Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Kapusta Pekińska - ceny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Narazie trzeba się wstrzymać z tymi wyjazdami.....za zimno!!!! a jak ceny pekiny w łódzkim??? polepsza się coś???

Gość Paweł
Napisano

Łęczyca czy spotkanie koło Błaszek w sprawie protestu doszło do skutku ,a jeśli tak to jakie ustalenia?

Napisano

Jak tam ceny i zejście Mazowieckie od 0,6 do 0,8 ale zejście prawie zerowe eksport nie idzie wcale a markety małe ilość a wymagania mega 

Gość Paweł
Napisano
23 godziny temu, mały napisał:

Było spotkanie kolejne jest 3 marca w błaszkach ustaleń konkretnych na chwile obecną brak. Prawdopodobnie ma być zaproszony minister rolnictwa by wysłuchać rolników. cała relacja i aktualności można śledzić na grupie facebook NIE dla importu ziemniaka

Kiedy i gdzie chcecie zaprosić ministra rolnictwa . Podajcie termin i miejsce na forum. 

Łęczyca pekińska 0.6-0.8 zł. zainteresowania brak bez zmian.

Gość Kamil
Napisano

Co taka cisza na forum?? jak sytuacja z pekinką???poprawia się coś, jakie obecnie ceny na skupach i giełdach???

Gość Nowy
Napisano

No wlasnie koledzy jak myslicie zdrozeje cos przed swietami u nas okolice Proszowic bez zmian a nawet powiedzial bym ze zejscie slabsze piszcie jak u was

Gość Nico
Napisano

Pekinki u nas w mazowieckie w brud a zejścia nie ma gdzie nie zadzwonisz to za tydzień to za dwa i tak od miesiąca niby cena 0.8 ale i za 60 groszy każdy by oddał sami się nie szanujemy to kto nas będzie szanował

Gość Kamil
Napisano

Właśnie Panowie ja sprzedaje pekina po 1,2 - 1,5zł sam towar i też jestem z łęczyckiego a wy piszecie 0,6zł....troche to dziwne.?

Gość Paweł
Napisano

W okolicy Łęczycy na skupach płacą 0.7 za nie owijaną,i 0.8 za owijaną. Gdzie płacą tak dobrze jak piszecie???

Pozdrawiam

Gość Kamil
Napisano

No właśnie tyle płacą skupy bo muszą zarobić 40 groszy na kg za swoją "ciężką pracę" a ja mówie o sprzedaży bezpośredniej. Omińcie skupy sprzedawajcie prosto do odbiorcy i już macie więcej. Kapusta na markety kaliber 0,9 - 1,8 kg kosztuje 1,20zł netto a ta drobniejsza na paczki 5 kg  1,4- 1,6zł. Towar zielony - seledyn. 

Gość Romek
Napisano

skupy maja kosmiczna marze i stad takie niskie ceny.  nie dajcie sie wydymac bo zajście jest. 

Gość Pekin
Napisano

Okolice Sieradza 0.7-0.8 zł/kg. Widze że znowu bajkopisarzy nie brakuje. I jak tu mamy się zjednoczyć... Jesienią już nie którzy pisali że od grudnia na skupach 2 zł bedzie. Że już Rosyjskie tiry stoją w kolejce za Pekinem, że sprzedają 1.7zl luzem. Ci ludzie nie powinni się wypowiadać, bo takie pisanie  nie podniesie cen, jedynie kogoś wprowadzi w bład...

Gość Paweł
Napisano
15 godzin temu, Gość Kamil napisał:

No właśnie tyle płacą skupy bo muszą zarobić 40 groszy na kg za swoją "ciężką pracę" a ja mówie o sprzedaży bezpośredniej. Omińcie skupy sprzedawajcie prosto do odbiorcy i już macie więcej. Kapusta na markety kaliber 0,9 - 1,8 kg kosztuje 1,20zł netto a ta drobniejsza na paczki 5 kg  1,4- 1,6zł. Towar zielony - seledyn. 

Kamil który market weźmie do ciebie bezpośrednio , zejdź na ziemię , i przestań wypisywać te bzdury.

Łęczyca bez zmian 0.7-0.8

Gość romek
Napisano

witam jak tam z cena pekiny idzie cos w gore zejscie w ok leczycy troche drglo ale cena bez zmian jak tam w innych stronach duzo jest pekiny u nas plynie z palet

Gość eksporter
Napisano

Ja szukam kapusty pekińskiej na eksport na markety i nic nie mogę znaleźć. Kaliber 0,8-1,7kg. Mogę zapłacić 1,20zł/kg