Jump to content

ogórek 2018

Recommended Posts

Guest lucky loser
Posted

witam panowie, jak oceniacie sytuację z ogórkiem gruntowy w sezonie 2018 ?

• 3 months later...
Posted

W tym roku odpuściłem ogorki, wymagają sporo nawodnienia, a ceny na skupach bez rewelacji. Będę jednak wdzięczny za info jak mi podpowiecie po ile najdrożej udało wam się w tym roku sprzedać.

• 3 weeks later...
Posted

Panowie jaka jest REALNA cena ogórka kiszonego mówię tu o ładnym towarze 

Kal. 

6-10cm

6-12cm

10-12cm

Jestem z rejonu Małopolska każdy mówi że minimum 3zl/kg w co nie chce mi się wierzyć 

Posted
3 godziny temu, Gość Jacek napisał:

Panowie jaka jest REALNA cena ogórka kiszonego mówię tu o ładnym towarze 

Kal. 

6-10cm

6-12cm

10-12cm

Jestem z rejonu Małopolska każdy mówi że minimum 3zl/kg w co nie chce mi się wierzyć 

Słuchaj Jacek nie mów tatom po ile ty towar sprzedajesz 

Posted

Za typowa jedynkę można uzyskać 3.2 do 3.5 mieszanka koło 3 to zależy od towaru jak ładna to spokojnie a i dwójką prawie w cenie mieszanki jakieś 2.8 do 3 jaki towar ładny jest dużo badziewia szczególnie prostego w środku co chwilowo zaniża cenę 

Posted
13 godzin temu, Gość Lolek napisał:

Dużo ogórka jest nakiszone? 

Ogórka to jest. Braknie dziurek żeby go wsadzić. Ale mnie to nie dotyczy bo latam samolocikiem

Posted
W dniu 24.10.2018 o 08:31, Gość Lolek napisał:

Dużo ogórka jest nakiszone? 

Kolego ogórka w tym roku jest bardzo dużo nakiszone bo ja handluje koperkiem i było duże zapotrzebowanie. 

• 4 weeks later...
Posted

Witam.panowie czemu wstawiaja na internet ogórka po 2zl skoro był taki drogi w zakupie produkcja owocowala słabym plonem? Aż tak dużo go jest ze 2zl? 

Posted

Robus jak bys zoboczyl tego ogora po2 to jak zes katolik to bys sie noga przezegnol.

• 2 weeks later...
Guest Dziadek Belzebu
Posted

ludzi kupuja tanio ogórka zielonego maja kupe kasy z kiszonego czysta kasa bez wydatków 

Guest Andrzej
Posted

Może i kupują, ale 3/4 i tak wyrzucają bo nie umią wybrać lux towaru i mają później puste w środku albo ciape w silosie. A w naszym rejonie Kozienic ogórek zielony miał cenę... 

Guest Radomiak
Posted

Panowie z Charsznicy jest u was jakieś zapotrzebowanie na kiszonego i jaka cena jest w waszym regionie? U nas w Radomiu ogórka zapasy duże 

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Guest bajkopisarz
Posted

Koledzy jaka cena ogóra w innych regionach u nas w Charsznicy 

6-10     3-3,5zł

6-12     3-2,80zł

10-12  ładny 2,50zl

gruby kiszeniak 1,50-2zł max

Guest Kulaluk
Posted

Ogórków już brakło teraz tylko przetrzymać handlarzyków i kasa czysta albo trzysta

Posted

Przy tegorocznej wydajności w zbiorach to i tak ciężko szampana otwierać. Nie mówiąc o kiszeniu z kupnego...

Guest Charsznicok
Posted

Biała czerwona 2 zeta sprzedaje a ogoreczek piękny mieszaneczka 6-12 może 2.5zl by dali nie idzie to wcale nakisili sałaty zapchaly sklepy i d.. A

Posted

Nie wiem jak u was panowie ale u mnie ogórek kiszony idzie w tym roku bardzo dobrze  30% większe zejście jak w tamtym oczywiście towar lux twardy chrupiacy do 12 cm bez kabanów. I też na wsi duży ruch za ogórkiem ale każdy by chciał za darmo go dostać.. 

Guest Krzysiek
Posted

No na kiszonym musi być marży minimum 1.50zl na kg plus cena zakupu ogórka przecież nikt nie będzie robił za darmo.