Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakiś zastój w tym tygodniu jest? Chcę sprzedać cebulę na obieranie ale ogłoszeń o kupnie brak.

Napisano
8 godzin temu, Gość Cebulman napisał:

Jaka cena łuski na obieranie aktualnie jest., 0.50 czy więcej?

W miarę ładna,hiszpany na obieranie 50 gr. Resztki słabych łysych zimówek obieralnie taniej kupują .

Gość Barbaro
Napisano

Teraz mała liczba firm odbiera, chłodnie mają inny asortyment, problemem będą dymki które i wielu ludzi gniją więc będzie z nimi uciekane, a to może zatrzymać ceny 

Gość Rolnik z centrum
Napisano
5 godzin temu, Rolnik32 napisał:

Zimówka posiana ?. Zmniejszacie areał, czy tak samo ?

Mam nasiona kupione i myślę odpuścić bo wiara do okoła szaleje !! Nikt nie chce wiosennej bo wciornastek zjada , a zimowej nie zdąża .

Napisano

No to nie siej chłopie czy ktoś ci każe ??? Dla mnie to lepiej jak nie posiejesz, mniejsza konkurencja, lepsza sprzedaż  czasisz ? Przestancie wkoncu stekac bo to juz jest obrzydliwe nikomu sie nie oplaca ale kazdy nowym sprzetem robi, nie mowiac o tym że o ziemię jest wielka bitwa kto da więcej....

Napisano
10 godzin temu, Gość Rolnik napisał:

No to nie siej chłopie czy ktoś ci każe ??? Dla mnie to lepiej jak nie posiejesz, mniejsza konkurencja, lepsza sprzedaż  czasisz ? Przestancie wkoncu stekac bo to juz jest obrzydliwe nikomu sie nie oplaca ale kazdy nowym sprzetem robi, nie mowiac o tym że o ziemię jest wielka bitwa kto da więcej....

Dobrze piszesz im mniej tym lepiej .Niech chłop nie sieje

Napisano
19 godzin temu, Gość Rolnik z centrum napisał:

Mam nasiona kupione i myślę odpuścić bo wiara do okoła szaleje !! Nikt nie chce wiosennej bo wciornastek zjada , a zimowej nie zdąża .

Ja bym odpuścił temat na twoim miejscu ,jak dużo ludzi posiało ,będzie duża presją chorób i słaba cena 

Gość Rolnik z centrum
Napisano
4 godziny temu, Gość Rolnik napisał:

Dobrze piszesz im mniej tym lepiej .Niech chłop nie sieje

Synowie jutro 20h chcą wsiać , reszte we wrześniu

Napisano
Teraz, Gość Rolnik z centrum napisał:

Synowie jutro 20h chcą wsiać , reszte we wrześniu

napisać to Sobie możesz a jutro zasieją 20 arów, reszte 10 a we wrześniu dosieją 

Gość Rolnik kuj pom
Napisano
W dniu 25.08.2024 o 03:23, Gość Rolnik napisał:

Kretyni z pod Inowrocławia przebijają dzierżawy po 3,5 tys i tylko po to byle sąsiad nie wziol haha 😂 

Napisano

No bo niestety ale rolnictwo to stan umysłu.... ci sami ludzie zimą pojadą blokować drogi i stekac że bankrutuja. 

Napisano

Jakie prognozy na obrana na przyszły tydzień?

Cebula w magazynie. Rijnsburger słabo 

Amerykanka i hiszpanka dramatu nie ma

Inowrocław