Guest Mateusz Posted October 20, 2021 Report Posted October 20, 2021 Witam, mam do wolny kawałek pola około 0,5h i chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda z wiśnią czy się opłaca. Zaznaczę ze nie jestem rolnikiem tylko chce wykorzystać ten kawałek i mieć jakiś pieniądz z niego. Interesuje mnie koszt posadzenia oraz ile mniejwiecej plonu by było. Quote
Guest Piotr Posted August 28, 2024 Report Posted August 28, 2024 W dniu 21.10.2021 o 00:55, Gość Mateusz napisał: Witam, mam do wolny kawałek pola około 0,5h i chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda z wiśnią czy się opłaca. Zaznaczę ze nie jestem rolnikiem tylko chce wykorzystać ten kawałek i mieć jakiś pieniądz z niego. Interesuje mnie koszt posadzenia oraz ile mniejwiecej plonu by było. 400 drzewek na obsadzenie 0,5ha koszt około 6000tyś PLN. Plonowanie po 3latach a pełnią w 6 roku. Średni plon 5 do 8 ton przy dobrze prowadzonej plantacji. Pierwsze lata to walka z sarnami chwastami i zabiegi chemiczne do tego nawozy tak że zastanów się czy warto. Bo na początku trzeba sporo zainwestować. Quote
Recommended Posts