Gość Taka prawda Napisano 21 godzin temu Zgłoszenie Napisano 21 godzin temu 18 godzin temu, Gość rrrr napisał: kupuja po 3 pln sprzedaja po 13 pln/kg.sprzedajesz za 13 dziel sie po polowie bedzie uczciwie ..a tak to beda nas was dymali co roku i nic sie nie zmieni jak nie bedzie jakiejs systemowej zmiany ten sezon wybitnie wam pokazał gdzie jest miejsce bialego murzyna wyrobnika masz im towar oddać za darmo a oni daja ci kroplowke zebys utrzymał plantacje Drogi Zakłady zatrudniają, na umowę, płacą ZUS i podatki... Coś czego nie placisz Do tego koszt energii, amortyzacja i MARŻA... Coś czego sadownik nie zna Pół na pół to daje gumofilec bo wszystko musi żebrać z pola A wiadomo że gumofilec nie szanuje siebie ani swojej pracy i odda za każde pieniądze Cytuj
Gość Taka prawda Napisano 21 godzin temu Zgłoszenie Napisano 21 godzin temu 2 godziny temu, Gość Strefa napisał: Od 2018 roku juz zleciało kilka lat a wszyscy myślą ze sie powtórzy, ale 1 rok na 10 to nie reguła to wyjątek. Musimy uświadomić sobie ze nie tylko my jesteśmy na świecie i od nas mało zależy. I aby taki tok sie powtórzył musi sie sporo czynników na siebie nałożyć. Choć przez rozchwianie pogody tego navrazie nie mozna określić. Co do cen . Skrzynka 3,5 na skupie ( od poniedziałku cena podobno do góry) Kisten 2,6 -2,7 . Ja na zakład mam 5 km to oddaje san za 2,9 . Ceny netto. Tak, tak Pocieszaj się dalej Wystarczy rok bez przymrozkow i żadne i be czynniki nie będą mieć znaczenia taki jest potencjał produkcyjny Ten 1 rok ba 10 tak zanizy średnia że produkcja stanie się oplacalna dla nielicznych Bo reszta nie ma jaj, rozumu i nie potrafi liczyć Cytuj
Gość Strefa Napisano 20 godzin temu Zgłoszenie Napisano 20 godzin temu 55 minut temu, Gość Taka prawda napisał: Tak, tak Pocieszaj się dalej Wystarczy rok bez przymrozkow i żadne i be czynniki nie będą mieć znaczenia taki jest potencjał produkcyjny Ten 1 rok ba 10 tak zanizy średnia że produkcja stanie się oplacalna dla nielicznych Bo reszta nie ma jaj, rozumu i nie potrafi liczyć Ja sie nie pocieszam . W każdym biznesach jest lepiej i gorzej. Od 5 lat jest ok. A kiedy i czy konionktura sie odwróci zycie pokaże. Cytuj
Gość Stefan Napisano 20 godzin temu Zgłoszenie Napisano 20 godzin temu 2 godziny temu, Gość Taka prawda napisał: Drogi Zakłady zatrudniają, na umowę, płacą ZUS i podatki... Coś czego nie placisz Do tego koszt energii, amortyzacja i MARŻA... Coś czego sadownik nie zna Pół na pół to daje gumofilec bo wszystko musi żebrać z pola A wiadomo że gumofilec nie szanuje siebie ani swojej pracy i odda za każde pieniądze Kur...jaki cym…. sadownik nie płaci za nic.nie ma kosztow maszynybdostal po pradziadkach i tak sobie tym robi a w polu i w sadzie samo rośnie. 19 miesięcy w roku ma wolne i jeszcze narzeka.... Cytuj
Gość Nie takie proste Napisano 15 godzin temu Zgłoszenie Napisano 15 godzin temu W dniu 1.08.2026 o 10:50, Gość noclegownia napisał: szum kiedys zrobili z holdingami polskimi i temat upadł a mieli ściagać nadwyzke z rynku pier**l...rząd...rozwiazanie jest proste na taka potologie co jest w. polsce .Państwo polskie powinno wybudować jedna gigantyczną mroznie ustalic cene na jednym poziomie przez caly sezon i kupowac od rolnikow owoce miekkie.Gwarantuje ze taka mroznia by sie im zwrociła przez 2 sezony.a tak to patologi ciag dalszy i konca tego procederu nie widać To może sadownicy powinni się dogadać, zrobić zrzutę po 2 zł z kg i wybudować sobie gigantyczną zamrażalnie skoro po dwóch latach się zwraca. Państwo nie jest od tego bo to było przerabiane do 1989 roku i nie specjalnie się sprawdziło. Ktoś trafnie zauważył że nie sztuką jest wyprodukować, sztuką jest dobrze sprzedać tą produkcję. Cytuj
Gość Taka prawda Napisano 15 godzin temu Zgłoszenie Napisano 15 godzin temu 4 godziny temu, Gość Strefa napisał: Ja sie nie pocieszam . W każdym biznesach jest lepiej i gorzej. Od 5 lat jest ok. A kiedy i czy konionktura sie odwróci zycie pokaże. Tu nie decyduje żadna koniunktura tylko tempetatura Nie będzie przymrozkow to będzie tragedia antyczna i robota za darmo Tylko klęski żywiołów nas ratują przed dramatem Cytuj
Gość Taka prawda Napisano 15 godzin temu Zgłoszenie Napisano 15 godzin temu (edytowane) 5 godzin temu, Gość Stefan napisał: Kur...jaki cym…. sadownik nie płaci za nic.nie ma kosztow maszynybdostal po pradziadkach i tak sobie tym robi a w polu i w sadzie samo rośnie. 19 miesięcy w roku ma wolne i jeszcze narzeka.... Każdy o inwestujacy sadownik jest vatowcem... Nie znam sadownika, który płaci VAT... Wszyscy mają zwroty wyższe niż zapłacili bo kombinują Podatku dochodowego nie placisz Składki zdrowotnej do 5 ha też nie Ludzi masz na czarno bez zusu Więc takie teksty to do warszawiaków bo ja od 30 lat prowadzę gospodarstwo i wiem jakie place podatki:))) Wolnego mam 2 miesięce minimum tak ustawiłem robotę.. Ty możesz nocować w sadzie Co do narzekania to sa0downicy od dziecka chodzą w za małych butach Jeszcze nie było roku żebym usłyszał, że jest dobrze Edytowane 15 godzin temu przez Sebastian Pawłowski Cytuj
Gość Jak to, jednak nie zmarzło Napisano 48 minut temu Zgłoszenie Napisano 48 minut temu W dniu 1.08.2026 o 10:50, Gość noclegownia napisał: Witam, czy już jest 10 zł za wiśnie ? Bo nie wiem czy zaczynać rwać. Skupowa mówi, żeby czekać bo cierpliwi będą wynagrodzeni. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi