak u was wygląda ziemniak świętokrzyskie włókniny brzydsze niz w roku ubiegłym grunt zalezy od odmiany 

Bardzo dobrze.Niektore grunty w zależności od odmiany w ciągu dwóch tygodni zewrą teflonu

Gość Producent
Napisano

Ludzie wy sami siebie zaorzecie, nie trzeba polityki i pogody. Dobrze, że zredukowałem o 90 procent jadalnego, nie będę musiał patrzeć na ten cyrk.

Gość Tracer
Napisano
12 godzin temu, Gość Sieradzak napisał:

Nawet jeszcze kombajnu nie wyciągnąłem.Wiec nie do mnie pretensje.Wini są ci co pola na kapuste sobie nie zostawili i teraz ryją na sile.Swoja drogą sądzę że kapuste czeka ten sam los co w mijającym sezonie 

Ja w tym roku pierwszy raz będę bez czerwonej i białej na jesień więc może będzie poprawa 😄

Gość Rolnik
Napisano

U mnie redukcja arealu jadalnego o 35 procent po glowie sie drapalem czy dobrze robie jednak widze ze trzeba bylo jeszcze mniej zasadzic.