Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

pogoda i temperatury 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pogoda w kwietniu nize z nad bałkanów  mokry rok ciągłe deszcze  bedzie lało bez przerwy co dziennie tylko ziemniaki na górkach sie utrzymają na dołkach zgnija

• Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

około 22 kwietnia nadają mrozy w nocy. Stworzyłem wątek, mozna będzie podawac jakie były temperatury w swoich rejonach

--------

dziękujemy za założenie tego wątku, pogoda jest popularnym tematem na tym forum; będziemy tutaj przenosić wszelkie wypowiedzi o pogodzie ... Administracja IGRiT

Edytowane przez IGRiT
Napisano

suszy nie widac a wiec powtórki z ubiegłego roku nie bedzie w ubiegłym sezonie szkodziła susza  w tym sezonie bedzie szkodził nadmiar deszczu

Napisano

dobrze niech leje uzupełni sie poziom wody w studni w tamtym roku w studni  brakowało mi wody  nie miałem czym juz podlewać poziom wody sie uzupełni

Napisano

około 22 kwietnia nadają mrozy w nocy. Stworzyłem wątek, mozna będzie podawac jakie były temperatury w swoich rejonach

hmm, mozna wiedzieć jakie źródło tych informacji? bo widzę, ze się sprawdzi ...

idą przymrozki ...

Gość harnoś
Napisano

hmm, mozna wiedzieć jakie źródło tych informacji? bo widzę, ze się sprawdzi ...

idą przymrozki ...

ja stary górol jedrasik ci tak przepowiadoł pogoda

Napisano

ja stary górol jedrasik ci tak przepowiadoł pogoda

no to górolu proszę o długoterminową prognoze do końca kwietnia ...

w wlkp przymroziło przy gruncie ale symbolicznie ...

Napisano

ile było u was ? Biała rawska przy oknie było -1 o piatej rano, nie wiem natomiast jak sprawa wygląda w otwartej przestrzeni na polu. Pytanie jak mróz rzedu np -2 może wpłynąc na jabłoń w tym okresie co mamy ?

Napisano

Poznańskie -1 ale przy gruncie i tylko lokalnie, nie jest źle, takie temperatury póki co są do wytrzymania ... tj. krzywdy nie zrobią ...

Oby się nie sprawdziły prognozy na poniedziałek rano - -1 i to nie przy gruncie ... więc przy gruncie i lokalnie może być duuuuuuużo mniej ...

Co do Twojeo pytania to sadownikiem nie jestem więc do końca się nie znam ale z doświadczenia w swoim ogrodzie to wiem, że taki mróz zawsze niszczy kwiaty ...

Ale spece pewnie mają jakies sposoby ochorny sadów ...

Napisano

ktoś wie ile było w rejonach białej rawskiej na otwartej przestrzeni ?  -1 było za oknem  ale w polu jest zawsze wiecej

Napisano

ktoś wie ile było w rejonach białej rawskiej na otwartej przestrzeni ?  -1 było za oknem  ale w polu jest zawsze wiecej

w okolicahc Tomaszowa -2

Napisano

widac jakieś straty ? niektórzy mówią że jabłko lekko przemarzło, zalezy jaka odmiana i rejon

Gość sadownik
Napisano

widac jakieś straty ? niektórzy mówią że jabłko lekko przemarzło, zalezy jaka odmiana i rejon

straty to bedziemy szacować za pare tygodni bo mrozy to dopiero przyjdą w tym tygodniu ...

Gość sad na plusie
Napisano

pobudka, wstać i z mrozem walczyć! :(

rejon sandomierza drugi po grójeckiem sad w europie 3st.na plusie zagrożeń brak wszyscy się wyspali

Gość sadownik
Napisano

fakt, 'tylko' -1 było ale znajomy troche mnie wystraszył jak o 3 rano mnie obudził, ze samochód ma cały zaszroniony ...

Gość wągłczew 28 szybki
Napisano

nad ranem przy gruncie bedzie  od -3 do -6 stopni niema mocnych ziemniaki polecą co poredlili