Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Buraczek Czerwony- Ceny, Opinie, Pytania, Porady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
17 godzin temu, Darekspire napisał:

A co powiecie jak by fazorem  po kropic zeby nie rosly po wykopaniu? 

Kiedyś końcówka mi sięgała na redline kapusty, nie rosła, nie gniła, także można spróbować 

Napisano

Panowie cos tanie buraczki w tym roku oferty 30-40gr.wszystkie warzywa placą od marchewka 1zl seler 1.5 kapusta 1 a wy tak tanio sie cenicie. Tanio czy drogo kupiec i tak wiecej nie kupi wiec moze tez coś podniescie w góre

• 2 weeks later...
Napisano
W dniu 16.10.2018 o 21:30, Gość ogrodnik napisał:

Panowie cos tanie buraczki w tym roku oferty 30-40gr.wszystkie warzywa placą od marchewka 1zl seler 1.5 kapusta 1 a wy tak tanio sie cenicie. Tanio czy drogo kupiec i tak wiecej nie kupi wiec moze tez coś podniescie w góre

Jestem tego samego zdania mam ponad 100 ton i wszystko w magazynie czeka na lepsze ceny. Mam nadzieje ze troche pojdzie do gory. A Wy jak myślicie?

• 2 months later...
  • 2 months later...
Napisano

Jak tam temat z buraczkiem czerwonym? Tak wogole temat zanikl, duzo siejecie na ten sezon? Jakie macie dobre sprawdzone odmiany na świeży rynek? Ja glownie sieje wodana i chcial bym spróbować jeszcze czegos innego

Napisano
42 minuty temu, Darekspire napisał:

Jak tam temat z buraczkiem czerwonym? Tak wogole temat zanikl, duzo siejecie na ten sezon? Jakie macie dobre sprawdzone odmiany na świeży rynek? Ja glownie sieje wodana i chcial bym spróbować jeszcze czegos innego

Standardowo 5ha Polecam monty ladnie plonuje i przechowuje sie woda tez ok 

Gość Kupiec
Napisano

Nie bądź taki dowcipny i zatrzymaj tę karuzelę śmiechu. 

Nie pytam o cenę tylko o okres czasu, i nie chodzi mi o byle co tylko o burczaka, który będzie buraczkiem, a nie wielkości paznokcia. 

Gość Krakowiak
Napisano

W takim razie koleżko  drogi taka botwinka wielkości jabłka będzie tak jak co roku pod koniec o ile nie nastąpi żadna klęska żywiołowa ?

Napisano
2 godziny temu, Darekspire napisał:

A jaka on ma nac? Mozna go kopac za nac? 

Tak spokojnie ma bardziej bujne ulistnienie od wodana

Napisano
5 godzin temu, Gość Luki napisał:

Tak spokojnie ma bardziej bujne ulistnienie od wodana

Te 5 ha siejesz partiami czy wszystko w raz jak sobie radzisz z przerastaniem? 

Napisano
1 godzinę temu, Darekspire napisał:

Te 5 ha siejesz partiami czy wszystko w raz jak sobie radzisz z przerastaniem

Na dwa rzuty przerosty nie problem dlugoletnia wspolpraca z jedna z firm biora marketowke i przemysl takze problemu nie ma .Odpowiedni termin i zageszczenie i przerosty stanowia mały procent.

Napisano
9 godzin temu, Gość Luki napisał:

Na dwa rzuty przerosty nie problem dlugoletnia wspolpraca z jedna z firm biora marketowke i przemysl takze problemu nie ma .Odpowiedni termin i zageszczenie i przerosty stanowia mały procent.

A Ty Luki czym kopiesz? 

• 2 weeks later...
Napisano

W  lecie średnio idzie  ale ogólnie  jest nieźle  w tym sezonie z kumplem zwiększamy produkcję  o  6 .h .Sprzęt musi się amortyzować.

Napisano

Zakłady przetwórcze zakontraktowały więcej niż mogą przerobić .Większość produkcji  trzeba  w tym roku  opchnąć na rynku  a lekko nie  będzie bo  u nas  znacznie więcej buraczka mają siać.