Gość Piotrek z Kozietul Napisano 7 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 7 Października 2023 1 godzinę temu, Gość Optymista napisał: Pjoter szykuj kasiure Już szykuję Na urlop na Malediwach w listopadzie A wszystko dzięki wam kochane gumofilce Cytuj
Gość Optymista Napisano 7 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 7 Października 2023 53 minutes ago, Guest Piotrek z Kozietul said: Już szykuję Na urlop na Malediwach w listopadzie A wszystko dzięki wam kochane gumofilce Gratulacje, 15 lat temu nawet by zrobiło to na mnie wrażenie Cytuj
Gość Piotrek z Kozietul Napisano 7 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 7 Października 2023 5 godzin temu, Gość Optymista napisał: Gratulacje, 15 lat temu nawet by zrobiło to na mnie wrażenie 15 lat temu nie było hotelu z podwodną restauracją Polecam Cytuj
Gość Meff Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2023 Ktoś kto pisze że jabłek tyle co w tamtym roku jest to chyba nie wie co mówi , w tamtym roku miałem 400 ton. W tym nie wiem czy będzie 200 , mój znajomy 700 ton, w tym roku 100 Cytuj
Gość doradca Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2023 11 minut temu, Gość Meff napisał: Ktoś kto pisze że jabłek tyle co w tamtym roku jest to chyba nie wie co mówi , w tamtym roku miałem 400 ton. W tym nie wiem czy będzie 200 , mój znajomy 700 ton, w tym roku 100 Trzeba przerzedzać to nie będzie przemiennosci Mniej wydasz na ludzi i mniej się narobisz Niestety kasy niekoniecznie może być większa bo Januszu ekonomii większość wśród sadowników Cytuj
Gość optymista Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2023 15 minut temu, Gość Meff napisał: Ktoś kto pisze że jabłek tyle co w tamtym roku jest to chyba nie wie co mówi , w tamtym roku miałem 400 ton. W tym nie wiem czy będzie 200 , mój znajomy 700 ton, w tym roku 100 Z ilu ha? Cytuj
Gość fachowiec Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2023 5 godzin temu, Gość Meff napisał: Ktoś kto pisze że jabłek tyle co w tamtym roku jest to chyba nie wie co mówi , w tamtym roku miałem 400 ton. W tym nie wiem czy będzie 200 , mój znajomy 700 ton, w tym roku 100 Mam więcej Wiem co mówię Po prostu co roku przerzedzam sad 3 x chemicznie i robię korektę Cytuj
Gość Ameryka Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2023 7 hours ago, Guest Meff said: Ktoś kto pisze że jabłek tyle co w tamtym roku jest to chyba nie wie co mówi , w tamtym roku miałem 400 ton. W tym nie wiem czy będzie 200 , mój znajomy 700 ton, w tym roku 100 Jedni mają połowę mniej a znam takich co im skrzyń brakuje bo młode sady podrosły Jak macie tylko idaredy ligole i jonagoldy to jestem w stanie to uwierzyć, inne odmiany normalny zbiór Cytuj
Gość Adam Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2023 Jabłek nie braknie ale jak ktoś pisze że będzie tyle co w zeszłym roku to chyba jest ślepy, bo jak kolega wyżej pisze same jonagoldy, idaredy i ligole daly widoczny spadek ogólnego plonu. Do tego trzeba doliczyć spadek plonowania w zaniedbanych przemysłowych sadach i koniec końców myśle że ogólny spadek plonowania o 20% w stosunku do zeszłego roku nie będzie przesadzony w żadną stronę. Cytuj
Gość realista Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2023 45 minut temu, Gość Adam napisał: Jabłek nie braknie ale jak ktoś pisze że będzie tyle co w zeszłym roku to chyba jest ślepy, bo jak kolega wyżej pisze same jonagoldy, idaredy i ligole daly widoczny spadek ogólnego plonu. Do tego trzeba doliczyć spadek plonowania w zaniedbanych przemysłowych sadach i koniec końców myśle że ogólny spadek plonowania o 20% w stosunku do zeszłego roku nie będzie przesadzony w żadną stronę. Co nic nie zmienia Bo dalej jest za dużo Cytuj
Gość podróżnik Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2023 W dniu 7.10.2023 o 16:35, Gość Optymista napisał: Gratulacje, 15 lat temu nawet by zrobiło to na mnie wrażenie Przeciętny gumofilec nie wie gdzie są Malediwy a co dopiero mówić o pobycie tam Na Malediwy polecisz wizer i spędzisz tydzień na lokalnej wyspie za mniej niż 5 tys Albo polecisz biznes klasą za 15 tys i spędzisz tydzień w hotelu za 150 tys Każdy znajdzie coś dla siebie Cytuj
