SAD11 Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2022 Witam, pytanie tak jak w tytule, tylko realne stawki. Cytuj
Gość Kamil Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2022 Powiśle 280-300zł/dzień.godz:7.30-15.30 Cytuj
Gość Sadownik Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2022 1 godzinę temu, SAD11 napisał: Witam, pytanie tak jak w tytule, tylko realne stawki. Podobno 220 zł, 8 h, plus kasa za dojazd. Okolice Iłowa, Brzozowa. Cytuj
Gość koniu Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2022 2 godziny temu, SAD11 napisał: Witam, pytanie tak jak w tytule, tylko realne stawki. Listwa 180/h a starsze i poprawka po listwie ukrami za UWAGA 13zl, na sile nie chcieli odjeżdżać po rwaniu to zostawiłem. Cytuj
Gość FELCO Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2022 30 zł godzinę z sekatorem elektrycznym. Cytuj
Gość Pioter Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2022 3 godziny temu, SAD11 napisał: Witam, pytanie tak jak w tytule, tylko realne stawki. Skrzynia idareda za 2 dni roboty... Cytuj
Gość Tniemy nie śpimy Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2022 5 hours ago, SAD11 said: Witam, pytanie tak jak w tytule, tylko realne stawki. 25-30 zeta Cytuj
Gość cieciarz Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2022 240 zł 8 h w tym przerwa obiadowa 30 min I po każdej godzinie cięcia 5 min Telefon dzwoni kilka razy dziennie Cytuj
Gość Sadownik Wilga Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2022 U nas ekipy w tamtym roku brały 250 zł dniówki. Robota od 7 do 15. W tym roku krzyczą sobie 280-300 zł. W waszych rejonach też tak się cenią? U mnie poszedł regalis, wynajmę listwę , coś tam się poprawi ręcznie i pier.. nie będę płacił jak za złoto. Cytuj
Gość Sadownik Marek Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2022 Witam. Ja uważam że cięcie to bardzo ciężka praca, powinno odpowiednio kosztować. Tak jak na zachodzie europy (10-14 euro). Wtedy nikt by tam nie jechał na zarobek. Każdy liczy jak chce, ale ekipy są dużo mądrzejsze od sadowników w kwestii opłacalności swojej pracy. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia...... Cytuj
Gość Klops Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2022 38 minutes ago, Guest Sadownik Marek said: Witam. Ja uważam że cięcie to bardzo ciężka praca, powinno odpowiednio kosztować. Tak jak na zachodzie europy (10-14 euro). Wtedy nikt by tam nie jechał na zarobek. Każdy liczy jak chce, ale ekipy są dużo mądrzejsze od sadowników w kwestii opłacalności swojej pracy. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia...... Po prostu rynek im pomoga i tyle są mądrzejsi ale jeszcze trochę i rynek i im przestanie pomagać i będą tacy mądrzy jak sadownicy Cytuj
Gość Sadownik Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 8 Grudnia 2022 Z tymi ekipami to różnie bywa. Czasami tylko bosu coś potrafi, a reszta to zbieranina spod sklepu. Tacy to nawet 20 zł są nie warci. W gadce to każdy profesjonalista, a przy drzewie baran. Niestety, samo cięcie nie jest jakieś ciężkie, ale praca na mrozie, wietrze odstrasza młodych i ludzi kumatych jest coraz mniej. Dlatego też stawka musi być wysoka. Problem w tym, że profesjonaliści, jak i żule spod sklepu rzeczą sobie te same pieniądze. Cytuj
Gość gość Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 8 Grudnia 2022 1 hour ago, Guest Sadownik said: Z tymi ekipami to różnie bywa. Czasami tylko bosu coś potrafi, a reszta to zbieranina spod sklepu. Tacy to nawet 20 zł są nie warci. W gadce to każdy profesjonalista, a przy drzewie baran. Niestety, samo cięcie nie jest jakieś ciężkie, ale praca na mrozie, wietrze odstrasza młodych i ludzi kumatych jest coraz mniej. Dlatego też stawka musi być wysoka. Problem w tym, że profesjonaliści, jak i żule spod sklepu rzeczą sobie te same pieniądze. Najcześciej tak jest. Moi znajomi jak biorą nową ekipę to idą z nimi w sad i przydzielają każdemu oddzielny rządek. Widać jak na dłoni kto jak tnie i jak szybko, Cytuj
