Guest gram@zg.onet.pl Posted January 8, 2023 Report Posted January 8, 2023 Proszę o informację, czy na Kujawach zwiększyła się znacząco podaż cebuli na obieranie. Od pewnego czasu największa firma skupująca cebule z Chełmiczek, przestała zamieszczać ogłoszenie o skupie cebuli, a było to zlecenie stałe. Ja również obieram cebule w zachodniej Wielkopolsce i surowca praktycznie nie ma. Quote
Guest Cebul Posted January 9, 2023 Report Posted January 9, 2023 10 godzin temu, Gość gram@zg.onet.pl napisał: Proszę o informację, czy na Kujawach zwiększyła się znacząco podaż cebuli na obieranie. Od pewnego czasu największa firma skupująca cebule z Chełmiczek, przestała zamieszczać ogłoszenie o skupie cebuli, a było to zlecenie stałe. Ja również obieram cebule w zachodniej Wielkopolsce i surowca praktycznie nie ma. Nie kolego, podaż licha, ceny wysokie , za wysokie na obieranie, a a jak u was podaż surowca z importu? Quote
Guest gram@zg.onet.pl Posted January 17, 2023 Report Posted January 17, 2023 Z Holandii cebula drobna i pobudzona w cenie 1,50 (miałem ofertę - nie kupiłem), a ładny towar za 1,82 (są oferty, ale bez gwarancji dostawy). Nie godzę się na przedpłaty, chociaż gwarantuję płatności przy rozładunku. Resztki surowca obiorę do końca tygodnia i planujemy postój Quote
Guest Gość gość kujawy Posted January 17, 2023 Report Posted January 17, 2023 Masz racje zrob przestój. Pewnie postoisz do następnego sezonu bo w tym taniej niż masz ofertę to nie kupisz już cebuli. I niech drożeje raz na kilka lat niech i producent zarobi. Quote
Recommended Posts