Guest piotrek Posted May 27, 2017 Report Posted May 27, 2017 Panowie koledzy mam pytanie.Czy ziemniaki zaprawiane zaprawą Prestige mogą opóźniać wschody w porównaniu z ziemniakiem nie zaprawianym? Quote
Guest parówka Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 Tak, a niektóre odmiany mogą nawet ie kiełkować. Quote
Guest Piotrek Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 Mam denara sadzony 22 kwietnia zaprawiany bezpośrednio przed sadzeniem w dawce według instrukcji wzeszlo 30% reszta siedzi w ziemi kielek zywy przy sadzonce.Pomijajac zimno jakie bylo ziemniak powinien juz byc po wschodach Quote
Guest Gosc Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 Też sadzilem w tym dniu tajfuna ale bez zaprawy i wyszło może 20% Quote
Guest Lolek Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 A czy zgnite ziemniaki w ziemi tez mogą być spowodowane zaprawianiem? Żółte odmiany wyszły bardzo ładnie, natomiast irga kiepsko i bardzo dużo zgnitych. sadzone były zdrowe przed 20 kwietnia. Quote
Guest janek Posted May 29, 2017 Report Posted May 29, 2017 Ogolnie z poznym ziemniakiem jesli chodzi o wschody nie jest kolorowo. Quote
Guest producent Posted May 29, 2017 Report Posted May 29, 2017 ZGADZA SIĘ KOLEGO ZIEMNIAKI MIZERNE JAK NA TĄ PORĘ ;( Quote
Guest Gość Posted June 3, 2017 Report Posted June 3, 2017 A czy zgnite ziemniaki w ziemi tez mogą być spowodowane zaprawianiem? Żółte odmiany wyszły bardzo ładnie, natomiast irga kiepsko i bardzo dużo zgnitych. sadzone były zdrowe przed 20 kwietnia. panowie pomożecie. Irga gnije w radlinach. Co jest? W tamtym roku to samo. W tym roku nawet płytko posadziłem. Z ziemniaków robi się bezwonna maź. Albo idą kły od boku a częściowo gnije Quote
Recommended Posts