Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Jak wyglądają przymrozki 2017.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Przemek
Napisano

zapomiałam ..jakies pól godz temu przeszla sniezyca...stąd to 0...

No nie gadaj

Gość zatwardziały rolnik
Napisano

OKOLICE RAWY MAZOWIECKIEJ JUŻ   -3    ;(    ziemniak już drugi raz zmrożony,więc NIECIEKAWIE! a do tego zimno!

Gość Kot Jarosława Ka
Napisano

Okolice Wolbromia szyby ścięte, nad ranem będzie - 3 jak nie więcej

Gość dziad
Napisano

qrw×...kakarepa nie jdzie,sakata slabo,mloda biala kapusta juz chyjo.o.. a dzisiejsza nic bedzie wisienka na slabym torcie. . ciekawe co dalej..

Gość piotrek
Napisano

sandomierz 4 rano -2.5 st. raczej przetrwa wszystko nie jest najgorzej bo następna noc cieplejsza uratowała sady i warzywa wysoka wilgotność gruntu

Gość pażdzioch
Napisano

powiat krakowski -1 a przy gruncie -5 pozamiatane ale przynajmniej cena nie będzie po 3zł za siatkę tylko minimum 12zł

Gość Gosc
Napisano

U mnie do włókniny ziemniaki przyklejone ciężki temat. Pewnie nie wiele bedzie z tego interesu. Mazowieckie powiat sochaczewski

Gość piotr
Napisano

okolice Błonia mazowieckie przy gruncie było -4,2 ziemia zmarznięta na 1 cm, grunt na pewno nie ocleje, włóknina cała sztywna napewno poparzone trzeba poczekać do południa jedynie folia z włókniną w lepszym stanie na tą chwilę.

Gość maly
Napisano

U mnie podobnie listki przyklejone do włókniny wziąłem dwa krzaki do domu to te górne pędy poparzone. Przy gruncie -5 na termometrze było -2 i ziemia zmarznięta az chrupie jak sie chodzi. Mazowieckie błonie. Grunt nie miał żadnych szans.

Gość Cukier
Napisano

Okolice Chełmna (kuj-pom) bez przymrozków. Wcześniej jak było zimno to liście które stykały się z włókniną były lekko przypalone, tym razem chyba się upiekło.