Gość Sadownik wgr Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2023 6 godzin temu, Gość fachowiec napisał: Mam więcej Wiem co mówię Po prostu co roku przerzedzam sad 3 x chemicznie i robię korektę No to z ciebie sadownik jak musisz aż 3x przezdzac.. Brew pozorą 1x wystarcza. Cytuj
Gość roki sad Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2023 Mniej jablkek jest ale przemysłowych to widać.. W sadach towarowy jak nawet słabo kwitło to i tak jabłko wyrosło grube.. Ogólnie w chlodniach uważam że jabłka będzie bardzo dużo.. I zdecydowanie na 3zl nie ma co liczyć Cytuj
Gość Czarnowidz Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2023 Aaa, po za tym.... To ile ,,przemysł" z poniedziałku? Cytuj
Gość Optymista Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2023 1 hour ago, Guest roki sad said: Mniej jablkek jest ale przemysłowych to widać.. W sadach towarowy jak nawet słabo kwitło to i tak jabłko wyrosło grube.. Ogólnie w chlodniach uważam że jabłka będzie bardzo dużo.. I zdecydowanie na 3zl nie ma co liczyć Jak rok temu wszyscy rwali raczej rozmiar 7-9 tak w tym roku od 6.5 a nawet niektórzy od 6 do maksimum, zielone lądują w chłodni, po gradzie również i zapowiada się patelnia w lato Cytuj
Gość fachowiec Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2023 1 godzinę temu, Gość Sadownik wgr napisał: No to z ciebie sadownik jak musisz aż 3x przezdzac.. Brew pozorą 1x wystarcza. Wystarczy Gdy produkujesz deser dla Piotrka z kozietul Cytuj
Michał S Napisano 8 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2023 62 lub 63 2 godziny temu, Gość Czarnowidz napisał: Aaa, po za tym.... To ile ,,przemysł" z poniedziałku? Cytuj
Gość Wernyhora Napisano 9 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 9 Października 2023 9 godzin temu, Gość Optymista napisał: Jak rok temu wszyscy rwali raczej rozmiar 7-9 tak w tym roku od 6.5 a nawet niektórzy od 6 do maksimum, zielone lądują w chłodni, po gradzie również i zapowiada się patelnia w lato Przybraknie w czerwcu Baltona po 5 szorty i po gradzie po 3 zł za wagę Pewne info Cytuj
Gość Optymista Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 10 Października 2023 Nawet Serbia szuka w Polsce jabłek przemysłowych Cytuj
Gość realista Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 10 Października 2023 2 godziny temu, Gość Optymista napisał: Nawet Serbia szuka w Polsce jabłek przemysłowych Dlatego ceny spadly Nawet Serbowie wiedzą gdzie Janusze darmo dają Cytuj
Gość Optymista Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 10 Października 2023 1 hour ago, Guest realista said: Dlatego ceny spadly Nawet Serbowie wiedzą gdzie Janusze darmo dają Gdzie spadły Cytuj
Gość Sadownik z wgr Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 10 Października 2023 63gr dziś Grójec Cytuj
Gość realista Napisano 10 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 10 Października 2023 W dniu 7.10.2023 o 12:24, Gość Ostre ssanie napisał: Całkiem ok cena na goldena którego jest tyle samo co rok temu Jak dla ciebie ok przy tych kosztach to nie wiem czy współczuć czy gratulować Bo wg mnie 2 zł waga to ok w tym sezonie Cytuj
Gość Ostre ssanie Napisano 11 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 11 Października 2023 16 hours ago, Guest realista said: Jak dla ciebie ok przy tych kosztach to nie wiem czy współczuć czy gratulować Bo wg mnie 2 zł waga to ok w tym sezonie Myślę że gratulować choć osobiście na razie nie sprzedaje Cytuj
Gość realista Napisano 11 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 11 Października 2023 3 minuty temu, Gość Ostre ssanie napisał: Myślę że gratulować choć osobiście na razie nie sprzedaje Osobiście współczuję Wszystko do góry a Ciebie zadowala zeszłoroczna cena Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi