Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Kapusta Pekińska - ceny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mariusz
Napisano

Chłodnia zarabia tylko i wyłącznie na elektrownie w tym roku.

nie nazekaj ci rolnicy co mają chłodnie robią kase  na wiosne towar płaci  marzec kwicień robicie pieniądze

• 2 weeks later...
Napisano

rolnik zanim wsadzi powinien zastanowić sie komu bedzie sprzedawał  agrosad kupił ziemie i ma rynek zbytu a jak sie niema rynku zbytu to mus jest odawać i pracować tanio produkować

Napisano

Miło poczytać jak producenci dbają o siebie na wzajem, doradzają, kalkulują sobie koszty. 

To jest bardzo budujące. :D

Gość Wiesław
Napisano

Jaka cena na pekine w waszych rejonach? okolice otwocka 0,7/kg w wadze do 1,5kg. Jest gdzieś drożej? Cena mizerna jak na tę porę. Ludzie  masę pekiny zjeździli gruberami, talerzówką lub została w polu. Wszystko zgniłe w środku. W waszych rejonach też tak było? Ta susza była katastrofa dla tego warzywa w tym roku. I ten ciągły wiatr, który nie dał jej podlać... 

Gość Gość
Napisano

Jaka cena na pekine w waszych rejonach? okolice otwocka 0,7/kg w wadze do 1,5kg. Jest gdzieś drożej? Cena mizerna jak na tę porę. Ludzie  masę pekiny zjeździli gruberami, talerzówką lub została w polu. Wszystko zgniłe w środku. W waszych rejonach też tak było? Ta susza była katastrofa dla tego warzywa w tym roku. I ten ciągły wiatr, który nie dał jej podlać... 

U mnie ilości identyczne jak w tamtym roku. Jakość dobra tylko strasznie  opity wodą, chyba do kwietnia nie doleży . Sieradz

Napisano

W gminie Wróblew bez problemu w dużym hospodarstwie można kupić po 40gr.

Czystą bez mszycy i NIEzgnitą to po ile sprzedajecie?

Napisano

Max 50gr.Przy ilości cało samochodowej.

A taką czystą bez mszycy, niezgnitą i główki do 2kg to po ile?

Napisano

mi szykuje pekina koło sieradza z hłodni 35 gr luzem bez owijania  na wage ogólną gosciu ma pekina 300 ton z hłodni chce sprzedawać bo wszystkiego na wiosne nie zostawi bo za prąd płaci 5 tys na miesiąć

Napisano

mi szykuje pekina koło sieradza z hłodni 35 gr luzem bez owijania  na wage ogólną gosciu ma pekina 300 ton z hłodni chce sprzedawać bo wszystkiego na wiosne nie zostawi bo za prąd płaci 5 tys na miesiąć

jakaś paranoja :angry: !!!!! może za darmo niech lepiej odda :D  :D  :D

Gość Gość
Napisano

Pewnie prosto z kopca

Napisano

mi szykuje pekina koło sieradza z hłodni 35 gr luzem bez owijania na wage ogólną gosciu ma pekina 300 ton z hłodni chce sprzedawać bo wszystkiego na wiosne nie zostawi bo za prąd płaci 5 tys na miesiąć

Ale mi chodzi o nie zgniła w środku i bez mszycy i smietki w jakiej jest cenie?

Napisano

Ja sprzedawałem prosto z pola po 50gr bez owijania jak idzie luzem chyba niezle jak na ten rok

Gość Wiesław
Napisano

1 chłop na 10 pośredników. Ot statystyka wypowiedzi na forum... Mam jeszcze jedno pytanie. Ile osób w waszych rejonach nie sprzątało pekinki z pola? Ciekawi mnie owa sytuacja. Może będzie łatwiej o uzyskanie odp niż w stosunku do cen. Osoby produkujące rozsady jak i sklepy sprzedające nasiona mówią o 25% spadku powierzchni upraw pekinki w stosunku do zeszłego roku.