Tomek Rolnik Posted April 15, 2018 Report Posted April 15, 2018 Witam pytanie do producentów kapusty, fioletowe starsze liście mi się zrobiły w tydzień po posadzeniu rozsady i nadal się takie utrzymują? myślałem że to z zimna ale mimo ciepłej pogody nie przechodzi. Może to być niedobór fosforu? Poradźcie coś Quote
Guest Gościu Posted April 15, 2018 Report Posted April 15, 2018 Może być niedobór fosforu choć moge się założyć o pieniądze ze sadziles w mokre stanowisko. Jeżeli się to dłużej utrzyma nie będzie z tego ładnych główek. Kapusty już dawno nie uprawiam ale mogła także rozsada przemarznąć. Quote
Marcin Posted April 15, 2018 Report Posted April 15, 2018 Mokra ziemia i chłodne noce, zgadza się? Quote
Tomek Rolnik Posted April 15, 2018 Author Report Posted April 15, 2018 Tak zgadza sie tam gdzie jest mniej mokro kapusta jest normalna i ładnie rośnie a na najmokrzejszych miejscach prawie nie ruszyła od posadzenia, przegiąłem z podlewaniem znaczy się. Dzięki za podpowiedź Quote
Guest Maro Posted April 16, 2018 Report Posted April 16, 2018 9 godzin temu, Tomek Rolnik napisał: Tak zgadza sie tam gdzie jest mniej mokro kapusta jest normalna i ładnie rośnie a na najmokrzejszych miejscach prawie nie ruszyła od posadzenia, przegiąłem z podlewaniem znaczy się. Dzięki za podpowiedź To masz w tunelu czy w polu już podlewales ??? Bo jak tak to napewno przegles Quote
Recommended Posts