OwocowyMisio Posted December 22, 2018 Report Posted December 22, 2018 Jak w tytule. Będzie bardzo nieciekawy sezon jeżeli chodzi o kondycje jabłek.. Idared z KA jędrność 5,6-5,8. Prince 5,5-6,0. Quote
Guest Aaa Posted December 23, 2018 Report Posted December 23, 2018 Wiadomo że jablko przejrzałe nie polezy, więc do końca nie wiadomo ile tych jabłek jest w tych komorach... Quote
Guest Saddd Posted December 23, 2018 Report Posted December 23, 2018 Prince juz korkuje, nie dolezy do konca kwietnia, idared nawet do czerwca nie dolezy. kto zerwal jablko w terminie (a takich sadownikow jest naprawde bardzo niewielu), bedzie wynagrodzony na wiosne. niestety, ale jablko przetrzymane na drzewach ze wzgledu na kolor. a powiem Wam ze odbiorcow to gowno obchodzi ten wasz kolor. jezeli jest jedrne i doplynie na dalekie rynki to moze miec nawet i 30/40% koloru. Quote
Guest Adam Posted December 23, 2018 Report Posted December 23, 2018 kolego saddd, ja zerwałem w terminie, dopryskane, dopieszczone wapniem a i tak w KA obecnie ma jędrność taką jak w poprzednich latach dopiero w kwietniu osiągał, i z tego co słyszę wielu sadowników tak ma Quote
Guest Sadownik warka Posted December 23, 2018 Report Posted December 23, 2018 Kolego saddd kupca interesuje jedrnosc by była wysoka a i tez dobre wybarwienie o 30% możecie zapomnieć teraz juz 50% jest potrzebne.... Quote
Guest Mirek Posted January 4, 2019 Report Posted January 4, 2019 Witam. Przed świetami dałem 80 ton Princa do sortowania, efekt taki ze odeszło 30% przemysłu głównie korka... jabłko bardzo zle leży, a jeszcze sporo jonagoldow do sprzedania.. Quote
Guest Saduuu Posted January 14, 2019 Report Posted January 14, 2019 Jak u was leżą jonagoldy? Moje zaczynaja tracić na jędrności po wyjęciu z KA. Szybciej niż rom temu. Quote
Guest Obcykany Posted February 6, 2019 Report Posted February 6, 2019 Wszystko super leży....bez obaw do czerwca wytrzyma Kasa w tym roku będzie wiosna bo dużo komór poleci na bdfa Quote
Guest Gosc Posted February 6, 2019 Report Posted February 6, 2019 To skąd lamenty że czoło grasuje w komorach i jędrności towar nie trzyma? Quote
Guest Optymista Janusz Posted February 7, 2019 Report Posted February 7, 2019 Nawet jak połowa sie tego wysypie to towaru nie zabraknie. Jak by przemysł nie podskoczył to kupczyki by idareda po 35 gr sortowali w każdych ilościach. Quote
Guest gość Posted February 10, 2019 Report Posted February 10, 2019 spokojne przemysłu już nie ma cena do góry Quote
Recommended Posts