Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

ogórek 2018

Gość lucky loser

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 months later...
Napisano

W tym roku odpuściłem ogorki, wymagają sporo nawodnienia, a ceny na skupach bez rewelacji. Będę jednak wdzięczny za info jak mi podpowiecie po ile najdrożej udało wam się w tym roku sprzedać.

• 3 weeks later...
Napisano

Panowie jaka jest REALNA cena ogórka kiszonego mówię tu o ładnym towarze 

Kal. 

6-10cm

6-12cm

10-12cm

Jestem z rejonu Małopolska każdy mówi że minimum 3zl/kg w co nie chce mi się wierzyć 

Napisano
3 godziny temu, Gość Jacek napisał:

Panowie jaka jest REALNA cena ogórka kiszonego mówię tu o ładnym towarze 

Kal. 

6-10cm

6-12cm

10-12cm

Jestem z rejonu Małopolska każdy mówi że minimum 3zl/kg w co nie chce mi się wierzyć 

Słuchaj Jacek nie mów tatom po ile ty towar sprzedajesz 

Napisano

Za typowa jedynkę można uzyskać 3.2 do 3.5 mieszanka koło 3 to zależy od towaru jak ładna to spokojnie a i dwójką prawie w cenie mieszanki jakieś 2.8 do 3 jaki towar ładny jest dużo badziewia szczególnie prostego w środku co chwilowo zaniża cenę 

Napisano
13 godzin temu, Gość Lolek napisał:

Dużo ogórka jest nakiszone? 

Ogórka to jest. Braknie dziurek żeby go wsadzić. Ale mnie to nie dotyczy bo latam samolocikiem

Napisano
W dniu 24.10.2018 o 08:31, Gość Lolek napisał:

Dużo ogórka jest nakiszone? 

Kolego ogórka w tym roku jest bardzo dużo nakiszone bo ja handluje koperkiem i było duże zapotrzebowanie. 

• 4 weeks later...
Napisano

Witam.panowie czemu wstawiaja na internet ogórka po 2zl skoro był taki drogi w zakupie produkcja owocowala słabym plonem? Aż tak dużo go jest ze 2zl? 

• 2 weeks later...
Gość Dziadek Belzebu
Napisano

ludzi kupuja tanio ogórka zielonego maja kupe kasy z kiszonego czysta kasa bez wydatków 

Gość Andrzej
Napisano

Może i kupują, ale 3/4 i tak wyrzucają bo nie umią wybrać lux towaru i mają później puste w środku albo ciape w silosie. A w naszym rejonie Kozienic ogórek zielony miał cenę... 

Gość Radomiak
Napisano

Panowie z Charsznicy jest u was jakieś zapotrzebowanie na kiszonego i jaka cena jest w waszym regionie? U nas w Radomiu ogórka zapasy duże 

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Gość bajkopisarz
Napisano

Koledzy jaka cena ogóra w innych regionach u nas w Charsznicy 

6-10     3-3,5zł

6-12     3-2,80zł

10-12  ładny 2,50zl

gruby kiszeniak 1,50-2zł max

Napisano

Przy tegorocznej wydajności w zbiorach to i tak ciężko szampana otwierać. Nie mówiąc o kiszeniu z kupnego...

Gość Charsznicok
Napisano

Biała czerwona 2 zeta sprzedaje a ogoreczek piękny mieszaneczka 6-12 może 2.5zl by dali nie idzie to wcale nakisili sałaty zapchaly sklepy i d.. A

Napisano

Nie wiem jak u was panowie ale u mnie ogórek kiszony idzie w tym roku bardzo dobrze  30% większe zejście jak w tamtym oczywiście towar lux twardy chrupiacy do 12 cm bez kabanów. I też na wsi duży ruch za ogórkiem ale każdy by chciał za darmo go dostać.. 

Gość Krzysiek
Napisano

No na kiszonym musi być marży minimum 1.50zl na kg plus cena zakupu ogórka przecież nikt nie będzie robił za darmo.