Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Kapusta Pekińska - ceny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 godziny temu, Gość Kapusta napisał:

Witam jak teraz wygląda handel pekinką? Ceny?

Rybitwy Kraków wywoławcza 2,5 sztuka a skupy biorą znikome ilości i płacą różnie 1,8  2 zł za kg ale zejście marne

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam. Jak zbiory pekinki w tym roku? Chyba w tym roku jakość jest bardzo dobra. U mnie główki wyrośnięte i zdrowe w środku. Trochę czerni na wiezchnich liściach. A jak u Was ? Jakie ceny? Ja jeszcze 2 tyg w polu

Gość Sebaatian
Napisano

Sprzedam gdzieś kapustę małą nie wyrośniętą max 0.5kg ? Pierwszy rok z pekińską i chyba za wcześnie jej potasu podałem :/

Napisano

Pany jak pekina teraz płaci? Jak z zajściem w poszczególnych regionach. W mazowieckim 1,5 zl bez opakowania ale z zajściem nie ma szału. Piszcie lokalizację i ceny i zejście

Napisano
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Pany jak pekina teraz płaci? Jak z zajściem w poszczególnych regionach. W mazowieckim 1,5 zl bez opakowania ale z zajściem nie ma szału. Piszcie lokalizację i ceny i zejście

A ty podałeś swoją lokalizację?

Napisano

Napisałam region-mazowieckie. Ktoś chyba czytać ze zrozumieniem nie potrafi. Rolnik to chyba taki typ człowieka ze nie potrafi sie zjednoczyć i dbać wspólnie o branżę. Abym miał lepiej jak "somsiad". k**wa ale to głupie

Napisano

Łódzkie pekińska ofoliowana 1.5zl /kg karton kupującego

Kapusta biała 40 gr/ kg opakowanie kupujacego

Gość Sieradzak
Napisano

W Sieradzkim i Kaliskim gdzie nie zadzwonisz to płacą 0.9-1zl. I jakoś nie zbyt schodzi. A biała marketowa 0.3zl. przemysłowa 0.15  

• 4 weeks later...
Gość Roman kapusciarz
Napisano

Witam szacowne grono. Co taka cisza na forum, pewnie każdy pekina szykuje. Jak zejście i ceny??? Mazowieckie 1,6 na gotowo sie podaje. Słyszałem ze w Sieradzu wszystko czarne w środku-tak kupcy mówią. Czy to prawda?

Gość Pekin Sieradz
Napisano

W mazowieckim zawsze najdrożej... A w tamtym tygodniu byłem na broniszach to najładniejszy Pekin 1.5 zł w kartonie i niżej. Łeczyczkie torebeczki to nawet na zetke można było kupić i towaru naprawdę było sporo. Nie wiem czemu takie głupoty piszecie z tym czarnym Pekinem na Sieradzu tym bardziej, że w tym roku pogoda dopisała i prawie wszyscy mają zdrowy czysty towar. U nas cena na skupach to 1zl, tylko że zejście mizerne.

Gość Gość
Napisano

To fakt, ze pekińska często w mazowieckim jest droższa niż w zagłębiach średnio 10-20 gr. To forum jest po to aby wymieniać się informacjami. No chyba ze handlarz sie tafi i sieje ferment. Kapusta idzie ale nie są to zadowalające ilości. Handel pekina dopiero po 15 stycznia rozkreci sie na dobre

Napisano

Wg mnie pekin z sieradza szybko sie skonczy za bardzo byl zalany na poczatku wrzesnia szybko zżółknął co znaczy ze sie udusil w lutym bedzie bialy po drugie na cene bedzie miala wplyw podaz a z pewnoscia pekina bylo mniej posadzone znam ilosci rozsad ktore byly zrobione byly duze spadki.... na sklepach nasion tez przekonacie sie na wiosne cierpliwosci 

Napisano

jak tam pany zejscie pekina. przed swiętami białorusy wyciągaja troche towaru a i cena troche drgneła. w mazowieckim to do jabłka pekina po 1.6 1,7 na gotowo się podaje

Gość Łukasz
Napisano

Ludzie k**wa opamietajcie się!!!! Jak można oddawać pekina za 1 zł!!!! Liczyć nie potraficie? Kto liczy koszty i zna podstawy ekonomii to szybko policzy, że wyprodukiwanie z robocizna to 90gr-1 zl za kg. To co wy k**wa za darmo robicie? Jak tak to sobie instytucje charytatywne otwórzcie a nie niszczycie całą produkcje w kraju. Biznesmeny ze słomą w butach i głowie zamiast mózgu

Gość Rolnik
Napisano

Czasy gdzie Pekin kosztował powyżej 2 zł już się skończyły teraz chodzi 1.3 luzem to nienajgorsze pieniądze. 

Na następny traktor starczy nie ma co płakać