Jump to content

Jabłka 2019 - prognozy, plany, wróżby

Recommended Posts

Posted

przemysł za tydzień będzie 40gr i cały czas do góry.Po co odawać na sortownie☺

• 4 weeks later...
Guest Obcykany
Posted

Jabłek zabraknie powiadam wam...

Z kim nie rozmawiam już sprzedał...

Od marca ceny w gore

Posted
1 godzinę temu, Gość Obcykany napisał:

Od marca ceny w gore

chyba kpisz

Posted

Od marca ceny w gore

Taa w górę z 0,50 na 0,40. Jak tylko zejście stanie na tydzień to zobaczycie co będzie się działo

Posted
2 godziny temu, Gość maniek napisał:

od marca ale moze 2020 roku.

Handlowcy od przemysłu też tkpili, a teraz niemałą co kupić. 

Posted

nie będą mieli pretesi w kwietniu będzie tyle towaru że przemysł będzie 5 gr. i kto kogo przetrzyma ,przetrzymają tylko jabko

Posted

to dobrze że prąd nie zdrozał.w maju w tym roku będzie 0,5gr towaru jest tyle za granicą ze może 90 % wymrozić i starczy na nastepny rok

Posted

teraz płacą za borówkę i tróskawkę jeszcze dwa lata i jak nasadzą to samo będzie jak z jabkiem .

Posted
4 godziny temu, Gość gość napisał:

to dobrze że prąd nie zdrozał.w maju w tym roku będzie 0,5gr towaru jest tyle za granicą ze może 90 % wymrozić i starczy na nastepny rok

Jak rozumiem  to Włoch Golden w przyszłym sezonie zaoferowal ci za 0,10 euro  

Guest gość Bartek
Posted

dobrze będzie jabłko zapłaci cena zacznie rosną w marcu dużo ludzi wysypało na przemyał wytrwali zostaną wynagrodzeni

Guest Obcykany
Posted

Panowie...

Trzeba sadzic bo inni wejdą na nasze miejsce jak zmniejszymy produkcję...

A ta mityczna nadprodukcja to ściema bo co roku wszystkie jabłka są sprzedany czyli nie jest za duzo tylko za mało...

Kto ile sądzi na wiosnę???

Posted

Nadają do Środy + 10 - 11 stopni a w piątek minus 10......jak sądzicie napsoci to ?

Posted
3 godziny temu, Gość gośćS napisał:

od poniedziałku ceny w góre

magiczna kula ci tak powiedziala, fusy czy tarota postawiłes ?

Guest Obcykany
Posted

A ja słyszałem,że od poniedziałku spróbują obniżyć suchy ...ciekawe czy to prawda czy popelina

Guest niech obniżają
Posted

A ja słyszałem,że od poniedziałku spróbują obniżyć suchy ...ciekawe czy to prawda czy popelina

Obniżą? Zobacz ile jest ogłoszeń na przemysł. Mogą spróbować, ale nie wydaje mi się żeby teraz na tym coś ugrali. Jabłko z przechowalni się skończyło, ze zwykłych chłodni dużo nie zostało, więc myślą że jak obniżą cenę to ludzie kontrole otworzą, bo ponoć w komorach "czekolada" i żeby wysypać po 20gr, bo jeszcze cena spadnie? Z drugiej strony obniżenie cen to najlepsza zagrywka na wyciągnięcie towaru, ale nie w tej sytuacji. Teraz i tak wiele osób zamiast dać np. idareda na sortownie po 50gr to woli wysypać na suchy przemysł po 30gr, bo i tak na to samo wyjdzie, a kasa przynajmniej od razu jest i nie ma nerwów, że 50% jabłek odrzucili bo było powyżej 8,5cm. 

Guest Generał
Posted

już teraz trzeba trzymać i to z ka z czekoladą a suchy podskoczy.Ale nowy sezon to już w tym roku nie będzie taki .Wiosna ceny wyprostuje!