Guest Paweł Posted February 2, 2021 Report Posted February 2, 2021 Witam wszystkich . Postanowiłem poduszyć wątek ochrony ziemniaka przed szkodnikami bo wydaje mi się że problem będzie ogromny z uwagi na wycofanie najlepszych środków. Może macie coś sprawdzonego.pozdrawiam Quote
Ursus4062 Posted February 2, 2021 Report Posted February 2, 2021 Ja kupiłem proteusa że mi starczy na 2 lata Quote
Guest Paweł Posted February 2, 2021 Report Posted February 2, 2021 Chodzi mi raczej o drutowca i pędraka, stonka to pryszcz. Quote
Guest jaro Posted February 2, 2021 Report Posted February 2, 2021 Na stonkę to mały problem , gorzej z drutowcami. Co na to będzie dobre. Dursban znalazłem ale po 220 za litr. Quote
Guest Piotr Posted February 7, 2021 Report Posted February 7, 2021 Macie jakieś pomysły na drutowce itp. W tamtym roku zaprawiane ziemniaki jedynie Emesto Silver (czy warto tak drogim czy może coś tańszego też będzie skuteczne) i sporo uszkodzonych bulw było przez drutowce. W pobliżu jest sporo łąk i pastwisk. Czy jest jakiś skuteczny sposób na ich zwalczenie bo w tym roku dużo odpadu ziemniaków ale przy tej cenie to tak nie boli. Co zastosować w tym roku aby było dobrze Quote
Guest konefał Posted February 7, 2021 Report Posted February 7, 2021 Emesto jest fungicydem, to nie działa na drutowce. Quote
Guest Piotr Posted February 7, 2021 Report Posted February 7, 2021 To zadam pytania w ten sposob: 1. Czy warto inwestować w tak droga zaprawę jak Emesto Silver? 2. Skuteczny sposób na drutowce gdzie pola są w pobliżu łąk i pastwisk? Bo dzięki tej kochanej ue (specjalnie z małej litery) trzeba będzie wrócić do haki i wydajności z początku lat 90 Quote
Guest Paweł Posted February 8, 2021 Report Posted February 8, 2021 Ta cała Unia chce nas wyeliminować z rynku Quote
Konstantynopolitanczyk Posted March 7, 2021 Report Posted March 7, 2021 7 godzin temu, Gość Paweł napisał: Co sądzicie o nurelli na pędraka? A gdzie ją masz? Quote
Recommended Posts