Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Kapusta Pekińska - ceny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kapusta pekinska jest coraz droższa

kolego ale chyba na zjazdowej bo na skupach ok. leczycy bez zmjan

Gość Heniek
Napisano

Witam. Wie ktoś może jakie są obecnie ceny kapusty pekińskiej w powiecie łęczyckim....interesują mnie skupy np. balków, zagaj, tum i inne???

Gość pytanie?
Napisano

Mnie zastanawia jedno w czasie zbiorów pekinka w markecie kosztowała 3.99zł kg teraz po zbiorach kiedy agregaty chłodzą i ponosimy duże koszty markety opuszczają ceny na 1.60zł kg rozumiecie coś z tego?

Gość gość0 m0 m
Napisano

Mnie zastanawia jedno w czasie zbiorów pekinka w markecie kosztowała 3.99zł kg teraz po zbiorach kiedy agregaty chłodzą i ponosimy duże koszty markety opuszczają ceny na 1.60zł kg rozumiecie coś z tego?

Ja nie widziałem w markecie pekinki tańszej niż 2,99,chyba,że jest tygodniowa promocja

Napisano

Bo jesień była 100% lepsza niż obecny czas, We wrześniu sprzedałem pekinke po 1,2 zł za sam towar bez żadnego problemu prosto z pola.A później jak zapłacisz ludziom od wycięcia i włączysz agregat to spada cena na 0,8zł więc faktycznie coś tu nie gra.

Napisano

Ziemniaki na jesien sprzedawalem po 5 zl a teraz 3 nie ma kto dac pekinka u nas tez stanela nie ma zainteresowania na jesien bylo duzo lepiej woj malopolskie

Napisano

Jest bardzo źle 1zł z kartonem oferuje mi dzisiaj. To koniec cen pekiny w tym roku. Następne lata zapowiadają się jeszcze gorsze.

Gość Realista
Napisano

Pekińska zapłaci ale z KA na wiosnę, o zysku ze zwykłych chłodni i cenie już w styczniu mona zapomnieć, takie czasy już nie wrócą.

Gość Łukasz
Napisano

stycznia juz nie wiele zostało i myślę że za miesiąc w połowie lutego zacznie się wzrost ceny ale czy towar się przechowa?

Gość producent
Napisano

ja własnie skończyłem pekina bez chłodni i bardzo ładnie mi lezał, a ze zwykłe chłodni czekam na 2 zł a z tego co słysze do drożeje

Napisano

ruszy, ale w połowie marca jak rusek zacznie kupować przed swoimi świętami.

kto ma KA i mu się ładnie przetrzyma to weźmie kasę.