Guest aronia Posted June 9, 2023 Report Posted June 9, 2023 Witam jak u was zawiązanie aronii po przymrozkach towaru podobno nie ma za dużo Quote
Guest Marcin Posted June 14, 2023 Report Posted June 14, 2023 Już jest po zbiorze. Wszystko leci ( wydaje mi się że po ostatnich czerwcowych przymrozkach ) Quote
Paweł Posted July 11, 2023 Report Posted July 11, 2023 U mnie w zachodniopomorskim był przymrozek 2 czerwca, ale szkód nie narobił za dużo. Owoce są. A u Was, to w jakim rejonie taki tęgi przymrozek był że owoc poleciał? Quote
Guest lubelskie Posted July 19, 2023 Report Posted July 19, 2023 U mnie w północnym lubelskim zawiązanie ładne, później z jakiegoś nieznanego mi powodu opadło sporo w okolicach połowy czerwca - przymrozek był minimalny. Ogólnie jest blisko o połowe mniej jak w tamtym roku który był absolutnie rekordowy u mnie - nie wymroziło + trafialy we mnie deszcze + nawadnianie. Podług średniej wieloletniej myślę -20%. Ogólnie nie jest źle, ale zaczeło się robić bardzo sucho. Jak nie popada w ciągu kilku dni to na nienawadnianych plantacjach zrobi sie tragedia Quote
Recommended Posts