Gość Sieradzak Napisano 16 Maja Zgłoszenie Napisano 16 Maja Coś mi się wierzyć nie chce.W internecie że chętnie ukopia za 3zl a nawet 2,80 a na giełdzie po 6zl? Coś tu się kupy nie trzyma Cytuj
Gość Qaa Napisano 16 Maja Zgłoszenie Napisano 16 Maja 6 godzin temu, Gość Sieradzak napisał: Coś mi się wierzyć nie chce.W internecie że chętnie ukopia za 3zl a nawet 2,80 a na giełdzie po 6zl? Coś tu się kupy nie trzyma Pewnie po tyle to Rumun w polskim worku Cytuj
Gość Gość Arrow Napisano 16 Maja Zgłoszenie Napisano 16 Maja Czwartek piątek Bronisze irga 8zl Arrow 7 duże zejście co wjechało zaraz poszło,nie mówcie o 3zł,na pewno nie teraz Cytuj
Gość Michu Napisano 16 Maja Zgłoszenie Napisano 16 Maja Jedno jest pewne że na przyszły tydzień w piątek będzie 1 zł za kg !.A wiecie że w szpitalu jako pielęgniarz płacą 60 netto za godz więc sieradzki jak pójdziesz na nockę do roboty na 24 ha to tak jakbyś najopal 1.5 tony ziemniaków wczesnych Cytuj
Gość Sieradzak Napisano 16 Maja Zgłoszenie Napisano 16 Maja Godzinę temu, Gość Michu napisał: Jedno jest pewne że na przyszły tydzień w piątek będzie 1 zł za kg !.A wiecie że w szpitalu jako pielęgniarz płacą 60 netto za godz więc sieradzki jak pójdziesz na nockę do roboty na 24 ha to tak jakbyś najopal 1.5 tony ziemniaków wczesnych Zapomni o tym że gdziekolwiek bym w Polsce do roboty poszedł.Akurat mam taki fach w ręku że spokojnie bym sobie w Rzeszy poradził i na pewno nie za 60zl Cytuj
Gość Krzysztof Napisano 16 Maja Zgłoszenie Napisano 16 Maja 1 godzinę temu, Gość Michu napisał: Jedno jest pewne że na przyszły tydzień w piątek będzie 1 zł za kg !.A wiecie że w szpitalu jako pielęgniarz płacą 60 netto za godz więc sieradzki jak pójdziesz na nockę do roboty na 24 ha to tak jakbyś najopal 1.5 tony ziemniaków wczesnych Przestańcie biadolic,że tani będzie to może cena się utrzyma dłużej.Rynek chce młodego ziemniaka a to co będzie kopane to kropla na cały kraj,a Ty czemu na forum siedzisz a nie w tej wspaniałej pracy? Cytuj
Gość Gość Arrow Napisano 16 Maja Zgłoszenie Napisano 16 Maja 3 godziny temu, Gość Michu napisał: Jedno jest pewne że na przyszły tydzień w piątek będzie 1 zł za kg !.A wiecie że w szpitalu jako pielęgniarz płacą 60 netto za godz więc sieradzki jak pójdziesz na nockę do roboty na 24 ha to tak jakbyś najopal 1.5 tony ziemniaków wczesnych Złotówkę to masz Ty na godzinę.człowieku ogarnij się i nie siej zamętu. Cytuj
Gość Marcin Napisano 16 Maja Zgłoszenie Napisano 16 Maja W Rumunii nie ma wielkiego urodzaju i w tym sezonie nie wiedzie zbyt dużo do nas także z cena nie bedzie wcale źle. Powodzenia Cytuj
Gość Blejk Napisano 16 Maja Zgłoszenie Napisano 16 Maja Na Giełdzie w Sandomierzu stoi parę ciężarówek na Polskich nr i sprzedają ziemniaka po 3 zł około z Rumunii Cytuj
Gość Lolo Napisano 16 Maja Zgłoszenie Napisano 16 Maja 35 minut temu, Gość Marcin napisał: W Rumunii nie ma wielkiego urodzaju i w tym sezonie nie wiedzie zbyt dużo do nas także z cena nie bedzie wcale źle. Powodzenia Pogoda im nie dopisała czy nie posadzili aż tyle ? Cytuj
Gość Swietokrzyskie Napisano 16 Maja Zgłoszenie Napisano 16 Maja 34 minuty temu, Gość Blejk napisał: Na Giełdzie w Sandomierzu stoi parę ciężarówek na Polskich nr i sprzedają ziemniaka po 3 zł około z Rumunii Jaja sobie robisz?giełda w Sandomierzu nawet kilku busów nie przerobi.kiedy to było niby?co dzień tam jestem. Cytuj
Gość Pan Napisano 17 Maja Zgłoszenie Napisano 17 Maja 14 godzin temu, Gość Swietokrzyskie napisał: Jaja sobie robisz?giełda w Sandomierzu nawet kilku busów nie przerobi.kiedy to było niby?co dzień tam jestem. Ze znajomościami i dobrym towarem można sprzedać tam w sezonie jesiennym 20 ton tygodniowo ale z roku na rok coraz gorzej Pozdrawiam Cytuj
