Gość bemor Napisano 9 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2017 Rozpoczęliście już grillowy sezon? Co zwykle grillujecie oprócz kiełbasek oczywiście? Ostatnio zraziłem się do toruńskiej. Mięsa może było w niej 25%. Pytanie co stanowiło skład pozostałych 75%?? Cytuj
Gość rzeźnik Napisano 9 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2017 Rozpoczęliście już grillowy sezon? Co zwykle grillujecie oprócz kiełbasek oczywiście? Ostatnio zraziłem się do toruńskiej. Mięsa może było w niej 25%. Pytanie co stanowiło skład pozostałych 75%?? To była kiełbasa z psa zmielonego razem z budą. 25%pies - 75% buda. Jak chcesz zjeść prawdziwej kiełbasy to kup wieprza i zamów rzeźnika to wtedy będziesz wiedział co jesz. Ewentualnie kup połówkę wieprza w ubojni Cytuj
Gość seneme Napisano 9 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2017 Nie musisz wcale kupować sobie takiej kiełbasy Możesz kupić sobie przecież kiełbaskę z wiekszą zawartościa miesa.... Sam zawsze patrzę się na skład danej wędliny zanim kupię. Tak poza tym na grillu znacznie bardziej smakuje mi jakieś dobre mięso w marynacie. Niż kiełbasa.Pycha jest ta marynata do karkówki z musztardą: http://przepisy.pl/przepis/marynata-do-karkowki-z-musztarda Robisz taką marynatę w domu, potem dodajesz do karkóweczki i jedzenie pierwsza klasa. O wiele lepsze niż kupowanie gotowych zestawów w sklepach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi