Jump to content

Spółdzielnia ogrodnicza a skup- gdzie sprzedać warzywa ?

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry,

Moje pytanie dotyczy tematu. Mianowicie czy można sprzedawać warzywa i owoce do spółdzielni ogrodniczej tak jak do zwykłego skupu.

Pytam ponieważ natknąłem sie korzystne ceny skupu w spółdzielniach ogrodniczych.

Pozdrawiam

Guest Mariusz
Posted
4 minutes ago, Guest Wszystkowiedzący said:

Nie można

A to niby dlaczego?

Też mnie interesuje ten temat. hank podasz jakiś przykład?

Posted

Głupoty gada. Ja tak sprzedaję i wielu wielu innych , nawet podpisują umowę. 

Posted

Temat zainteresował mnie po przejrzeniu cen skupu z owoców i warzyw w spółdzielniach ogrodniczych. Natomiast zaintrygował z powodu tego iż jest to spółdzielnia (pomyślałem ze tylko założyciele mogą sprzedawać do spółdzielni produkty,z drugiej strony gov.pl publikuje raporty cenowe dotyczące cen skupu owoców i warzyw np. średnia cena skupu marchwi w Małopolsce to 1,12 zł).

Czy "ktoś z zewnątrz"-tzn.nie będący jej członkiem- sprzedaje do spółdzielni produkty? 

pozdrawiam

Posted

Przecież Ci napisałem , a raporty cenowe nie wiem gdzie mają odzwierciedlenie , są raczej źródłem niezdrowej podniety dla miastowych.

• 4 years later...
Guest Waldemar
Posted

Najlepiej sprzedać dystrybutorowi, hurtowni. My sprzedajemy do Vegfruit. Zawsze wypłacalni, biorą nadwyzki, generalnie polecam

• 2 months later...
Posted

Podpinam sie. Gdzie najlepiej ? Która firma wyplaci odrazu pieniadze, nie bedzie w nieskonczonosc odwlekac platnosci? Na tym mi zalezy. Z ww firma (vegfruit) jeszcze nie wspolpracowalem ale bazujac na opiniach, sa raczej dobre.

Posted

W dziale OPINIE O FIRMACH na igrit proszę przeczytać bo ktoś się wypowiadał o danej firmie. Czujnym trza być bo kto wie czy to prawda czy nie ale napisane jest. 

Posted

Firma Vegfruit z Karwina wlasnie nie jest wyplacalna ludzie czekaja latami po pieniadze i niewyplacaja.  Kazda firma windykacyjna ich zna, nigdzie nie maja dobrej opini. Te zachwalania to pisza pracownicy z biora bo nikt im towaru nie wozi.

Posted
W dniu 21.11.2023 o 21:49, Gość Waldemar napisał:

Najlepiej sprzedać dystrybutorowi, hurtowni. My sprzedajemy do Vegfruit. Zawsze wypłacalni, biorą nadwyzki, generalnie polecam

Człowieku, nie wprowadzaj ludzi w błąd bo z innych wypowiedzi wynika coś odwrotnego, zakrawa to na straszne chamstwo autora.

Posted
W dniu 21.11.2023 o 21:49, Gość Waldemar napisał:

dlatego ja kompletnie pomijam wypowiedzi osób niezarejestrowanych / niezalogowanych.

Posted

Ostrożnym trzeba być zawsze. Jak sprzedaż do firmy Vegfruit (Koniusza) to tylko za gotówkę, przelewu od nich nie zobaczysz.