Gość Rolnik Napisano 17 Maja Zgłoszenie Napisano 17 Maja Giełda na ziemniaka to Pińczów tam ziemniak idzie tylko na podaniu 3 zł/15 kg ładnego jasnego grubego ziemniaka Cytuj
Gość Rolnik z Sieradza Napisano 17 Maja Zgłoszenie Napisano 17 Maja Jaka jest obecnie realna cena za młodego na Targpiascie? Cytuj
Gość Tracer Napisano 17 Maja Zgłoszenie Napisano 17 Maja Zjazdowa dziś ładny towar około 3zł kg Cytuj
Gość Sieradzak Napisano 17 Maja Zgłoszenie Napisano 17 Maja 1 godzinę temu, Gość Tracer napisał: Zjazdowa dziś ładny towar około 3zł kg Dzisiaj nawet kopią więc zaczyna się panika. Cytuj
Gość Janek Napisano 17 Maja Zgłoszenie Napisano 17 Maja 8 godzin temu, Gość Pan napisał: Ze znajomościami i dobrym towarem można sprzedać tam w sezonie jesiennym 20 ton tygodniowo ale z roku na rok coraz gorzej Pozdrawiam Masz rację giełda pada,jak zaczynałem 25 lat temu ziemniaczana przygode nie było gdzie stanac z towarem a i tak się sprzedało w parę godzin,teraz owszem jakość się liczy ,ale to takie workowanie bardziej.a jak chcesz sprzedać te 20ton to klękasz przed kupcem 2 złote z worka 15kg to jesteś w plecy tygodniowo 4tys. Cytuj
Okolice Wrocka Napisano 17 Maja Zgłoszenie Napisano 17 Maja 5 godzin temu, Gość Rolnik z Sieradza napisał: Jaka jest obecnie realna cena za młodego na Targpiascie? Jak ty przyjedziesz to 2 zł będzie napewno Cytuj
A_2 Napisano 18 Maja Zgłoszenie Napisano 18 Maja Ceny ziemniaków na holenderskiej gieldzie Potato NL, ceny za 100 kg Cytuj
Gość Esi Napisano Poniedziałek o 10:35 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 10:35 Łódź 2 zł kupca brak Cytuj
Gość Rolnik Napisano Poniedziałek o 11:31 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 11:31 Kolejny stracony sezon ? Cytuj
Gość Sieradzak Napisano Poniedziałek o 12:39 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 12:39 Do przewidzenia było po tym jak wczoraj ryli.Szczescie że pole pod kapuste zostawiłem.Uprawa wczesnych kompletnie traci sens skoro kopie max 10% ludzie którzy mieli przykryte ziemniaki a już jest taka cena. Cytuj
Gość Michu Napisano Poniedziałek o 12:40 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 12:40 Ja was naprawdę przepraszam pomyliłem się do piątku po tym deszczu tym ładnym równym ,jednak cena naszego młodego z Sieradza będzie po 50 gr za kg .Więc musicie na kombajn wykopać dziadka albo bacie bo ich praca to 0 zero zł za dobę!.Pragnę dodać że u mnie ludzie zaczynają sprzedawać mieszkania domy stare i nikt tego nie chce bo ludzi nie ma same aleje starych ludzi,Boże jak to umrze to sadzenie pyrek przez połowę areału jak teraz i tak będzie ponad ptogramowe Cytuj
Gość Błaszki Napisano Poniedziałek o 13:24 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 13:24 Podwójne przykrycia dopiero idą, a jest tego bardzo mało. Jak ruszy sama włóknina za tydzień to już będzie złotówka, a później to już z górki żeby dogonić cenę ziemniaka z poprzedniego sezonu. Cytuj
Gość Tracer Napisano Poniedziałek o 13:46 Zgłoszenie Napisano Poniedziałek o 13:46 No ja przepowiadałem że do tej złotówki to będzie moment zjazd cenowy gdyż stary jest co łaska , z kapusta młoda wcale nie lepiej , na obecna chwile na markety oferują zawrotne stawki 1,2zł sztuka a jeszcze nie każdy tnie , sama sadzonka 30gr a gdzie włóknina , oprysk , nawóz i swoja praca to nie wiem czy 30gr na sztuce zostaje na czysto i garb na plecach.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi