Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
35 minut temu, Gość Seba napisał:

I jak to ogórek ma rosnąć w ten zimny lipiec?

to planeta już nie płonie? 🤣

• Odpowiedzi 247
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Tracer
Napisano
W dniu 18.07.2026 o 12:28, Krzysztof.kkkk napisał:

Co to już nikt nie kupuje rumuńskiego ogórka ? To ci niespodzianka że" ogórek z gruntu" znów ma cenę 

Nie wiem gdzie ma tę cene jak Zjazdowa max 3zł a po 2,5zł dają , z tego co słyszałem skupy za polnego drobnego płacą 2,8-2,9zł

Gość Tracer
Napisano

Jasny ogórek mocno zdrożał dziś 5zł bez problemu w hurcie do dostania. 

Gość Tracer
Napisano
18 godzin temu, obiektywny napisał:

Bronisze wczoraj 9-10zł wyjście jasny drobny.Hurt odjechał bez ogórka.

O kurka no to drogo , zjazdowa max 6 wołane ale za 5 się kupi 

Napisano
W dniu 21.07.2026 o 17:27, Gość Tracer napisał:

Nie wiem gdzie ma tę cene jak Zjazdowa max 3zł a po 2,5zł dają , z tego co słyszałem skupy za polnego drobnego płacą 2,8-2,9zł

W dniu 23.07.2026 o 21:35, Gość Tracer napisał:

Jasny ogórek mocno zdrożał dziś 5zł bez problemu w hurcie do dostania. 

23 godziny temu, obiektywny napisał:

Bronisze wczoraj 9-10zł wyjście jasny drobny.Hurt odjechał bez ogórka.

4 godziny temu, Gość Tracer napisał:

O kurka no to drogo , zjazdowa max 6 wołane ale za 5 się kupi 

To przecież pisałem o tym dwa tygodnie temu dlaczego nikt mnie nigdy nie słucha 

Gość Tracer
Napisano
W dniu 25.07.2026 o 11:26, Krzysztof.kkkk napisał:

To przecież pisałem o tym dwa tygodnie temu dlaczego nikt mnie nigdy nie słucha 

W sumie to nie wiem co pisałeś dwa tygodnie temu natomiast Zjazdowa towaru opór max 3zl wołane za drobnego lecz nie do sprzedania towar bo za dużo..

Gość Traer
Napisano
8 godzin temu, obiektywny napisał:

Bronisze 4-5zł drobny nie brakuje ale jasny w miarę schodzi.

No to Zjazdowa dużo gorzej , niektórzy niby 3zł próbują wołać za jasnego ale co z tego jak 2 bez problemu dają , cały rynek ogórków i fasoli szparagowej..

Gość Tracer
Napisano

Jednak już 1,5-2zł u każdego , niezależnie polny czy tunel , jasny czy ciemny 

Gość Tracer
Napisano
4 godziny temu, Gość Gro napisał:

To lepiej talerzowka niż po Złotowie zbierac

Może i dobrze radzisz kolego , kiedyś to chociaż dawali jakieś wnioski jak ogórki były skażone groźną bakterią coli a teraz niema co składać😄

Gość Rolnik
Napisano

Opłaca Wam się to zbierać jak pracownikowi trzeba dać 30zl na godzinę? A gdzie inne koszty?

Gość Tracer
Napisano
10 godzin temu, Gość Rolnik napisał:

A ja słyszałem, że drobny 2-3zl

Dziwna sprawa by była ze zjazdowa max 2 i w dół a na Broniszach 6 , by chyba każdy kupił i pojechał tam 

Gość Wkz
Napisano

Chyba zaraz będzie po zbiorach przy tych temperaturach wydajność  już dziś na pol jak na mojej plantacji sezon słaby. 

Gość Tracer
Napisano
5 godzin temu, Gość Wkz napisał:

Chyba zaraz będzie po zbiorach przy tych temperaturach wydajność  już dziś na pol jak na mojej plantacji sezon słaby. 

Ja to miałem aby jedną redlinę na użytek własny ale z tego co widzę w okolicy to ładnie wyglądają krzaki zielone póki co

• 2 weeks later...
Napisano

sezon ogórka dobiega końca zbory do końca tygodnia ogórki jako takie są ale już widać brak pracowników

Napisano
8 godzin temu, Gość Ciekawy napisał:

A jak ceny ogórków na rynkach hurtowych? Bujneło się trochę czy nadal tragedia?

W poniedziałek na Zjazdowej ogórka opór , wrócił do domu , w środę już się trochę poprawiło. Mówię tu oczywiście o drobnym bo grubsze sorty lepiej nawet nie mówić.