Jump to content

Ceny Malin 2017

Recommended Posts

Guest Rychu
Posted

Może ktoś ma przecieki o zapasach maliny na chlodniach, bo chodzą plotki że malina i  porzeczka jest już wyprzedana węć jest  szansa na przyzwoitą cenę na jesiennej, która powoli odbija mimo premrożeń.

• 2 weeks later...
Posted

Witam , jak u Was ceny maliny ?.okolice..Nałeczowa skup 4 zł. spodziewałam sie większej ceny 

Guest Patrycja
Posted

Na giełdzie Sandomierskiej po 4 zł za 0,5kg., niekiedy schodzi do 3,5 zł. 

Guest Katarzyna
Posted

Mam piękną malinę, ale małe ilości, nie wiem gdzie sprzedawać, giełda, skup, doradźcie:)

Guest Omshi
Posted

A co tu doradzać.. Policz sobie gdzie Ci się bardziej opłaca.. odejmij paliwo, dojazd i do tego ryzyko czy sprzedasz.. no ale skoro masz piękną to raczej sprzedasz, więc pozostaje czysta kalkulacja paliwa + wjazdowego na rynek . 

Guest robson
Posted

a wiecie kto moze jest zainteresowany carna malina?????

gp witabo chruślina kolonia woj. lubelskie

• 2 weeks later...
Guest rychu
Posted

Co taka Cisza przed sezonem. Może ktoś wie kiedy startują skupy jesiennej i jaka bedzie cena na otwarciu?

Posted

Co taka Cisza przed sezonem. Może ktoś wie kiedy startują skupy jesiennej i jaka bedzie cena na otwarciu?

ja wczoraj zawoziłem to 3.8 netto/kg
Guest magda
Posted

3,8 w pierwszej klasie a w trzeciej nawet 2,4.cena jest wielką kpiną

• 2 weeks later...
Posted

Maliny słabe i opóźnione w tym roku. Chłodnie kupią napewno mniej niż w zeszłym roku ponadto innych owoców było mniej a czymś trzeba handlować więc może w końcu zaczną konkurować ceną o towar. Cena poniżej 4 zł to trzeba już myśleć o zianie uprawy.

• 4 weeks later...
  • 3 months later...
Guest Stefan
Posted

To trochę wypadnie plantacji malin , może w tedy będzie cena , do 5 zł .