Ursus4062 Posted November 17, 2020 Report Posted November 17, 2020 Panowie przed sadzeniem co lepsze na wczesne ziemniaki saletrzak czy saletrosan? Bo formy azotu trochę sie proporcjami różnią, a saletrosan ma siarke ale za to zakwasza glebę Quote
Guest Pieter6554 Posted November 17, 2020 Report Posted November 17, 2020 Zaczely sie glupie pytania, skoczki nastawiaja sie na wczesnego ziemniaka. Quote
Ursus4062 Posted November 18, 2020 Author Report Posted November 18, 2020 7 godzin temu, Gość Pieter6554 napisał: Zaczely sie glupie pytania, skoczki nastawiaja sie na wczesnego ziemniaka. nie jestem żadnym skoczkiem, sadze od wielu lat tylko gość jakiś mi wcisnął żeby siać saletrosan zamiast saletrzaku więc pytam się o wasze zdanie, jak dotąd siałem saletrzak Quote
Guest Zły rolnik Posted November 18, 2020 Report Posted November 18, 2020 No to jak siales saletrzak to siej. Siarkę można też dostarczyć nalistnie np w formie oprysku siarczanem magnezu. No chyba że robiłeś badanie gleby i masz bardzo duże braki siarki i magnezu. Quote
Recommended Posts