Skocz do zawartości

Kapusta biała - ceny 2026

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Cukier
Napisano
11 godzin temu, Gość Rolnik z centrum napisał:

Była mega zimna wiosna i tunele uciekły płaskim przykryciom i bardzo dobrze . Nie będzie kumulacji .Ja też powiat Łęczyca .

No to trzeba mieć nadzieję, że cena będzie przyzwoita (na cuda nie liczę) i wyjdziemy na swoje! U nas jest zdecydowanie chłodniej i płaskie na dobre zaczną się pewnie za 2 tyg. 

Gość Miro
Napisano (edytowane)

Dziś na ***

Edytowane przez Sebastian Pawłowski
jak ma Pan zastrzeżenia do działania tamtej strony to do nich kierować uwagi
Gość Michał
Napisano

Koledzy jak u was sytuacja z młodą kapustą...jak zejście i ceny? Łódzkie fatalnie to wygląda nie ma wcale zainteresowania i cena cały czas w dół. Ciekawe co jest tego powodem?

Gość Sieradzak
Napisano
9 godzin temu, Gość Michał napisał:

Koledzy jak u was sytuacja z młodą kapustą...jak zejście i ceny? Łódzkie fatalnie to wygląda nie ma wcale zainteresowania i cena cały czas w dół. Ciekawe co jest tego powodem?

Gdzieś czytałem że w Kaliszu 2zl już było.Interes po uju.

Gość Tracer
Napisano
14 godzin temu, Gość Michał napisał:

To jak skupy obecnie oferują za towar na markety ? Czy nie biorą wcale ?

Gość Michał
Napisano
4 godziny temu, Gość Tracer napisał:

2zl i niżej.

Gość Mati
Napisano

A jak dziś biała na worki na Broniszach? Tylko nie przemysł tylko towar premium??? Wożą coś więcej??

Gość Tracer
Napisano
1 godzinę temu, Gość Michał napisał:

2zl i niżej.

O kurka to rozumiem że kaliber 6 te 2zł a kaliber 8 już poniżej 2zł ? A tu przecież na tę chwilę jeszcze nikt nie tnie z pod wlókniny tylko same tunele 

Gość Radeksa
Napisano
6 godzin temu, Gość Tracer napisał:

Okolice Łęczycy za młodą kapustę za 8 płacą 1,5-1,7 za sztukę . 

Gość Tracer
Napisano
W dniu 10.05.2026 o 20:04, Gość Radeksa napisał:

Okolice Łęczycy za młodą kapustę za 8 płacą 1,5-1,7 za sztukę . 

Kurza stopa jak jeszcze nawet nie wszyscy tunele zaczęli ciąć , a jak się wysypie z włókniny to co 1zł będą oferować ?

Gość Krzysiek
Napisano
W dniu 12.05.2026 o 10:49, Gość Tracer napisał:

Kurza stopa jak jeszcze nawet nie wszyscy tunele zaczęli ciąć , a jak się wysypie z włókniny to co 1zł będą oferować ?

Panie i Panowie cena kapusty młodej sięgnęła dna.

Gość Tracer
Napisano
5 godzin temu, Gość Radek napisał:

Cena w centrum 1.3 na skupach , ale jest problem bo nie kupują . 

O kurka czyli wiele się nie pomyliłem niestety w moich prognozach że jak wszyscy zaczną ciąć już to będą oferować 1 zł

Gość Sieradzak
Napisano
6 godzin temu, Gość Tracer napisał:

O kurka czyli wiele się nie pomyliłem niestety w moich prognozach że jak wszyscy zaczną ciąć już to będą oferować 1 zł

Jeszcze miesiąc i sezon na wszystkie warzywa będzie pozamiatany.

Napisano

Centrum obniżka ceny na skupach na 1,2zł sztuka , coś tam widzę że wożą  i na co to człowiek robi ? jeśli będzie powtórka zeszłego sezonu to chyba na jesieni na wielu polach pojawi się tablica Sprzedam

Gość Tracer
Napisano

Jak tam Panowie obecnie sytuacja ? Bo za jakieś dwa tygodnie zaczynam i nie wiem jak duży worek szykować na pieniążki 🙂

Gość Krzysiek
Napisano
2 godziny temu, Gość Tracer napisał:

Jak tam Panowie obecnie sytuacja ? Bo za jakieś dwa tygodnie zaczynam i nie wiem jak duży worek szykować na pieniążki 🙂

Szykuj szykuj ..na pewno będzie lepiej niż teraz. Bo teraz jest dno totalne