Guest adam Posted April 11, 2016 Report Posted April 11, 2016 pogoda w kwietniu nize z nad bałkanów mokry rok ciągłe deszcze bedzie lało bez przerwy co dziennie tylko ziemniaki na górkach sie utrzymają na dołkach zgnija Quote
Guest Pyrka Posted April 11, 2016 Report Posted April 11, 2016 Dokładnie, sianie paniki o pogodzie... w dłuterminówce nic ma o żadnym wiekszym deszczu ... na co ta propaganda? http://www.yr.no/place/Poland/Greater_Poland/Pozna%C5%84/long.html http://www.accuweather.com/pl/pl/warsaw/274663/april-weather/274663 Quote
Guest robert Posted April 12, 2016 Report Posted April 12, 2016 (edited) około 22 kwietnia nadają mrozy w nocy. Stworzyłem wątek, mozna będzie podawac jakie były temperatury w swoich rejonach -------- dziękujemy za założenie tego wątku, pogoda jest popularnym tematem na tym forum; będziemy tutaj przenosić wszelkie wypowiedzi o pogodzie ... Administracja IGRiT Edited April 12, 2016 by IGRiT Quote
Guest marek Posted April 13, 2016 Report Posted April 13, 2016 suszy nie widac a wiec powtórki z ubiegłego roku nie bedzie w ubiegłym sezonie szkodziła susza w tym sezonie bedzie szkodził nadmiar deszczu Quote
Guest marcin Posted April 15, 2016 Report Posted April 15, 2016 dobrze niech leje uzupełni sie poziom wody w studni w tamtym roku w studni brakowało mi wody nie miałem czym juz podlewać poziom wody sie uzupełni Quote
spioch Posted April 20, 2016 Report Posted April 20, 2016 około 22 kwietnia nadają mrozy w nocy. Stworzyłem wątek, mozna będzie podawac jakie były temperatury w swoich rejonach hmm, mozna wiedzieć jakie źródło tych informacji? bo widzę, ze się sprawdzi ... idą przymrozki ... Quote
Guest harnoś Posted April 20, 2016 Report Posted April 20, 2016 hmm, mozna wiedzieć jakie źródło tych informacji? bo widzę, ze się sprawdzi ... idą przymrozki ... ja stary górol jedrasik ci tak przepowiadoł pogoda Quote
spioch Posted April 21, 2016 Report Posted April 21, 2016 ja stary górol jedrasik ci tak przepowiadoł pogoda no to górolu proszę o długoterminową prognoze do końca kwietnia ... w wlkp przymroziło przy gruncie ale symbolicznie ... Quote
spioch Posted April 22, 2016 Report Posted April 22, 2016 ostatnia noc bez przymrozka ale najbliższe kilka nocy może być już nie wesołych ... Quote
Guest robert Posted April 23, 2016 Report Posted April 23, 2016 ile było u was ? Biała rawska przy oknie było -1 o piatej rano, nie wiem natomiast jak sprawa wygląda w otwartej przestrzeni na polu. Pytanie jak mróz rzedu np -2 może wpłynąc na jabłoń w tym okresie co mamy ? Quote
spioch Posted April 23, 2016 Report Posted April 23, 2016 Poznańskie -1 ale przy gruncie i tylko lokalnie, nie jest źle, takie temperatury póki co są do wytrzymania ... tj. krzywdy nie zrobią ... Oby się nie sprawdziły prognozy na poniedziałek rano - -1 i to nie przy gruncie ... więc przy gruncie i lokalnie może być duuuuuuużo mniej ... Co do Twojeo pytania to sadownikiem nie jestem więc do końca się nie znam ale z doświadczenia w swoim ogrodzie to wiem, że taki mróz zawsze niszczy kwiaty ... Ale spece pewnie mają jakies sposoby ochorny sadów ... Quote
Guest piotr Posted April 23, 2016 Report Posted April 23, 2016 ktoś wie ile było w rejonach białej rawskiej na otwartej przestrzeni ? -1 było za oknem ale w polu jest zawsze wiecej Quote
Guest spoko Posted April 23, 2016 Report Posted April 23, 2016 ktoś wie ile było w rejonach białej rawskiej na otwartej przestrzeni ? -1 było za oknem ale w polu jest zawsze wiecej w okolicahc Tomaszowa -2 Quote
Guest piotr Posted April 23, 2016 Report Posted April 23, 2016 widac jakieś straty ? niektórzy mówią że jabłko lekko przemarzło, zalezy jaka odmiana i rejon Quote
Guest spoko Posted April 23, 2016 Report Posted April 23, 2016 raczej nie, ale za wczesnie aby cokolwiekjeszcze do końca ocenić ... Quote
Guest sadownik Posted April 24, 2016 Report Posted April 24, 2016 widac jakieś straty ? niektórzy mówią że jabłko lekko przemarzło, zalezy jaka odmiana i rejon straty to bedziemy szacować za pare tygodni bo mrozy to dopiero przyjdą w tym tygodniu ... Quote
Guest sadownik Posted April 25, 2016 Report Posted April 25, 2016 pobudka, wstać i z mrozem walczyć! Quote
Guest sad na plusie Posted April 25, 2016 Report Posted April 25, 2016 pobudka, wstać i z mrozem walczyć! rejon sandomierza drugi po grójeckiem sad w europie 3st.na plusie zagrożeń brak wszyscy się wyspali Quote
Guest sadownik Posted April 25, 2016 Report Posted April 25, 2016 fakt, 'tylko' -1 było ale znajomy troche mnie wystraszył jak o 3 rano mnie obudził, ze samochód ma cały zaszroniony ... Quote
spioch Posted April 25, 2016 Report Posted April 25, 2016 w Wielkopolsce może być w nocy nie wesoło ... już teraz są tylko 3 stopnie na plusie i niebo czyste ... Quote
Guest wągłczew 28 szybki Posted April 25, 2016 Report Posted April 25, 2016 nad ranem przy gruncie bedzie od -3 do -6 stopni niema mocnych ziemniaki polecą co poredlili Quote
Guest marian Posted April 26, 2016 Report Posted April 26, 2016 Ile u was jest gm wroblew -2termometr na foli od ziemniakow Quote
Guest piotrek Posted April 26, 2016 Report Posted April 26, 2016 okolice Białej Rawskiej na wysokości 1 metra - 4,5 stopnia, nie fajnie to wygląda Quote
Recommended Posts