Guest wielkopolanin Posted May 25, 2017 Report Posted May 25, 2017 Chciałbym w możliwie krótkim terminie zasiać na powierzchni około 1,5a ogórki pod własne potrzeby. Przede wszystkim ogórki małosolne, kiszone i te sprawy. Czy ogórki to wymagające wzmożonej pielęgnacji i nawożenia warzywa? Quote
Guest Gość Posted May 25, 2017 Report Posted May 25, 2017 1,5 a czy ha? Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że nawożenia dużo nie potrzebują, ale sam zrezygnowałem z ogórka bo maszynowo tego nie zbierzesz a rąk do pracy brak Quote
Guest wojtek Posted May 29, 2017 Report Posted May 29, 2017 Ja uprawiam amatorsko ogórki na czarnej folii 0,5 ha odmiany holenderskie zawsze bez oprysków i też mniej podlewania w zeszłym roku w ogóle nie podawałem, co trzy dni zbiór ręczny. Ogórek Eko opłacalny. Dobra odmiana to octopus I jeszcze co do nawożenia daje dużo nawozu naturalnego zero chemii i ogóreczek jest ładny i smaczny ziemnia zasobna w wilgoć ogórek nie może być sadzony zbyt gęsto żeby nie podeptać przy zbiorze łętów Quote
Recommended Posts