Gość Sadownik Marek Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 8 Grudnia 2022 Witam. Po tych "ekipach" to butelki po setkach i ćwiartkach wciskanych w ziemię do dzisiaj sprzątam. Tak średnio to jak w telewizji "jeden z dziesięciu" coś potrafi i chce pracować. Najlepszy tekst to " ja tu przyszedłem zarobić a nie się narobić. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Paweł z Marianowa Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 8 Grudnia 2022 2 godziny temu, Gość Sadownik Marek napisał: Witam. Po tych "ekipach" to butelki po setkach i ćwiartkach wciskanych w ziemię do dzisiaj sprzątam. Tak średnio to jak w telewizji "jeden z dziesięciu" coś potrafi i chce pracować. Najlepszy tekst to " ja tu przyszedłem zarobić a nie się narobić. Pozdrawiam. Sekatory w dłoń Cała zima przed nami Przecież nie musimy odpoczywać Możemy cały czas By wiosna jeszcze doradzić bo jest za mało Cytuj
Gość Olgierd Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 8 Grudnia 2022 Płaćta, płaćta jak najwięcej, ja mam 14ha i sam z ojcem obcinamy Cytuj
Gość gustlik Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 8 Grudnia 2022 Godzinę temu, Gość Olgierd napisał: Płaćta, płaćta jak najwięcej, ja mam 14ha i sam z ojcem obcinamy Róbta,róbta Jak najwięcej Sami..nikogo nie zatrudniajcie Aż dostaniecie garba albo się postacie Bo ja teraz jadę na wakacje pod palmami Cytuj
Gość Olgierd Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 8 Grudnia 2022 2 godziny temu, Gość gustlik napisał: Róbta,róbta Jak najwięcej Sami..nikogo nie zatrudniajcie Aż dostaniecie garba albo się postacie Bo ja teraz jadę na wakacje pod palmami Od czego garba? elektrykiem z dołu, góra z platforma przyjemna, szybka, zdrowa robota, na pewno zdrowsza od leżenia. Cytuj
Gość gustlik Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 8 Grudnia 2022 21 minut temu, Gość Olgierd napisał: Od czego garba? elektrykiem z dołu, góra z platforma przyjemna, szybka, zdrowa robota, na pewno zdrowsza od leżenia. Zwłaszcza ta platforma w zimny wiaterek Lepsza od leżenia pod palmami Działaj,masz zielone swiatlo Cytuj
Gość Olgierd Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 8 Grudnia 2022 28 minut temu, Gość gustlik napisał: Zwłaszcza ta platforma w zimny wiaterek Lepsza od leżenia pod palmami Działaj,masz zielone swiatlo kolego doedukuj się jak nie wiesz co jest zdrowsze dla człowieka, praca i zimno czy leżenie i upał Cytuj
Gość Sadownik Marek Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 8 Grudnia 2022 Tak jak widać. Powoli ekipy się wykruszają, jadą do ciepłych krajów na odpoczynek. Jak wrócą wypoczeci to pokażą jak się pracuje:)) Panie Gustlik mam sprawę: jakby były jakieś ładne Murzynki chętne do pracy w sadownictwie w Polsce to śmiało pisz na priv. Chętnie bym coś zmienił z Ua. Pozdrawiam.... Cytuj
Gość gustlik Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 8 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Gość Olgierd napisał: kolego doedukuj się jak nie wiesz co jest zdrowsze dla człowieka, praca i zimno czy leżenie i upał Kolego Dla mnie to możesz govvno spod siebie zjadac i tłumaczyć,że każda złotówka wydana poza gospodarstwem to zmarnowana złotówka Oszczędzaj,dokupij,obsadzaj i więcej pracuj Cytuj
Gość Olgierd Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoszenie Napisano 8 Grudnia 2022 15 minut temu, Gość gustlik napisał: Kolego Dla mnie to możesz govvno spod siebie zjadac i tłumaczyć,że każda złotówka wydana poza gospodarstwem to zmarnowana złotówka Oszczędzaj,dokupij,obsadzaj i więcej pracuj To żeś pokazał swój poziom kultury.... powinienem dyskusje zakończyć... ale wyciągasz jakieś dziwaczne wnioski, gdzie ja coś takiego napisałem co ty tu mi przypisujesz? Ty chodzi tylko o cięcie, jak się ma kilka czy nawet naście ha to spokojnie można samemu obciąć ( Co innego 20 i więcej ha) ale większość sadowników się rozleniła, sad obetną pracownicy, jabłko przesortuje grupa i pół roku leżeć można... a w dzisiejszych czasach przy narzędziach usprawniających cięcie, ciepłych i wygodnych ubraniach termoaktywnych jest to naprawdę przyjemna praca, dzień krótki to te 6-7 godzin, można sobie jakąś książkę odpalić w słuchawkach, to taka mordęga? Lepiej płacić 30zł na godzinę i potem płakać, że się nic nie opłaca? Nawet samemu ciąć przy takim areale starty też czasu żeby na wakacje jechać, ale ja polecam trochę pozwiedzać, poznać kulturę lokalną, kuchnię a nie leżeć pod palmami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi