Guest Andrzej Posted October 15, 2020 Report Posted October 15, 2020 Witam koledzy czy miał ktoś z was kontrolę z piorin odnośnie stosowania środków ochrony roślin w warzywach? Ja miałem wczoraj odwiedziny z piorin wzięli kapustę pekińska do badania i mam pytanie ile czasu się czeka na wynik badania? Powiedzieli mi że ok 2 tyg ale jak to wygląda w realu ?Bo mówić to sobie oni mogą a przecież kapusta już na dniach do cięcia Quote
Guest Chloropiryfos? Posted October 15, 2020 Report Posted October 15, 2020 Jeżeli nie stosowane były środki niedozwolone możesz spać spokojnie, jeżeli nie - utylizacja. Quote
Guest Andrzej Posted October 15, 2020 Report Posted October 15, 2020 Ostatnio w WiOM podawali, że średnio czeka się od 40-60dni. Wniosek był taki że owoce zostały zjedzone zanim był wynik. Quote
Guest Janusz Posted October 16, 2020 Report Posted October 16, 2020 Wytnij , zaoraj i powiedz że zlikwidowales do chłodni nie mają prawa zaglądać Quote
Guest gos Posted October 16, 2020 Report Posted October 16, 2020 Ciekawe bo u mnie tez wczoraj byli.Pietruszkę wzięli ja pozostałości Śor. Ale byl tylko Stomp i leopard więc u mnie nie ma stresu Quote
Guest Andrzej Posted October 16, 2020 Report Posted October 16, 2020 3 godziny temu, Gość Janusz napisał: Wytnij , zaoraj i powiedz że zlikwidowales do chłodni nie mają prawa zaglądać 3 godziny temu, Gość Janusz napisał: Wytnij , zaoraj i powiedz że zlikwidowales do chłodni nie mają prawa zaglądać Kolego nie wiem czy masz rację słyszałem że jeśli będzie w przechowalni to jeszcze trzeba fakturę dostarczyć za utylizację czyli dodatkowe koszty Quote
Guest Gość Posted October 16, 2020 Report Posted October 16, 2020 4 godziny temu, Gość Janusz napisał: Wytnij , zaoraj i powiedz że zlikwidowales do chłodni nie mają prawa zaglądać Kto panu takich głupot naopowiadał? Gdy już będzie w chłodni mogą zaplombowac i cześć a po wykazaniu niedozwolonych opryskow utylizacja mandat nawet obcięcia dopłat . Niestety . Quote
Guest Janusz Posted October 16, 2020 Report Posted October 16, 2020 Do chłodni to mogą wejść z nakazem od prokuratora, niech się walą ze swoimi doplatami. Niech zaczną lepiej badać i pląbować chłodnie na skupach gdzie jadą całe lufy z zachodu Quote
Guest gość darek Posted October 17, 2020 Report Posted October 17, 2020 Janusz nie masz racji do chłodni mogą wejść bez nakazu, a swoją drogą tych kontroli jest coraz więcej czyli skarbiec Państwa pusty. Quote
Guest Kontrola Posted October 19, 2020 Report Posted October 19, 2020 Witam, niestety będą coraz bardziej kontrolować nasz towar, jak sami wiecie dużo środków zostało wycofanych i jest nacisk na pozostałości a tym bardziej na sroki nie dozwolone. W przypadku wykrycia niedozwolonych substancji na pewno mandat, procentowe zabranie dopłat, zgłoszenie do sanepidu i towar do utylizacji. Quote
IGRiT Posted October 21, 2020 Report Posted October 21, 2020 Polecamy do poczytania: https://www.igrit.pl/artykul/jak-wygladaja-kontrole-wiorin-w-czasie-pandemii-kiedy-jest-wynik-937 Quote
Guest Marian Posted October 29, 2020 Report Posted October 29, 2020 A co kolega stosował ze sie boi??? Ja co roku sam badam swoja pekinke. Koszt 400 zl na 160 substancji i żadnych kontroli sie nie obawiam Quote
Recommended Posts