Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Kiedy ziemniaki z gruntu?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rafonix
Napisano

Lipa panowie sadzę już trochę czasu ziemniaka i niekryty słabo wygląda. Późne i słabe zbiory może cena bedzie

Gość Blazej
Napisano

Jak była susza w 2015 to pyrki miały być po 20 zł a pp ile sprzedawalismy ? Także nie ma co dyskutować teraz na temat cen bo i tak wiesiu i Stasiu pojedzie na giełdę k odda po taniosci bo przecież spieszy mu się do domu . Pozdrawiam normalnych

Gość Jacek
Napisano

Grunt sadzony 21 marca odmiana Riviera,  wschodzi dopiero i dodatkowo masowo rizoktonioza ją atakuje, z kolei Miłek sadzony 10 kwietnia jest w 80 procentach na wierzchu i dużo lepiej się prezentuje. 

Gość Kot Jarosława Ka
Napisano

Miłek sadzony w maju będzie jeszcze lepszy od tego kwietniowego w 2017 roku

Gość Przemek
Napisano

Jak tam cena Sandomierz Kraków Rybitwy

Kolega mówił że pół Sieradza wymarzło

Napisano

Ja sasdzilem 20 marca milka podkielkowanego. JesCze go nie widac. Dla porownania powiem ze w tamtym roku na ogrodnikow mialem 20cm krzaki

Gość Tomek
Napisano

Okolice wielunia gruntu nie widac. Dopiero co zaczyna wytykac. Nie bedzie wczesnie ziemniakow

Gość Franek
Napisano

Sieradz przez ostatnie dni grunt ladnie wyskoczyl ale teraz mroz zrobi z nim porzadek

Gość Paweł
Napisano

w Krakowie na Rybitwach cena dziś 12zł - i trzymają cene, na worki wołali juz po 14 zł

Gość Przemek
Napisano

Lipa panowie ziemniak grunt 7 do 10 cm dopiero jest  ja nie wiem co to będzie w tym roku jak cena nie będzie około 12 zł to już opłacać się nie będzie

Gość Jacek
Napisano

Dokladnie.chcialem zaredlic grunt ale sie nie dalo. W sam raz wyszedl na mroz. I niech go zmrozi. Przynajmniej nie bedziemy po 3 zl odawac ziemniaka

Gość Gość
Napisano

Jak tam ziemniaki gruntowe po mrozach

Jaki grunt? Po gruncie nie ma sladu, tylko czarne jak ziemia krzaczki. Mazowieckie
Gość Blaszki
Napisano

Hej mam pytanie czy mozna w jakis sposob pomoc ziemniakom w regeneracji po przymrozeniu?

Gość Gosc
Napisano

Hej mam pytanie czy mozna w jakis sposob pomoc ziemniakom w regeneracji po przymrozeniu?

Asashi sl i odżywki
Gość Gosc
Napisano

Kilka ciepłych nocy i grunt idzie jak szalony za miesiąc do kopania...

Przecież możesz kopać już dziś