Gość Mariano Napisano 25 Marca Zgłoszenie Napisano 25 Marca Ja się tylko zastanawiam kiedy to wszystko pier$#&lnie Cytuj
Gość Gość gosc kujawy Napisano 25 Marca Zgłoszenie Napisano 25 Marca Jesienia jak trzeba bedzie oplacic faktury za nasiona nowazy itd. A w tym sezonie ostro ludzie ida w warzywa. Cytuj
Gość Rolnik 321 Napisano 27 Marca Zgłoszenie Napisano 27 Marca A to ktoś kupuje nawozy i nasiona na kredyt ?? Wg mnie poważni producenci to nie maja problemów z płynnością finansową i kupują za gotówkę przynajmniej ja tak robię. Cytuj
Gość Rolnik Napisano 28 Marca Zgłoszenie Napisano 28 Marca W dniu 25.03.2026 o 20:12, Gość Mariano napisał: Ja się tylko zastanawiam kiedy to wszystko pier$#&lnie Nie prędko o ile kiedyś w ogóle. W skali pięciu lat średnia wychodzi dobra, w zasadzie cokolwiek by nie uprawiał. To, że jest rok czy dwa słabsze dla zdecydowanej większości nie ma znaczenia, liczy się średnia z paru lat. Cytuj
Gość Kleofas Napisano 28 Marca Zgłoszenie Napisano 28 Marca Czym dodatkowo zaprawiać nasiona cebulki na robaki? Kiedyś np marshalem ale 13lat wycofany. Wycofanym chloropiryfosem ? Cytuj
SławekIno Napisano 28 Marca Zgłoszenie Napisano 28 Marca 5 godzin temu, Gość Rolnik napisał: Nie prędko o ile kiedyś w ogóle. W skali pięciu lat średnia wychodzi dobra, w zasadzie cokolwiek by nie uprawiał. To, że jest rok czy dwa słabsze dla zdecydowanej większości nie ma znaczenia, liczy się średnia z paru lat. Myślę że właśnie dla zdecydowanej większości ma to znaczenie średnia z ostatnich 5 lat faktycznie wychodzi ok ale ciekawe jak za 3 lata wyjdzie średnia z pięciu ostatnich lat taka że sumiennie wszystko podliczajaląc wychodzi że średnia z 10 lat jest na 0 co wtedy? Okazuje się że 10 lat pracowałeś za darmo? Nie rozumiem podejścia średnia z 5 lat. Co roku powinno coś zostawać Cytuj
Gość Tracer Napisano 28 Marca Zgłoszenie Napisano 28 Marca 33 minuty temu, SławekIno napisał: Myślę że właśnie dla zdecydowanej większości ma to znaczenie średnia z ostatnich 5 lat faktycznie wychodzi ok ale ciekawe jak za 3 lata wyjdzie średnia z pięciu ostatnich lat taka że sumiennie wszystko podliczajaląc wychodzi że średnia z 10 lat jest na 0 co wtedy? Okazuje się że 10 lat pracowałeś za darmo? Nie rozumiem podejścia średnia z 5 lat. Co roku powinno coś zostawać Dokładnie kolego przecież większość usług i biznesów raczej dąży by co miesiąc być na plusie a nie brać średnia z 5 lat , najgorsze że mamy mały wpływ na ceny naszych płodów , przykładowo taki fryzjer , podnoszą mu najem lokalu , opłaty czy coś to sobie od razu stawki za strzyżenie podnosi i ludzie i tak przychodzą a my nie mamy nic do gadania. Cytuj
SławekIno Napisano 28 Marca Zgłoszenie Napisano 28 Marca 18 minut temu, Gość Tracer napisał: Dokładnie kolego przecież większość usług i biznesów raczej dąży by co miesiąc być na plusie a nie brać średnia z 5 lat , najgorsze że mamy mały wpływ na ceny naszych płodów , przykładowo taki fryzjer , podnoszą mu najem lokalu , opłaty czy coś to sobie od razu stawki za strzyżenie podnosi i ludzie i tak przychodzą a my nie mamy nic do gadania. Ja na przykład dowożę swój towar gotowy. Cały transport stawki zostały podwyższone bo paliwo poszło do góry. Myślisz że mi ktoś 5 gr dołożył bo paliwo poszło do góry? Przecież rolnik ma kosz transportu wliczony w cenę produktu chcesz to woź, nie to ktoś inny Cytuj
Gość Gość gosc kujawy Napisano 28 Marca Zgłoszenie Napisano 28 Marca Jasne liczy sie srednia z 5 lat to tak jakby pracowac na etacie 5 lat a dostac wyplate za jeden rok. U welbiam ten tekst. Niewazne czy sie oplaca wazne zeby robota byla. Cytuj
Gość Rol-nik Napisano 28 Marca Zgłoszenie Napisano 28 Marca 6 godzin temu, Gość Gość gosc kujawy napisał: Jasne liczy sie srednia z 5 lat to tak jakby pracowac na etacie 5 lat a dostac wyplate za jeden rok. U welbiam ten tekst. Niewazne czy sie oplaca wazne zeby robota byla. Robicie panowie przyszły tydzień czy odpoczywamy podobno w dół ma iść biała.to jakiś żart chyba. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi