Gość Kazik Napisano 5 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2020 6 godzin temu, Gość rurrek napisał: a najnizsza jaka masz ? bo najwyzsza to i 5 pln mozesz wpisac Przyszły tydzień niestety nic więcej nie udało mi się wynegocjować zostaje 1,5 zł Cytuj
Gość eryk Napisano 5 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2020 1 godzinę temu, Gość Kazik napisał: Przyszły tydzień niestety nic więcej nie udało mi się wynegocjować zostaje 1,5 zł chyba na broniszach Cytuj
Turysta Napisano 5 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2020 Brawo kolego! Byle innych też spotkały takie dobre ceny! W jakim województwie działasz? Cytuj
Gość Max Napisano 5 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2020 1 godzinę temu, Turysta napisał: Brawo kolego! Byle innych też spotkały takie dobre ceny! W jakim województwie działasz? W tym roku "dobra cena" Może gdyby nie było suszy to by była dobra, w tamtym łuska była droższa. Cytuj
Turysta Napisano 5 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2020 No ogólnie słaba cena, ale w porównaniu do innych to dobra. Cytuj
Gość obiektywny Napisano 5 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2020 W nadchodzącym sezonie będzie lepiej. Cytuj
Gość Krzysztof (kujawy) Napisano 6 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2020 Ja dziś wywalczyłem 1,45 wracamy do poprzednich cen a u reszty? Cytuj
Gość rurrek Napisano 6 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2020 Godzinę temu, Gość Krzysztof (kujawy) napisał: Ja dziś wywalczyłem 1,45 wracamy do poprzednich cen a u reszty? super pewnie dostarczysz 1 tone brawo !!!! Cytuj
Gość Cebul Napisano 6 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2020 Wolę zarobić na 4 tonach 2 tysiące dziennie niż tyle samo na całym aucie. Mi pasuje się nie narobić a zarobić;) Znałem takich co robili po 20 ton dziennie już ich nie ma bo nie byli w stanie upilnować odpadów i ludzi. Cytuj
Gość rurrek Napisano 6 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2020 45 minut temu, Gość Cebul napisał: Wolę zarobić na 4 tonach 2 tysiące dziennie niż tyle samo na całym aucie. Mi pasuje się nie narobić a zarobić;) Znałem takich co robili po 20 ton dziennie już ich nie ma bo nie byli w stanie upilnować odpadów i ludzi. no to ladnie zarabiasz cena za wysoka jest zatem Cytuj
Turysta Napisano 6 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2020 46 minut temu, Gość rurrek napisał: no to ladnie zarabiasz cena za wysoka jest zatem Nawet tak nie pisz! Jak ceny spadną to będzie Twoja wina, bo im podpowiedziałeś! Cytuj
Gość Stwórca Napisano 6 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2020 Podejrzewam że Ci którzy wypowiadali się z sensem na temat cebuli na tym forum już się nie wypowiadają m.in. ze względu na wypowiedzi powyżej Cytuj
Turysta Napisano 6 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2020 Możesz sobie poszukać w którym momencie np global przestał się wypowiadać. Podpowiedź, szukaj dyskusji na temat kontraktów. Cytuj
Kamil Koło Napisano 6 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2020 10 godzin temu, Gość Cebul napisał: Wolę zarobić na 4 tonach 2 tysiące dziennie niż tyle samo na całym aucie. Mi pasuje się nie narobić a zarobić;) Znałem takich co robili po 20 ton dziennie już ich nie ma bo nie byli w stanie upilnować odpadów i ludzi. Nigdy nie obieralem cebuli ale liczyłem kilka razy i nie sądziłem że może się udać nawet jeśli tylko czasami 50gr/kg Możesz powiedzieć po ile kupujesz towar jaki jest ubytek i ile Cię kosztuje obranie? Cytuj
Gość Cebullione Napisano 7 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2020 8 godzin temu, Kamil Koło napisał: Nigdy nie obieralem cebuli ale liczyłem kilka razy i nie sądziłem że może się udać nawet jeśli tylko czasami 50gr/kg Możesz powiedzieć po ile kupujesz towar jaki jest ubytek i ile Cię kosztuje obranie? Jesli kupil cebule po 0.50 i sprzedaje po 1.50(co jest nierealne przy takich ilosciach i w ogole abstrakcja) i do tego zatrudnia nielegalnie tzn. Obiera po chalupach za 0.30 /kg nie spelniajac zadnych norm i kryteriow to mu zostanie 0.50;) Cytuj
Kamil Koło Napisano 7 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2020 2 godziny temu, Gość Cebullione napisał: Jesli kupil cebule po 0.50 i sprzedaje po 1.50(co jest nierealne przy takich ilosciach i w ogole abstrakcja) i do tego zatrudnia nielegalnie tzn. Obiera po chalupach za 0.30 /kg nie spelniajac zadnych norm i kryteriow to mu zostanie 0.50;) Przecież to biznes jak cholera Czyli rozumiem że odpad średnio jest 15%? Cytuj
Hubertus Napisano 7 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2020 Cena zakupu cebuli 0,6zł/kg, na chłodni 1,4zł/kg, odpad 20-23%, koszt obierania maszynowego mam na poziomie 0,40zł/kg. Matematykę zostawiam Wam Panowie. Szału nie ma Cytuj
Gość Cebullione Napisano 7 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2020 Godzinę temu, Hubertus napisał: Cena zakupu cebuli 0,6zł/kg, na chłodni 1,4zł/kg, odpad 20-23%, koszt obierania maszynowego mam na poziomie 0,40zł/kg. Matematykę zostawiam Wam Panowie. Szału nie ma Godzinę temu, Hubertus napisał: Cena zakupu cebuli 0,6zł/kg, na chłodni 1,4zł/kg, odpad 20-23%, koszt obierania maszynowego mam na poziomie 0,40zł/kg. Matematykę zostawiam Wam Panowie. Szału nie ma No to bardziej realna kalkulacja, mi koszt obierania massynowego wacha sie miedzy 0.4-0.55 w zaleznosci od grunosci cebuli, do tego dochodza potracenia na chlodniach i koszty dodatkowe typu serwisy, naprawy, takze 0,10-0,20 to realny zarobek... Cytuj
Gość Kupiec Napisano 7 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2020 46 minut temu, Gość Cebullione napisał: No to bardziej realna kalkulacja, mi koszt obierania massynowego wacha sie miedzy 0.4-0.55 w zaleznosci od grunosci cebuli, do tego dochodza potracenia na chlodniach i koszty dodatkowe typu serwisy, naprawy, takze 0,10-0,20 to realny zarobek... 20gr jak zostaje to nie jest źle jak ktoś ma mocny zbyt. Z lufy jest prawie 5 koła na czysto, to już nie przesadzajcie. Cytuj
Gość Obieracz Napisano 7 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2020 4 godziny temu, Hubertus napisał: Cena zakupu cebuli 0,6zł/kg, na chłodni 1,4zł/kg, odpad 20-23%, koszt obierania maszynowego mam na poziomie 0,40zł/kg. Matematykę zostawiam Wam Panowie. Szału nie ma Ten odpad to masz ale chyba przed obieraniem ;] Chyb że surowiec do obierania kupujesz w Biedronce bo jak masz cebule z NL to na dzień dobry +_ 10 % masz przed rozładunkiem. Odpad na maszynie 20-23% powiadasz noto Ty Chłopie chyba nie wiesz co z kasą robić . Gratuluje takiej maszyny . Pozdrawiam Cytuj
Hubertus Napisano 7 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2020 2 godziny temu, Gość Obieracz napisał: Ten odpad to masz ale chyba przed obieraniem ;] Chyb że surowiec do obierania kupujesz w Biedronce bo jak masz cebule z NL to na dzień dobry +_ 10 % masz przed rozładunkiem. Odpad na maszynie 20-23% powiadasz noto Ty Chłopie chyba nie wiesz co z kasą robić . Gratuluje takiej maszyny . Pozdrawiam I dlatego właśnie rzadko wypowiadam się na tym forum. Jestem zalogowanym forumowiczem i jawnie piszę jak to wychodzi. A w odpowiedzi ktoś anonimowo mnie wyśmieje I póki admin nie zmieni ustawień tak, żeby wypowiadać mogli się tylko zweryfikowani użytkownicy, nic się tu nie zmieni. Również pozdrawiam Turysta dodał reakcję 1 Cytuj
Gość Adam Napisano 7 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2020 W dniu 2020-03-06 o 11:34, Gość rurrek napisał: super pewnie dostarczysz 1 tone brawo !!!! Jak blisko do chłodni to lepsza tona swojej jak 3 robić z kupowanej. Chociaż mam pewność jaki mam towar a nie syf obierać. Cytuj
Gość Kalin@ Napisano 9 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Marca 2020 Witam.Czy jest tu ktoś kto zna się na przepisach sanepidu i może jakoś pomóc w otworzeniu obieralni? Cytuj
Gość Piotrula Napisano 9 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Marca 2020 4 godziny temu, Gość Kalin@ napisał: Witam.Czy jest tu ktoś kto zna się na przepisach sanepidu i może jakoś pomóc w otworzeniu obieralni? Idź do najbliższej stacji sanepidu . Oni wytłumaczą co i jak . Z góry mówię jak nie masz warunków nie masz tam po co iść . Większość małych podmiotów i tak nie jest zarejestrowana i też żyją i obierają Cytuj
Turysta Napisano 9 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Marca 2020 4 godziny temu, Gość Kalin@ napisał: Witam.Czy jest tu ktoś kto zna się na przepisach sanepidu i może jakoś pomóc w otworzeniu obieralni? Umów się z kierowniczką sanepidu na rozmowę i będziesz wiedzieć wszystko. Tak będzie najlepiej i najsprawniej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi