Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sieradzak
Napisano

Coś mi się wierzyć nie chce.W internecie że chętnie ukopia za 3zl a nawet 2,80 a na giełdzie po 6zl? Coś tu się kupy nie trzyma 

Gość Qaa
Napisano
6 godzin temu, Gość Sieradzak napisał:

Coś mi się wierzyć nie chce.W internecie że chętnie ukopia za 3zl a nawet 2,80 a na giełdzie po 6zl? Coś tu się kupy nie trzyma 

Pewnie po tyle to Rumun w polskim worku 

Gość Gość Arrow
Napisano

Czwartek piątek Bronisze  irga 8zl Arrow 7 duże zejście co wjechało zaraz poszło,nie mówcie o 3zł,na pewno nie teraz

Gość Michu
Napisano

Jedno jest pewne że na przyszły tydzień w piątek będzie 1 zł za kg !.A wiecie że w szpitalu jako pielęgniarz płacą 60 netto za godz więc sieradzki jak pójdziesz na nockę do roboty na 24 ha to tak jakbyś najopal 1.5 tony ziemniaków wczesnych 😂

Gość Sieradzak
Napisano
Godzinę temu, Gość Michu napisał:

Jedno jest pewne że na przyszły tydzień w piątek będzie 1 zł za kg !.A wiecie że w szpitalu jako pielęgniarz płacą 60 netto za godz więc sieradzki jak pójdziesz na nockę do roboty na 24 ha to tak jakbyś najopal 1.5 tony ziemniaków wczesnych 😂

Zapomni o tym że gdziekolwiek bym w Polsce do roboty poszedł.Akurat mam taki fach w ręku że spokojnie bym sobie w Rzeszy poradził i na pewno nie za 60zl

Gość Krzysztof
Napisano
1 godzinę temu, Gość Michu napisał:

Przestańcie biadolic,że tani będzie to może cena się utrzyma dłużej.Rynek chce młodego ziemniaka a to co będzie kopane to kropla na cały kraj,a Ty czemu na forum siedzisz a nie w tej wspaniałej pracy?

Gość Gość Arrow
Napisano
3 godziny temu, Gość Michu napisał:

Złotówkę to masz Ty na godzinę😁😁😁.człowieku ogarnij się i nie siej zamętu.

Gość Marcin
Napisano

W Rumunii nie ma wielkiego urodzaju i w tym sezonie nie wiedzie zbyt dużo do nas także z cena nie bedzie wcale źle. Powodzenia 

Gość Blejk
Napisano

Na Giełdzie w Sandomierzu stoi parę ciężarówek na Polskich nr i sprzedają ziemniaka po 3 zł około  z Rumunii 

Gość Lolo
Napisano
35 minut temu, Gość Marcin napisał:

W Rumunii nie ma wielkiego urodzaju i w tym sezonie nie wiedzie zbyt dużo do nas także z cena nie bedzie wcale źle. Powodzenia 

Pogoda im nie dopisała czy nie posadzili aż tyle ? 

Gość Swietokrzyskie
Napisano
34 minuty temu, Gość Blejk napisał:

Na Giełdzie w Sandomierzu stoi parę ciężarówek na Polskich nr i sprzedają ziemniaka po 3 zł około  z Rumunii 

Jaja sobie robisz?giełda w Sandomierzu nawet kilku busów nie przerobi.kiedy to było niby?co dzień tam jestem.

Gość Pan
Napisano
14 godzin temu, Gość Swietokrzyskie napisał:

Jaja sobie robisz?giełda w Sandomierzu nawet kilku busów nie przerobi.kiedy to było niby?co dzień tam jestem.

Ze znajomościami i dobrym towarem można sprzedać tam w sezonie jesiennym 20 ton tygodniowo ale z roku na rok coraz gorzej 

Pozdrawiam 

Gość Rolnik
Napisano

Giełda na ziemniaka to Pińczów tam ziemniak idzie tylko na podaniu 3 zł/15 kg ładnego jasnego grubego ziemniaka

Gość Rolnik z Sieradza
Napisano

Jaka jest obecnie realna cena za młodego na Targpiascie?

Gość Sieradzak
Napisano
1 godzinę temu, Gość Tracer napisał:

Zjazdowa dziś ładny towar około 3zł kg

Dzisiaj nawet kopią więc zaczyna się panika.

Gość Janek
Napisano
8 godzin temu, Gość Pan napisał:

Ze znajomościami i dobrym towarem można sprzedać tam w sezonie jesiennym 20 ton tygodniowo ale z roku na rok coraz gorzej 

Pozdrawiam 

Masz rację giełda pada,jak zaczynałem 25 lat temu ziemniaczana przygode nie było gdzie stanac z towarem a i tak się sprzedało w parę godzin,teraz owszem jakość się liczy ,ale to takie workowanie bardziej.a jak chcesz sprzedać te 20ton to klękasz przed kupcem 2 złote z worka 15kg to jesteś w plecy tygodniowo 4tys.

Napisano

Do przewidzenia było po tym jak wczoraj ryli.Szczescie że pole pod kapuste zostawiłem.Uprawa wczesnych kompletnie traci sens skoro kopie max 10% ludzie którzy mieli przykryte ziemniaki a już jest taka cena.

Napisano

Ja was naprawdę przepraszam pomyliłem się do piątku po tym deszczu tym ładnym równym ,jednak cena naszego młodego z Sieradza będzie po 50 gr za kg .Więc musicie na kombajn wykopać dziadka albo bacie bo ich praca to 0 zero zł za dobę!.Pragnę dodać że u mnie ludzie zaczynają sprzedawać mieszkania domy stare i nikt tego nie chce bo ludzi nie ma same aleje starych ludzi,Boże jak to umrze to sadzenie pyrek przez połowę areału jak teraz i tak będzie ponad ptogramowe

Napisano

Podwójne przykrycia dopiero idą, a jest tego bardzo mało. Jak ruszy sama włóknina za tydzień to już będzie złotówka, a później to już z górki żeby dogonić cenę ziemniaka z poprzedniego sezonu.

Napisano

No ja przepowiadałem że do tej złotówki to będzie moment zjazd cenowy gdyż stary jest co łaska , z kapusta młoda wcale nie lepiej , na obecna chwile na markety oferują zawrotne stawki 1,2zł sztuka a jeszcze nie każdy tnie , sama sadzonka 30gr a gdzie włóknina , oprysk , nawóz i swoja praca to nie wiem czy 30gr na sztuce zostaje na czysto i garb na plecach..